ID. Software 2.3 voor jouw ID.

Zo installeer jij de update
Een vrouw zit in haar VW ID.3 en verbindt haar smartphone met haar auto via App Connect

ID. Software 2.3 in het kort

Natuurlijk wil jij het meeste uit je rit halen. Daarom hebben we software-update 2.3 voor je Volkswagen ID. klaarstaan. De update zorgt dat jouw ID. is voorzien van de laatste digitale ontwikkelingen en optimalisaties, zoals een stijlvoller infotainmentsysteem en een verbeterd ID.Light. Geen zorgen, daarvoor hoef je niet naar de dealer. De Over-the-Air updates download je terwijl je rijdt en je ID. installeert ze wanneer je stilstaat. Wel zo handig. Op deze pagina vind je alle informatie, veelgestelde vragen en video's die je gaan helpen om de update zelf succesvol te installeren.

Een man leunt tegen zijn VW ID. en kijkt naar zijn smartphone – VW online update

Wanneer vindt de update plaats?

Via je mail ga je akkoord met het downloaden van de Over-the-Air ID. Software 2.3 update. Houd hiervoor het e-mailadres in de gaten dat gekoppeld is aan je We Connect account. Nadat je akkoord hebt gegeven in de mail kan het een paar weken duren voordat je de update in je ID. ontvangt. Zorg in ieder geval dat je auto vóór en tijdens het rijden een stabiele netwerkverbinding heeft. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met het We Connect-supportteam. Onderaan deze pagina lees je hoe je onze collega’s kan bereiken.

Is het softwarepakket gedownload en klaar voor installatie? Dan krijg je wanneer je je auto parkeert een notificatie op je infotainmentdisplay. De ID. Software 2.3 update bestaat uit twee delen, welke elkaar binnen een aantal weken opvolgen. Dit betekent dat je twee keer het proces van downloaden en installeren zal doorlopen. Krijg je de notificatie niet te zien, ga dan naar 'Setup', 'Systeeminformatie' en vervolgens naar 'Alle updates weergeven' om de installatie te starten. Bekijk de video's voor meer tips en tricks.

Let op: naast de ID. Software-updates, zijn er ook updates voor bestaande functies in de auto. Deze applicaties zijn niet gekoppeld aan de Over-the-Air ID. Software-updates en kun je afzonderlijk installeren. In sommige gevallen heb je wel de laatste ID. Software versie nodig.

Zo activeer je je We Connect account

Heb je nog geen We Connect account of heb je 'm nog niet geactiveerd? Je vindt hier meer informatie over de service en registratie.

Lees meer over je We Connect account

Zo installeer jij de update

Een vrouw zit in haar VW ID. en typt iets in haar mobiele telefoon – VW Over-the-Air update

Is jouw auto al verbonden met We Connect? Dan kun je stap 1 tot en met 4 overslaan of direct de tutorial bekijken.

  1. Download de We Connect ID. app voor je smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.
  2. Log in met je Volkswagen ID en voeg jouw auto toe.
  3. Activeer je We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app.
  4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe updates tijdens je rit. Zorg wel dat je ID. in online modus staat.
  5. Wanneer een update is gedownload, kun je 'm binnen de kortste keren installeren. Je ID. geeft wanneer je je auto parkeert een melding dat de update klaarstaat voor de installatie. Wanneer een update is gedownload, kun je 'm binnen de kortste keren installeren. Je ID. geeft wanneer je je auto parkeert een melding dat de update klaarstaat voor de installatie. Meer details over de inhoud van de update vind je onder 'Meer informatie'. Mocht er geen melding verschijnen, ga dan zelf via 'Setup' naar 'Systeeminformatie' en vervolgens naar 'Alle updates weergeven' om de installatie te starten. Bekijk de video's voor meer tips en tricks.
  6. Wanneer je update geïnstalleerd wordt, kun je je ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer je de installatie start, zie je op het infotainmentsysteem of je aan alle eisen voldoet, zoals of je ramen wel gesloten zijn.
  7. Stap uit je ID., vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat je ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat je tijdens de installatie je auto niet kan gebruiken.
  8. Aan het eind van de installatie maakt je ID. verbinding met het internet. Je kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies. Een fijne rit!

Heb je toch problemen met de update?

Bekijk de video's of download de tips en tricks.

Download tips en tricksHoe werkt de Over-the-Air update van een Volkswagen ID.?

Extra hulp bij het installeren van de Over-the-Air update

Heb je nog vragen?

In geval van vragen over Over-the-Air updates raden we aan contact op te nemen met het We Connect-supportteam. Deze speciale afdeling voor Over-the-Air software-updates bereik je telefonisch op 00 8004 3347 328 of via e-mail op [email protected]

Uitgebreide informatie over de inhoud van de update

Verbeterd design van het infotainmentsysteem

De ID. Software 2.3 steekt je infotainmentsysteem in een nieuw jasje, met optimalisaties zoals een nieuw design van de buttons, een nieuw lettertype en een verbeterde weergave van verschillende functies. Zo verbeteren we de leesbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Ook de thuisknop is na de update volledig te personaliseren. Naast het Volkswagen logo kies je nu ook uit verschillende internationale vlaggen.

Een hand tikt op het VW infotainmentsysteem

Meer functionaliteiten op je ID.Light

ID.Light zit standaard op alle ID. modellen en heeft nu een aantal functionele verbeteringen. Naast alle bestaande functies ondersteunt ID.Light je nu ook visueel wanneer je de rijassistenten gebruikt. Ook helpt ID.Light je efficiënter te rijden. Met lichtsignalen geeft het systeem aan dat je je voet van het pedaal kan halen.

VW ID. Light in de VW ID.

Verbeterde omgevingssensoren en geavanceerde grootlichtcontrole

Voertuigen met Dynamic Light Assist herkennen andere weggebruikers nu nog beter. Je Volkswagen ID. herkent motoren en voertuigen sneller en beter. Met assistentiesystemen die nog nauwkeuriger werken, rijd jij een stuk relaxter.

Twee VW-modellen op een weg met de straal van hun koplampen
Een hand tikt op het VW infotainmentsysteem
VW ID. Light in de VW ID.
Twee VW-modellen op een weg met de straal van hun koplampen
Een vrouw in een rode jas die voor een VW ID. staat met een verlicht VW-logo in de achtergrond

Heb je ID. Software 2.1 nog niet geïnstalleerd?

Geen probleem. Maak een afspraak bij je dealer om 'm kosteloos te laten installeren. Meer weten over wat de update inhoudt? Lees dan verder op onze speciale pagina.

Lees alles over software-update 2.1

Veelgestelde vragen

Wat is een Over-the-Air software-update?

Wat is een Over-the-Air software-update?

Een Over-the-Air software-update download je via de mobiele toegang van je ID. model. Dat betekent dat je Volkswagen altijd de laatste digitale ontwikkelingen heeft en dat jij de nieuwste features en verbeterde functies gelijk kan gebruiken.

Hoe weet ik welke softwareversie ik nu gebruik op mijn ID.?

Hoe weet ik welke softwareversie ik nu gebruik op mijn ID.?

Open het menu-item 'Setup' in het hoofdmenu van je infotainmentsysteem. Navigeer naar 'Systeeminformatie'. Als de software de code 0792 of hoger heeft, heb je de ID. Software 2.1 al geïnstalleerd en is je auto klaar voor update 2.3. Heeft je ID. Software versie 2.1 nog niet? Neem dan contact op met je Volkswagen dealer.

Welke functies zijn beschikbaar door de ID. Software 2.3 te installeren?

Welke functies zijn beschikbaar door de ID. Software 2.3 te installeren?

De software-update heeft een aantal functionele verbeteringen van de ID.Light, optimalisaties van de omgevingsdetectie, een verbeterde grootlichtcontrole, een gebruiksvriendelijker infotainmentsysteem en andere verbeteringen in prestatie en stabiliteit.

Hoelang duurt het om de update te installeren?

Hoelang duurt het om de update te installeren?

De update wordt terwijl jij rijdt in de achtergrond gedownload. De verwachte installatietijd is afhankelijk van de grootte van de update. Voordat de installatie start, zie je een inschatting in het infotainmentsysteem van je ID.

Kan ik de update zelf uitvoeren?

Kan ik de update zelf uitvoeren?

Ja, dat kan. Je ID. laat je via het infotainmentsysteem weten wanneer de update beschikbaar is en leidt je door het volledige installatieproces.

Kan ik in mijn ID. rijden terwijl de update wordt geïnstalleerd?

Kan ik in mijn ID. rijden terwijl de update wordt geïnstalleerd?

Tijdens de installatie kun je niet in je Volkswagen ID. rijden. Je kunt de starttijd van de installatie zelf bepalen via het infotainmentsysteem. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Is de update gratis?

Is de update gratis?

Ja, ID. Software-update 2.3 is gratis.

Krijg ik een bewijs dat de update is geïnstalleerd?

Krijg ik een bewijs dat de update is geïnstalleerd?

De software-update wordt in het systeem van je ID. geregistreerd.

Verloopt de fabrieksgarantie als ik de update niet installeer?

Verloopt de fabrieksgarantie als ik de update niet installeer?

Nee, de fabrieksgarantie verloopt niet.

Waarom heb ik de update nog niet gekregen, terwijl anderen 'm al geïnstalleerd hebben?

Waarom heb ik de update nog niet gekregen, terwijl anderen 'm al geïnstalleerd hebben?

De update wordt langzaam uitgerold voor alle geschikte voertuigen. Je ID. laat het je weten zodra jouw auto klaar is voor de update.

Kan ik software-update 2.3 overslaan en direct de volgende installeren?

Kan ik software-update 2.3 overslaan en direct de volgende installeren?

Onze software-updates bouwen op elkaar voort. Om altijd van de laatste features en verbeteringen gebruik te maken, adviseren wij alle updates te installeren.

Hoe weet ik of de update beschikbaar is voor mijn ID.?

Hoe weet ik of de update beschikbaar is voor mijn ID.?

Je ID. laat een notificatie zien op het scherm van je infotainmentsysteem zodra de update beschikbaar is.

Wat gebeurt er als ik mijn ID. tijdens de installatie gebruik?

Wat gebeurt er als ik mijn ID. tijdens de installatie gebruik?

Je kan je ID. ontgrendelen en vergrendelen tijdens de installatie van de update. Let op dat de installatie mogelijk wordt onderbroken. Rijden en laden is niet mogelijk tijdens de installatie van de update.

Kan in de update installeren tijdens het opladen van mijn ID.?

Kan in de update installeren tijdens het opladen van mijn ID.?

Nee, je ID. kan niet worden opgeladen tijdens de installatie. Start de installatie pas na het laden. Zorg dat je ID. een batterijpercentage van minstens 50% heeft om de installatie succesvol te laten verlopen.

Kan ik de installatie opnieuw starten na een mislukte of onderbroken update?

Kan ik de installatie opnieuw starten na een mislukte of onderbroken update?

Als je de software opnieuw kan installeren, geeft je ID. je een seintje via een notificatie op het infotainmentsysteem. Gebeurt dat niet? Neem dan contact op met je Volkswagen dealer.

Ik heb de update geïnstalleerd, maar ik zie geen verschil. Hoe kan dat?

Ik heb de update geïnstalleerd, maar ik zie geen verschil. Hoe kan dat?

Niet elke update is zichtbaar. Soms gaat het om kwaliteitsverbeteringen of updaten we een feature die niet op jouw ID. zit. Op het ID. display zie je welke nieuwe features en optimalisaties jouw ID. heeft gekregen na de update.

Wat heb ik nodig om een update te krijgen?

Wat heb ik nodig om een update te krijgen?

De ID. Software-update 2.3 is beschikbaar voor elke ID. bestuurder. Het enige wat je nodig hebt is een actief We Connect Start contract en de software-update 2.1, die je Volkswagen dealer voor je kan installeren.

Welk batterijpercentage heeft mijn ID. nodig om de update te installeren?

Welk batterijpercentage heeft mijn ID. nodig om de update te installeren?

Het batterijpercentage van je ID. moet minstens 50% zijn voor je de update start.

Ik heb de notificatie in het infotainmentsysteem weggeklikt. Hoe installeer ik de update?

Ik heb de notificatie in het infotainmentsysteem weggeklikt. Hoe installeer ik de update?

De notificatie is slechts ter herinnering dat je de update kan installeren. Je kan de installatie starten via het infotainmentscherm nadat je je auto hebt geparkeerd.

Is een internetverbinding belangrijk om de update te ontvangen?

Is een internetverbinding belangrijk om de update te ontvangen?

Om de update te downloaden heb je een internetverbinding nodig. Dat kan alleen als je ID. in de online modus staat. Een bestaande internetverbinding wordt met een symbool weergegeven op het scherm van je infotainmentsysteem.

Kan ik de update ook installeren zonder een internetverbinding?

Kan ik de update ook installeren zonder een internetverbinding?

Nee, je hebt een internetverbinding nodig tijdens de installatie.

Kan ik de installatie annuleren nadat ik 'm heb gestart?

Kan ik de installatie annuleren nadat ik 'm heb gestart?

Tijdens de eerste 2 minuten van de installatie kun je de installatie nog afbreken.

Is mijn ID. teruggezet naar fabrieksinstellingen na de update?

Is mijn ID. teruggezet naar fabrieksinstellingen na de update?

Nee, je persoonlijke instellingen blijven behouden.

Ik krijg geen notificatie in mijn infotainmentscherm om de installatie te starten. Wat moet ik doen?

Ik krijg geen notificatie in mijn infotainmentscherm om de installatie te starten. Wat moet ik doen?

Krijg je de notificatie niet te zien? Ga dan naar 'Setup', 'Systeeminformatie' en vervolgens naar 'Alle updates weergeven' om de installatie te starten. Bekijk de video's voor meer tips en tricks.* De functionaliteit na de update is afhankelijk van marktspecificaties, modeljaar en optionele uitrusting en kan dus variëren.