ID. Software 3.0 voor jouw ID.

Man leunend tegen ID.3

Met ID. Software 3.0 profiteer je van allerlei nieuwe functies en verbeteringen, zonder bijkomende kosten. Veel van deze verbeteringen zijn gebaseerd op feedback en suggesties van onze klanten.

Is jouw ID. al naar je Volkswagen dealer geweest voor vervanging van de 12V-accu en installatie van ID. Software 2.4? Zo ja, dan ben je helemaal klaar voor de volgende grote update: ID. Software 3.0. Voor deze software-update hoef je geen afspraak met de Volkswagen dealer te maken. Deze software-update vindt namelijk, net als bij een smartphone, Over-the-Air plaats. Dat betekent dat je deze update zelf kunt installeren zodra je hierover bericht krijgt in het infotainmentscherm van je ID.

Ga naar deze pagina voor een gedetailleerde uitleg over hoe je de update installeert.

Wat heb ik aan de nieuwe ID. Software 3.0?

De nieuwe software-update is een groot pakket met nieuwe functies en verbeteringen. Op deze pagina vind je precies wat er nieuw is, of wat er verbeterd is. Lees snel verder!

Verbeterde oplaadprestaties en geoptimaliseerd energiebeheer

Met ID. Software 3.0 profiteer je ook van betere, tijdbesparende prestaties bij het opladen van de hoogvoltaccu.

Nieuwe structuur van het laadmenu

Met ID. Software 3.0 zijn de instellingen voor het opladen van de accu dankzij de nieuwe structuur van het laadmenu intuïtiever en sneller toegankelijk. Daarnaast heeft het laadmenu nu zijn eigen pictogram in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem.

Langere levensduur van de accu

Als ‘Battery Care Modus’ actief is, wordt het bovenlimiet voor het laden van de accu ingesteld op 80% van het maximum. Dat geeft extra bescherming voor de accu. En daarom gaat de accu nog langer mee. Indien nodig kun je het effect van ‘Battery Care Modus’ tijdelijk uitschakelen. Voor gebruik van de laad-timer kan het bovenlimiet voor het laden van de accu permanent op 100% worden gezet.

e-Route Planner in het navigatiesysteem

Met de in het navigatiesysteem geïntegreerde e-Route Planner plan je automatisch noodzakelijke laadstops in de ingstelde navigatieroute. Wanneer daar onderweg aanleiding voor is, worden die stops ook automatisch aangepast. De nieuwe update heeft daarnaast het voordeel van een verbeterd route-algoritme en nieuwe opties voor persoonlijke voorkeursinstellingen. Bovendien werkt de e-Route Planner van deze update met duidelijke en extra intuïtieve schermen, waarbij je nu ook laadstations kunt zoeken met behulp van filters die selecteren op eigenschappen als beschikbaarheid.

Resetten van de actieradius berekening

Met de ID. Software 3.0 update betekent opnieuw instellen van de lange-termijn rijgegevens nu ook een reset van de actieradius berekening. Een druk op de reset-knop betekent dus ook een reset van de historische verbruiksgegevens zoals je auto die heeft ‘geleerd’ en de lange-termijn rijgegevens die voor berekening van je bereik worden gebruikt.

Verbeterde verkeersdoorstroming met Car2X-technologie

ID. Software 3.0 betekent ook een actualisering van het infotainmentsysteem, waarin je nu makkelijker toegang hebt tot de privacy-instellingen voor de C2X-technologie. 

Met C2X-technologie en het daarop gebaseerde waarschuwingssysteem voor lokale verkeershinder kunnen auto’s direct met elkaar en met hun omgeving communiceren. Je krijgt meldingen over plaatsen waar auto’s met pech aan de kant staan bijvoorbeeld, je weet meteen wanneer files beginnen op te lossen, waar wegwerkzaamheden zijn, waar zich een ongeluk heeft voorgedaan, waar speciale voertuigen op de weg zijn en of er ergens vóór je plotseling wordt geremd. Om C2X te ervaren, moet je het in de auto-instellingen activeren. Is het eenmaal actief, dan ontvang je niet alleen informatie van andere auto’s, je eigen ID. stuurt vanaf dat moment ook berichten naar medegebruikers van de C2X-technologie. 

Voor C2X heb je geen actief We Connect account nodig.

Privacy in gebruikersbeheer

Met deze software-update heb je de mogelijkheid om de actuele privacy-status te bekijken, de privacy-instellingen te openen en gedetailleerde informatieve tekst te laten weergeven over elk van die instellingen – allemaal via het control center. Je kunt je instellingen personaliseren in het infotainmentsysteem en de aangepaste instellingen opslaan, als je tenminste bent aangemeld bij je auto.

In het Welkom-scherm kunnen nu ook anonieme gastgebruikers ‘Online modus’ of ‘Offline modus’ selecteren (met of zonder locatiegegevens).

Je bepaalt zelf wat voor gegevens je wilt versturen en delen. Online diensten in de auto die niet overeenkomen met je privacy-instellingen, worden automatisch uitgeschakeld.

Verbeterde navigatie

Navigatie met rijbaanbegeleiding

Als de routebegeleiding in je auto actief is, blijf je met de functie voor navigatie met rijbaanbegeleiding ook bij complexe verkeerssituaties op de snelweg heer en meester over de situatie. Om dat mogelijk te maken, schakelt het navigatiesysteem automatisch tussen beelden van de verschillende rijbanen wanneer je in de buurt bent van een knooppunt of afslag. Op die manier krijg je de hulp die je nodig hebt om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen in je keuze van rijbaan. Deze functie maakt deel uit van het navigatiesysteem zoals beschikbaar in het optionele Infotainmentpakket. 


Voor gebruik van de online componenten van het navigatiesysteem heb je een actief We Connect Plus-account nodig.


Online bezienswaardigheden zoeken

Met de dienst voor online zoeken van bezienswaardigheden heb je de beschikking over een extra online zoekfunctie in je navigatiesysteem die gebruik maakt van een uitgebreide online database en een geoptimaliseerde zoekmachine die sneller exacte en beter gesorteerde zoekresultaten geeft. Je hebt voor deze functie een actief We Connect Plus account nodig.

Extra comfort

Uitbreidingen aan het Augmented Reality Head-up Display

Dankzij de AR-technologie (Augmented Reality) zie je navigatie-aanwijzingen, bijvoorbeeld bij een afslag die je moet nemen, direct op de weg geprojecteerd, daar waar je focus toch al ligt. Zo kom je ontspannen op elke bestemming. En met ID. Software 3.0 zijn er ook uitbreidingen voor dat AR Head-up Display, onder andere in de vorm van informatie in het blikveld van de grotere afstand, waar SOC-waarschuwingen (meldingen over de laadstatus van de accu) kunnen worden weergegeven. Maar denk bijvoorbeeld ook aan verbeterde route-instructies en gegevens over de nog af te leggen afstand afkomstig van het optionele navigatiesysteem.

Uitbreidingen van het ID. Light-systeem

Het ID. Light-systeem, een standaardvoorziening in alle Volkswagen ID. modellen, is een lichtbalk in het onderste gedeelte van de voorruit waar extra visuele informatie wordt weergegeven. Met ID. Software 3.0 heeft het ID. Light-systeem nu ook de volgende signalen:

  • Waarschuwing voor lokale verkeershinder
  • Advies om van rijbaan te wisselen

Gebruikersbeheer

De functies voor gebruikersbeheer van de Volkswagen ID. maken aanmelding van meerdere gebruikers voor dezelfde auto mogelijk. Tot nu toe waren er voor gebruikers van een auto uit de ID. Family twee mogelijke rollen: ‘primaire gebruiker’ en ‘anonieme gast’. Met ID. Software 3.0 is er nu de extra rol van ‘gastgebruiker’.

Internetradio

Geniet onderweg van je favoriete radiostations. En internetradio maakt niet alleen online ontvangst van zenders mogelijk, je kunt er ook podcasts mee streamen. Met deze softwareversie is het datavolume nu ook inclusief. Je hebt hiervoor een geldig We Connect Plus-account nodig en een Volkswagen ID gebruikersaccount.

Spraakbediening en online spraakbediening

Nog beter begrepen worden door je ID.

Om ervoor te zorgen dat je auto je nog beter begrijpt en nog beter met je communiceert als je gebruikmaakt van gesproken instructies, heeft Volkswagen de voice in- en output sterk verbeterd. Deze update betekent een aanzienlijke verbetering van de reactiesnelheid, waarbij je opdrachten ook beter en meer consequent worden begrepen.

Dankzij het systeem voor spraakbediening dat ook over diverse online mogelijkheden beschikt, kun je een groot aantal infotainment- en autofuncties bedienen door gewoon, met een natuurlijke stem, te zeggen wat er moet gebeuren. Je ID. begrijpt helemaal wat je bedoelt, zonder dat je je daarvoor aan vast voorgeschreven formuleringen hoeft te houden en zonder de noodzaak van nadrukkelijk articuleren. De interactie begint met de activerings woorden ‘Hallo ID.’ of met een druk op de stuurwielknop.

Voor de online spraakbediening-functies heb je een actief We Connect Plus-account nodig.

In-Car Apps

In-Car App "Vehicle Service"

Met de In-Car App ‘Vehicle Service’ kun je vooraf onderhoudsbeurten en reparaties plannen. Je kunt daarbij ook lampjes instellen die je herinneren aan onderhoud en je kan speciale onderhoudswensen noteren. Zo kun je op tijd een afspraak aanvragen bij de Volkswagen dealer van jouw keuze. De In-Car App ‘Vehicle Service’ is niet standaard in je auto geïnstalleerd. De app is gratis verkrijgbaar in de In-Car Shop.

Planning van onderhoudsafspraken

In de In-Car App ‘Vehicle Service’ kun je met ‘Service Appointment Scheduling’ automatisch aanvragen genereren voor een onderhoudsafspraak bij een Volkswagen dealer naar keuze. Je kunt daarbij gebruikmaken van actieve inspectiemeldingen en van geselecteerde herinneringslampjes voor servicebeurten. Voor volledig gebruik van de service voor afspraakplanning moet je de door jou gekozen Volkswagen dealer selecteren en de optie voor automatische afspraakplanning (‘Automatic Appointment Scheduling’) activeren in de ‘Vehicle Service’ App.

Uitbreidingen "We Charge"

Met We Charge vind je laadstations op een kaart van je actuele omgeving of in de buurt van je bestemming. De app zorgt vervolgens voor routebegeleiding naar het gekozen station. Met deze update is het nu ook mogelijk om functionaliteit aan de In-Car App toe te voegen, bijvoorbeeld in de vorm van gebruiksstatistieken voor een bepaald laadstation, geavanceerde filteropties en weergave van bezienswaardigheden in de omgeving.

In-Car App "Games"

Met de In-Car App ‘Games’ hoef je je nooit te vervelen, ook niet als je bijvoorbeeld moet wachten tot je auto is opgeladen. Want deze In-Car App heeft allerlei leuke en spannende retro games voor chauffeur en passagiers, voor jong en oud, voor het hele gezin. Op het scherm van je infotainmentsysteem speel je patience, schaken, plaatjes zoeken, woorden raden of het nieuwe ‘VW Go’.

Meer Mobiele Online Diensten

We Connect bevat een aantal aanvullende diensten, zoals functies voor het controleren van de status van licht en portieren, en kan voor onbeperkte tijd worden gebruikt. Met We Connect Plus kun je onder andere gebruikmaken van de nieuwe navigatiefunctie voor online zoeken van bezienswaardigheden. Daarnaast heb je gratis internetradio.

Installeren ID. Software-update 3.0

Ben je klaar voor de installatie van de nieuwe ID. Software-update 3.0? Bekijk dan de installatiepagina met alle benodigde informatie en doorloop de stappen. Heb je nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk de installatiepagina

Veelgestelde vragen

Wanneer kan de ID. Software 3.0 Over-the-Air update worden uitgevoerd?

Wanneer kan de ID. Software 3.0 Over-the-Air update worden uitgevoerd?

Eerst moet je ID. klaar zijn voor ontvangst van de 3.0 Over-the-Air update en daarvoor is een nieuwe 12V-accu en ID. Software 2.4 nodig. Je wordt of bent al door je Volkswagen dealer uitgenodigd om deze te installeren. Op dit moment is Volkswagen nog aan het testen met ID. Software 3.0 en het is niet duidelijk hoe lang de tests duren. Zodra ID. Software 3.0 gereed is voor installatie ontvang je daar bericht over. 

Hoe lang duurt de installatie van de ID. Software 3.0?

Hoe lang duurt de installatie van de ID. Software 3.0?

De update wordt in twee delen geïnstalleerd. Om volledig te profiteren van alle voordelen van ID. Software 3.0 is het belangrijk dat zowel deel 1 als deel 2 worden geïnstalleerd zodra ze beschikbaar zijn.

Installatie van deel 1 van de update duurt ongeveer 6 - 7 uur.
Installatie van deel 2 van de update duurt ongeveer 1 - 2 uur.

Welke functies heb ik tot mijn beschikking na de ID. Software 3.0 update?

Welke functies heb ik tot mijn beschikking na de ID. Software 3.0 update?

Informatie over de nieuwe en verbeterde functies waar je met de update op kunt rekenen, vind je op deze pagina.

Hoe kan ik zien welke versie van de ID. Software momenteel in mijn ID. is geïnstalleerd?

Hoe kan ik zien welke versie van de ID. Software momenteel in mijn ID. is geïnstalleerd?

Selecteer ‘Instellingen’ in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem van je ID. Ga vervolgens naar ‘Systeeminformatie’. De versie van je ID. software vind je in de sectie ‘ID. Software’.

Waarom moet ik de ID. Software 3.0 Over-the-Air update voor mijn ID. uitvoeren?

Waarom moet ik de ID. Software 3.0 Over-the-Air update voor mijn ID. uitvoeren?

Volkswagen raadt aan nieuwe software-updates direct en consequent uit te voeren. Het is de enige manier om te blijven profiteren van aanvullingen op en verbeteringen in de functies van je auto. Voorwaarde voor ontvangst van een volgende update is altijd dat de voorafgaande update inmiddels is geïnstalleerd.

Zijn er voor mij kosten verbonden aan deze ID. Software-update?

Zijn er voor mij kosten verbonden aan deze ID. Software-update?

Nee, de ID. Software-update is gratis.

Ik heb al ID. Software 2.4. Moet ik dan toch de Over-the-Air update naar ID. Software 3.0 uitvoeren?

Ik heb al ID. Software 2.4. Moet ik dan toch de Over-the-Air update naar ID. Software 3.0 uitvoeren?

De ID. Software 3.0 Over-the-Air update bevat onder andere een aantal nieuwe functies. Het is dan ook nadrukkelijk aan te bevelen de update voor deze nieuwe versie van de software zo snel mogelijk uit te voeren.

Krijg ik bevestiging van installatie van de software-update?

Krijg ik bevestiging van installatie van de software-update?

Het systeem registreert de versie van de in je auto geïnstalleerde ID. Software.

Heeft het gevolgen voor de fabrieksgarantie van mijn auto als ik de update niet installeer?

Heeft het gevolgen voor de fabrieksgarantie van mijn auto als ik de update niet installeer?

Nee, dat heeft geen gevolgen voor je garantie.

Kan de ID. Software 3.0 Over-the-Air update worden geïnstalleerd zonder internetverbinding, bijvoorbeeld als mijn ID. in een ondergrondse parkeergarage staat?

Kan de ID. Software 3.0 Over-the-Air update worden geïnstalleerd zonder internetverbinding, bijvoorbeeld als mijn ID. in een ondergrondse parkeergarage staat?

Nee, gedurende het hele installatieproces is een stabiele internetverbinding nodig.

Wat gebeurt er als ik het tweede deel van de ID. Software 3.0 Over-the-Air update niet installeer?

Wat gebeurt er als ik het tweede deel van de ID. Software 3.0 Over-the-Air update niet installeer?

Installatie van deze Over-the-Air update is een voorwaarde voor ontvangst van volgende updates. Als je de installatie niet volledig uitvoert, dat wil zeggen deel 1 en deel 2, zijn niet alle in de documentatie beschreven nieuwe functies en verbeteringen beschikbaar. Als je bijvoorbeeld alleen deel 1 installeert, is de spraakbedieningsfunctie alleen te gebruiken in het Engels en Duits. Installatie van deel 2 is dus noodzakelijk om volledig gebruik te kunnen maken van de functies die met deze update in je auto beschikbaar worden. Teruggaan naar eerdere versies van de software is niet mogelijk.

Ik heb deel 1 van de ID. Software 3.0 update geïnstalleerd. Hoe lang duurt het voordat ik deel 2 ontvang?

Ik heb deel 1 van de ID. Software 3.0 update geïnstalleerd. Hoe lang duurt het voordat ik deel 2 ontvang?

Het kan een paar weken duren voordat je deel 2 van de update ontvangt.

Houdt ‘Online modus’ in dat locatiegegevens worden verstuurd en gedeeld?

Houdt ‘Online modus’ in dat locatiegegevens worden verstuurd en gedeeld?

In eerdere versies van de software betekende inschakeling van de ‘Online modus’ ook automatische activering van het versturen en delen van locatie- en gebruiksgegevens. Er waren geen mogelijkheden voor individuele selectie van voorkeursinstellingen op dat gebied. Met de 3.0 update komt daar verandering in. Het is nu wel mogelijk om de ‘Online modus’ in te schakelen en daarbij persoonlijke voorkeuren in te stellen voor het verzenden en delen van door de auto gegenereerde gegevens, zoals voertuig- en gebruiksinformatie, locatiegegevens en Car2X-data. Met deze update kan je auto nu dus online blijven terwijl je zelf bepaalt wat voor gegevens verstuurd en gedeeld mogen worden (met uitzondering van gegevens die te maken hebben met wettelijk verplichte functies als eCall). Meer informatie over de privacy-instellingen in de 3.0 update vind je hier.

Heb je nog vragen?

In geval van vragen over Over-the-Air updates raden we aan contact op te nemen met het We Connect-supportteam. Deze speciale afdeling voor Over-the-Air software-updates bereik je telefonisch op 00 8004 3347 328 of via e-mail op [email protected]