Bijtelling berekenen.

Hoeveel kost mijn leaseauto mij privé?

Bijtelling blijft een hot topic voor zakelijke rijders die ook privé gebruik maken van hun auto. Zeker aangezien de regels, voorwaarden en bijtellingspercentages eens in de zoveel tijd veranderen. Die wijzigingen zorgen ieder jaar voor een ander kostenplaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de nieuwe regels voor de bijtelling in 2018? Volkswagen praat je bij.

 

Wat is bijtelling?

Nog even in het kort: bijtelling is het bedrag dat je afdraagt aan de belasting als je met je zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometers privé rijdt. Voor de bijtelling van 2018 zijn er 2 mogelijkheden: 4% of 22% bijtelling. De 4% bijtelling geldt alleen voor volledig elektrische auto’s zoals de Volkswagen e-Golf. Bij leaseauto’s met meer dan 0g/km CO2-uitstoot geldt sinds 2017 nog 1 bijtellingspercentage van 22%. Overigens telt de 22% alleen bij auto’s met een datum tenaamstelling (deel 1B) vanaf 1 januari 2017.

 

Fiscale bijtelling 2018 berekenen.

Het bijtellingsbedrag dat je netto per maand betaalt, hangt af van 3 factoren:

  • Fiscale waarde van je Volkswagen
  • Bijtellingspercentage van de auto
  • Gehanteerde belastingschijf inkomstenbelasting

De Rekensom:

Cataloguswaarde (= fiscale waarde) x bijtellingspercentage x belastingschijf / 12 maanden = maandelijkse bijtelling

 

Auto leasen met 4% bijtelling.

De nieuwe e-Golf heeft een actieradius tot 300 kilometer en is mede door de Milieu investeringsaftrek (MIA) bereikbaarder dan ooit. Kies je voor een Volkswagen e-Golf, dan wordt het bijtellingspercentage van 4% gerekend. Al vanaf € 52,- netto bijtelling per maand. 

Bijtellingskorting.

Modeluitvoeringen met een tenaamstelling (deel 1B) van voor 2017 komen nog in aanmerking voor een bijtellingskorting. De eerder toegekende bijtellingskorting blijft geldig voor een periode van 60 maanden na de eerste tenaamstelling van het kenteken. Zijn de 5 jaar verstreken? Dan vervalt de korting en berekenen we opnieuw je maandelijkse bijtelling.

 

 

Over zakelijk rijden.

Bijtelling is slechts 1 van de vele zaken voor ondernemers. Zakelijke mobiliteit is onmisbaar, maar welke oplossing is het best voor je business? Volkswagen houdt je op de hoogte en biedt aantrekkelijke voordelen. 

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Neem contact met ons op