Distributieriem vervangen

  • ✓ Wees schade aan je motor voor
  • ✓ Uitgevoerd door een vakman
  • ✓ Altijd gebruik van originele onderdelen
Vind je dealer

Voorkom onnodige schade aan je motor

De distributieriem speelt een onmisbare rol in het goed functioneren van jouw Volkswagen. De riem of ketting zorgt voor een soepele werking van je motor en drijft vaak de waterpomp aan. Daarom is het belangrijk je distributieriem regelmatig door een expert te laten controleren en tijdig te laten vervangen.

Wat is een distributieriem of -ketting?

Je auto is uitgerust met een distributieriem of distributieketting. Hoewel de riem en ketting verschillen in materiaal, is de functie hetzelfde. Ze vormen een verbinding tussen de draaiende assen in je motor, en spelen daarom een belangrijke rol in de werking van je Volkswagen. De distributieriem is gemaakt van vezels en rubber, wat vrij slijtagegevoelige materialen zijn. Omdat er veel kracht komt te staan op de riem of ketting, is het verstandig om een gespecialiseerde monteur regelmatig een controle te laten uitvoeren. Zo weet je op tijd of vervanging nodig is.

Wil je weten of jouw auto een distributieriem of ketting heeft? Dit staat in het instructieboekje van jouw auto gedocumenteerd.

Distributieriem

Wat is het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting?

Een aantal Volkswagen modellen zijn uitgerust met een distributieketting. In principe heeft een distributieketting dezelfde functie als een distributieriem, alleen is de ketting gemaakt van gehard staal. De distributieketting slijt hierdoor minder snel en gaat een stuk langer mee.

Bij welke onderhoudsbeurt wordt mijn distributieriem gecontroleerd?

Je distributieriem wordt tijdens een grote onderhoudsbeurt en Longlife onderhoudsbeurt altijd gecontroleerd op slijtage. Moet de riem vervangen worden tijdens een onderhoudsbeurt, dan word je daar altijd van tevoren over geïnformeerd.

Wanneer moet ik mijn distributieriem laten vervangen?

Wanneer je je distributieriem moet laten vervangen, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:
- Het model
- De motor
- Het bouwjaar van de auto
- Jouw rijstijl

We adviseren je om je distributieriem elke 5 jaar of bij een maximaal aantal kilometers te laten vervangen. Over het algemeen is dit tussen de 80.000 en 120.000 kilometer. In het instructieboekje van jouw Volkswagen staat aangegeven om de hoeveel kilometer of jaar de distributieriem vervangen moet worden, afhankelijk van welke je het eerst bereikt.

Kan ik mijn distributieriem zelf vervangen?

We adviseren je om een distributieriem niet zelf te vervangen. Dit proces luistert erg nauw en een verkeerde montage kan je motor ernstig beschadigen. Naast veel expertise, heb je ook nog speciaal gereedschap nodig. Laat je getrainde Volkswagen monteur daarom de vervanging uitvoeren.

Vind je dichtsbijzijnde dealer

Consultatie distributieriem

Waarom kan je het best voor een originele Volkswagen distributieriem kiezen?

De originele Volkswagen distributieriemen zijn stevig en flexibel tegelijk. Zo weet je zeker dat de riem voor langere tijd en onder constante spanning goed presteert.

Heeft mijn Volkswagen een distributieriem of -ketting?

Of jouw auto een distributieriem of distributieketting heeft, is afhankelijk van het model en de motor. Je Volkswagen dealer kan je meer vertellen.

Economy Service | Volkswagen
Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten