Leusden,
16
april
2024
|
09:00
Europe/Amsterdam

Passat eHybrid: 134 km elektrische range, veel ruimte en trekkracht

  • Nieuwste plug-in hybridetechnologie biedt tot 134 km** elektrisch rijbereik!
  • DC snelladen mogelijk
  • Twee vermogensversies (150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk), tot 2.000 kg trekgewicht
  • Passat eHybrid nu te bestellen vanaf € 49.990*

Na de modellen met mild-hybridetechnologie is de nieuwe Volkswagen Passat nu ook te bestellen als Passat eHybrid, met de nieuwste plug-in hybridetechnologie. De eHybrid-aandrijflijn is er met een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en 200 kW/272 pk. Dankzij geavanceerde accutechnologie bedraagt de maximale elektrische actieradius van de Passat eHybrid liefst 134 kilometer**. Ook het trekgewicht van maximaal 2.000 kg is een belangrijk pluspunt. De zeer ruime Passat plug-in hybride is nu te bestellen vanaf € 49.990*.

De nieuwe Passat heeft het allemaal: een scherp en gestroomlijnd design, nog meer ruimte voor passagiers en spullen (inhoud bagageruimte Hybrid: 510 liter, met neergeklapte achterbank 1.770 liter), extra comfort dankzij de Ergo-Active voorstoelen en alle voordelen en gemakken van connected infotainment. En nu is de Passat er bovendien als Passat eHybrid, voorzien van een efficiënte plug-in hybride aandrijflijn.

Tot wel 134 km** elektrisch rijden

De nieuwste plug-in hybridetechnologie, voorzien van een batterij met een nettocapaciteit van liefst 19,7 kWh, brengt de nieuwe Passat eHybrid een stuk verder. Afhankelijk van de uitvoering bedraagt de maximale elektrische range een indrukwekkende 134 kilometer**, in de meeste gevallen ruim voldoende voor dagelijkse ritten. Bovendien is er nu de mogelijkheid tot DC snelladen. Met een volle batterij en brandstoftank, en de combinatie met de 1.5 TSI turbo-benzinemotor, is zelfs een totale actieradius van circa 1.000 kilometer haalbaar. De plug-in hybride aandrijflijn is er naar keuze met een systeemvermogen van 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk. Met de eerste versie kunnen aanhangers met een gewicht tot 1.800 kg worden getrokken, bij de sterkste versie loopt dat zelfs op tot 2.000 kg. Elke Passat eHybrid heeft standaard een automatische DSG-transmissie.

Drie gradaties van luxe 

De Passat eHybrid met 150 kW/204 pk is om te beginnen te bestellen in de luxe Business-uitvoering, met onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, Ergo-Active voorstoelen met massagefunctie en Art Velours bekleding, Navigatie Discover Media met een 32,8 cm touchdisplay inclusief spraakbediening, 3-zone automatische airconditioning, Park Assist en Travel Assist met Adaptieve Cruise control.

Elegant zakelijk

Het Elegance Business-uitrustingsniveau is er in combinatie met beide vermogensversies van de eHybrid-aandrijflijn. Het staat voor extra luxe, bijvoorbeeld in de vorm van LED Matrix-koplampen (IQ.Light) met een doorlopende lichtstrip in de grille, sensorgestuurde opening van de achterklep (Easy Open), Keyless Acces en een alarmsysteem. De Ergo-Active voorstoelen hebben nog uitgebreidere massagefuncties en zijn, net als het stuur, verwarmd. 

Sportief zakelijk

Elke Passat eHybrid is er ook als dynamische en extra complete R-Line Business. Als aanvulling op de luxe en het comfort van de Elegance Business geven het R-line design en 18 inch lichtmetalen velgen het exterieur een sportieve touch en in het interieur vallen de Top-Sport Ergo-Active stoelen op. Dynamic Chassis Control Pro stemt het weggedrag automatisch af op de rijomstandigheden. 

De nieuwe Volkswagen Passat eHybrid-modellen zijn nu te bestellen en worden standaard geleverd met 4 jaar garantie. Vanaf [maand] zijn ze te rijden bij de Volkswagen-dealer.

  • Passat 1.5 eHybrid Business 150 kW/204 pk: € 49.990*
  • Passat 1.5 eHybrid Elegance Business 150 kW/204 pk: € 52.990* 
  • Passat 1.5 eHybrid R-Line Business 150 kW/204 pk: € 54.990*
  • Passat 1.5 eHybrid Elegance Business 200 kW/272 pk: € 54.990*
  • Passat 1.5 eHybrid R-Line Business 200 kW/272 pk: € 56.990*

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.