Bespaartips

Volkswagen bespaartips
Door op een slimme manier te rijden wordt de actieradius van een elektrische auto aanzienlijk vergroot. We hebben verschillende energiebesparende hulpmiddelen in de auto om daarbij te helpen. Maar in de eerste plaats is het jouw eigen rijstijl die bepaalt hoeveel energie je bespaart.
Volkswagen bespaartip 1

1. Voet van het pedaal.

Zodra jouw voet van het pedaal is en de auto uitrolt, wordt energie teruggewonnen. Anticipeer dus zo vroeg mogelijk op het minderen van snelheid en laat de auto uitrollen.

2. Gebruik de eco-stand.

Rijd standaard met een economisch rijprofiel. Dit kan in de e-up! bijvoorbeeld met de eco en eco+ profiel. Hierin rijdt de auto het zuinigst en wordt de actieradius vergroot. Wanneer de maximale snelheid of maximale rijprestaties verlangt, verander je van rijprofiel.
Elektrisch rijden bespaartips 2
Volkswagen Bespaartips 3

3. Vertrouw op het infosysteem.

Het instrumentenpaneel of zoals in de e-up! het Maps + More systeem, geven voortdurend informatie om jouw rijgedrag te optimaliseren en energie te besparen of terug te winnen. Bovendien brengt de navigatie je direct naar jouw bestemming, zodat je overbodige kilometers vermijdt.

4. Houd de temperatuur in de gaten.

Breng de auto op afstand met jouw smartphone op temperatuur voordat je gaat rijden. Dit kun je eenvoudig op afstand instellen via de Car-Net app. Verwarm of koel de auto als deze nog wordt opgeladen om energieverbruik tijdens het wegrijden te verminderen. Zo heb je een volle accu als je wegrijdt. Tijdens het rijden is de stoelverwarming een veel efficiëntere manier om het interieur van de auto warm te krijgen dan de gewone verwarming.
Volkswagen Bespaartips
Volkswagen Bespaartips

5. Beperk bagage en ballast.

Per 100 kg daalt het bereik met ongeveer 5 kilometer. Laat dus geen onnodige bagage achter in de kofferruimte.

Financieel voordeel.

Wanneer je kiest voor een elektrische auto, dan beloont de overheid je daarvoor fiscaal. Als zelfstandigondernemer of ZZP’er word je ook gesubsidieerd. Bovendien is stroom veel goedkoper dan benzine. Alle reden om voor je zelf op een rij te zetten of een elektrische auto niet alleen ecologisch, maar ook economisch aantrekkelijk is.

 

Wegenbelastingvrij.

Het bijtellingspercentage voor volledig elektrische auto's is per 1 januari 2017 Over elektrische auto’s vastgesteld op 4%. Daarnaast hebben deze auto's een volledige vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting en BPM.

 

BPM-vrij.

Bij aanschaf van een elektrische auto hoef je bij de tenaamstelling geen BPM te betalen. Dit kan een belastingvoordeel opleveren van duizenden euro’s vergeleken met minder milieuvriendelijke auto’s.

 

Lage bijtelling.

Vanaf 2017 gaat voor nieuwe plug-in hybride auto's het algemene bijtellingspercentage van 22% gelden.

 

Lage energiekosten.

Om een volle accu op te laden ben je veel goedkoper uit dan bij het tanken van brandstof. Een volle accu van de e-up! kost je minder dan 3 euro. Afhankelijk van waar en hoe je oplaadt wordt energiebelasting betaald.

 

Regionale en andere subsidies.

Verschillende provincies en gemeenten hebben hun eigen subsidieregelingen voor duurzame ondernemers en particulieren. En ook voor taxi’s en bestelauto’s zijn subsidies beschikbaar. Bij het agentschap NL kun je kijken of je in aanmerking komt.