Auto zakelijk kopen

Privé of zakelijk?

Auto zakelijk kopen

Heb je als ondernemer regelmatig een auto nodig omdat je vaak bij klanten langs moet? Of omdat je als zzp’er opdrachten buiten je directe omgeving hebt aangenomen? Dan is het de moeite waard om te bedenken of je deze Volkswagen auto zakelijk of privé wilt kopen.

Als je de auto voor meer dan 10% voor zakelijke ritten zult gebruiken, heb je namelijk de keuze om deze auto privé of zakelijk aan te schaffen. Maar deze keuze kun je alleen bij het moment van aankoop maken.  

Zakelijke auto kopen.

Wanneer je op zoek bent naar een auto voor zakelijk vervoer, kan het voordelig zijn om zakelijk een Volkswagen te kopen. Als je een auto voor de zaak gekocht hebt, mag je de jaarlijkse afschrijvingskosten, maar ook de kosten voor brandstof en onderhoud als aftrekpost gebruiken. Wil je echter meer dan 500 kilometer privé rijden met je zakelijke auto, dan zul je bijtelling moeten betalen. Hierdoor kan het soms voordelig zijn om je zakelijke auto privé te kopen.

 

Zakelijke auto privé kopen.

Je kunt ook besluiten om je privéauto voor zakelijk vervoer te gaan gebruiken. Kies je ervoor om een Volkswagen privé te kopen en zakelijk te gebruiken, dan mag je de btw op onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten aftrekken. De btw-aftrek geldt voor zover je zelf ook btw-belaste activiteiten hebt en voor zover je de auto voor je onderneming gebruikt. Ga daarbij uit van de verhouding tussen het aantal zakelijke kilometers en het aantal verreden kilometers op jaarbasis.

Om gebruik te maken van de voordelen bij deze regeling, moet je een rittenregistratie bijhouden voor alle zakelijke kilometers die je hebt gemaakt. Dan weten jij en de fiscus hoeveel kilometer je voor 19 cent kunt aftrekken en hoeveel BTW je kunt terugkrijgen. 

De voordelen van je privéauto voor zakelijk gebruik inzetten, zijn groot:
 
  • Je betaalt geen bijtelling
  • 19 cent aftrek per kilometer
  • Teruggave omzetbelasting van onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten over de gereden zakelijke kilometers

 

Zakelijk rijden bij Volkswagen.

Ben je er met behulp van je financieel adviseur uit wat het beste past bij jouw situatie? Kijk dan naar de Volkswagen-modellen die je voor zakelijk gebruik kunt kopen.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Neem contact met ons op
Meer informatie over zakelijke mogelijkheden