Zuinig en duurzaam rijden

Volkswagen elektrische auto’s: schoon en milieubewust

  • ✓ Geen uitstoot van CO2 en stikstof tijdens het rijden
  • ✓ De groenste manier van autorijden
  • ✓ Minder geluidshinder dan reguliere brandstofauto's
zuinig en duurzaam rijden

Hoe duurzaam is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is de meest duurzame en zuinige manier van autorijden. In tegenstelling tot reguliere brandstofauto's, stoten de elektrische auto’s van Volkswagen tijdens het rijden geen CO2 of stikstof uit. Ook het opladen van een elektrische auto gaat veelal op groene stroom. Daarnaast kunnen veel onderdelen van de Volkswagen ID elektrische auto’s gerecycled worden. Of hergebruikt tijdens de productie van nieuwe elektrische auto’s. Kortom, elektrisch rijden is op dit moment de meest duurzame manier van autorijden. 

 

Beter voor klimaat en luchtkwaliteit

Een groot voordeel van de elektrische auto’s is dat ze geen CO2 en stikstof uitstoten tijdens het rijden. Beide stoffen dragen bij aan de opwarming van de aarde. Ook stoot een elektrische auto minder fijnstof uit, wat weer invloed heeft op een betere gezondheid en een hogere luchtkwaliteit. Kortom, goed voor een schonere lucht én beter voor de natuur. 

 

CO2 neutraal opladen

Kies je ervoor om jouw elektrische Volkswagen met de laadpas van Shuttel op te laden, dan rij je volledig CO2-neutraal. Dankzij Europese windturbines is de stroom 100% groen en CO2-neutraal. Dit geldt voor alle locaties waar je de Shuttel laadpas gebruikt, dus ook thuis, op het werk of bij openbare oplaadpunten


zuinig en duurzaam rijden
 

Minder onderhoud

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig, omdat onder andere de motor minder onderdelen bevat die kunnen slijten of kapot kunnen gaan. Daarnaast worden bij Volkswagen veel onderdelen hergebruikt of gerecycled. Bij de garage hoef je dus niet veel meer te doen dan je banden te laten controleren, vloeistof voor de ruitensproeiers bij te laten vullen of een software-update uit te laten voeren. 

 
 

Meer weten over elektrisch rijden?

Veelgestelde vragen

Hoe groen is elektrisch rijden?

Hoe groen is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is de groenste manier om auto te rijden. Tijdens het rijden stoten elektrische auto’s geen CO2 of stikstof uit. Veel onderdelen van elektrische auto’s kunnen hergebruikt of gerecycled worden. Ook tijdens de productie wordt er al rekening gehouden met de uitstoot. Zo wordt de nieuwe ID.3 volledig CO2 neutraal geproduceerd in een speciaal daarvoor ontworpen fabriek. Wil je meer weten over hoe groen elektrisch rijden in de praktijk is? We vertellen het je graag.

Biedt Volkswagen groene stroom aan bij haar elektrische auto's?

Biedt Volkswagen groene stroom aan bij haar elektrische auto's?

Ja. Als je gebruikmaakt van de laadsleutelhanger van Volkswagen, weet je zeker dat je elektriciteit uit windenergie komt en je dus 100% CO2-neutraal rijdt.


Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen