Economy Service onderhoudsbeurt.

  • Speciaal voor Volkswagens die al wat langer meegaan.
  • Lage, transparante prijs.
  • Gekwalificeerde Volkswagen monteurs.
Volkswagen Economy Service

Service en onderhoud voor je Volkswagen

Vul hieronder je kenteken in zodat we weten om welke auto het gaat.

Een onderhoudsbeurt met Economy Service.

Hou je Volkswagen in topconditie met onderhoud volgens fabrieksvoorschrift. Onze hoog gekwalificeerde technici kennen je Volkswagen door en door en gebruiken uitsluitend originele Volkswagen onderdelen. Het moment waarop je Volkswagen toe is aan onderhoud is afhankelijk van kilometerstand, rijstijl en leeftijd van de auto. Je Volkswagen geeft zelf aan wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden.

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut
Plan direct in

Deze afspraak duurt gemiddeld: 2 uur

Meer informatie over Volkswagen onderhoudsbeurten

 
Volkswagen modellen tot bouwjaar 2014
Volkswagen modellen tot bouwjaar 2014

Bijna alle Volkswagen modellen van 2000 tot 2014 hebben Long Life onderhoudsservice. Dit betekent dat je Volkswagen bij maximaal 2 jaar of bij maximaal 30.000km toe is aan een onderhoudsbeurt. De Long Life onderhoudsbeurt bestaat uit olie- en uitgebreide inspectieservice volgens fabrieksvoorschrift. De volgende onderhoudsbeurt zal plaatsvinden bij maximaal 60.000km of 4 jaar waarbij er ook aanvullende werkzaamheden plaatsvinden zoals o.a. van bougies (benzine), interieurfilter en brandstoffilter. De boordcomputer geeft een melding wanneer er onderhoud noodzakelijk is. De meeste Volkswagen modellen voor 2014 komen in aanmerking voor Economy Service. Economy Service houdt in dat je in aanmerking komt voor voordelige onderhoudstarieven en reparaties, klik hier voor meer informatie.

Volkswagen modellen na bouwjaar 2014

Volkswagen modellen na bouwjaar 2014

De eerste keer dat je Volkswagen naar de werkplaats gaat is bij maximaal 30.000 of bij 2 jaar voor olie- en inspectieservice. Daarna volgt in het derde jaar alleen een inspectieservice mits de 60.000km niet bereikt wordt. Bij maximaal 60.000km of maximaal 4 jaar zal er een olie- en inspectieservice uitgevoerd worden waarbij ook aanvullende werkzaamheden plaatsvinden zoals het vervangen o.a. van bougies (benzine), interieurfilter en brandstoffilter. De boordcomputer geeft een melding wanneer je welke service kunt verwachten.

Volkswagen GTE modellen

Volkswagen GTE modellen

De Passat en Golf GTE modellen zijn voorzien van een hoogvoltaccu en een 1.4TSI motor en hebben daarom een ander onderhoudsschema. Het onderhoudschema bestaat uit twee elementen; olieservice en inspectieservice. De olieservice dient elk jaar of bij maximaal 15.000km vervangen te worden (olieservice GTE: € 180). De inspectieservice dient voor het eerst na twee jaar of bij maximaal 30.000km uitgevoerd te worden, daarna elk jaar of maximaal 30.000 (inspectieservice Golf GTE: € 255 en Passat GTE € 265). De boordcomputer geeft een melding wanneer je welke service kunt verwachten. Je wordt geadviseerd om je GTE voor onderhoud en reparaties naar een erkende Volkswagen dealer te brengen. In de auto bevindt zich een hoogvoltaccu waarvoor onze Volkswagen technici zijn gekwalificeerd door VW AG om aan te mogen werken. Hierdoor worden onnodige storingen voorkomen van deze technische geavanceerde plug-in-hybrids

Volkswagen e-Golf en e-up!
Volkswagen e-Golf en e-up!
De e-Golf en e-up! zijn volledig elektrische modellen van Volkswagen. Aangezien deze modellen geen brandstofmotor hebben is er geen olieservice nodig en bestaat het onderhoud uit alleen inspectieservice. Tijdens de uitgebreide inspectieservice zullen de speciaal gekwalificeerde technici je Volkswagen controleren op de essentiële punten. De eerste keer dat de e-Golf of e-up! voor inspectieservice naar één van onze speciale E-servicepunten terug moet komen is bij maximaal 30.000 of twee jaar. Daarna zal elk jaar of bij maximaal 30.000km er een inspectieservice plaatsvinden.
Zijn er bijkomende kosten bij een onderhoudsbeurt?
Zijn er bijkomende kosten bij een onderhoudsbeurt?

De genoemde prijs voor de onderhoudsbeurt betreft een basis beurtprijs. Afhankelijk van de leeftijd en gereden kilometers komen er extra werkzaamheden, zoals het vervangen van filters en bougies. De extra werkzaamheden vinden vaak plaats bij elke 60.000 kilometer (60.000km/120.000km/180.000km etc). De tarieven vind je terug op de Economy Service pagina.

Aanvullende werkzaamheden zijn:
- Interieurfilter vervangen voor een gezond binnenklimaat
- Luchtfilter voor de motor vervangen
- Brandstoffilter vervangen
- Bougies vervangen (alleen voor benzine en CNG)
- Remvloeistof verversen
- DSG olie verversen

De DSG versnellingsbak heeft een zogenaamde tweevoudige natte plaatkoppeling. Dit houdt in dat de koppelingsplaten zijn ondergedompeld in speciale DSG-olie. Deze olie zorgt onder andere voor smering, koeling en voor de bediening van de koppeling. Na verloop van tijd zal deze olie - net als motorolie - verouderd en verontreinigd raken.

Service. Voor iedere Volkswagen

  • Altijd vooraf een offerte, dus geen verrassingen achteraf 
  • 2 jaar garantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden
  • Gratis 24 uur mobiliteitsservice in Europa
  • Altijd vervangend vervoer beschikbaar (o.a. gratis leenfiets)
  • Kleine reparaties worden direct verholpen
  • Altijd gebruik van originele onderdelen
Volkswagen Service

De vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen en gelden t/m 31 december 2019. Daarnaast zijn de vermelde prijzen exclusief eventuele extra reparaties en werkzaamheden.