ID. Software 3.2

ID. Software 3.2

Een grote update, met veel nieuwe features en optimalisaties. En het wordt ook nog eens voor je geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat het door grote drukte in de werkplaatsen langer kan duren voordat jouw Volkswagen dealer contact met je opneemt om een afspraak te maken voor deze update. Wij vragen dan ook om geduld te hebben. Het later updaten van de ID. brengt geen risico’s met zich mee. Lees hier wat je allemaal krijgt met de ID. Software 3.2.

Wat zit er in de nieuwe ID. Software 3.2?

Hoe doe ik een softwareupdate?

De installatie van de ID. Software 3.2-update gebeurt in de werkplaats en is kosteloos voor jou. Je Volkswagen-dealer zal contact met je opnemen om een afspraak te maken. Je kunt dan ook je wensen met hen bespreken, zoals bijvoorbeeld vervangend vervoer.

Voor een gedeelte van de ID. modellen kan de software-update ook "Over-the-Air" worden geïnstalleerd. Je ontvangt een e-mail als je hiervoor in aanmerking komt. Voor de Over-the-Air updatefunctie is een actief We Connect-contract vereist. De installatie van de update duurt maximaal 130 minuten. Je wordt op de hoogte gesteld van de exacte tijdsduur in het infotainmentsysteem van je ID.

Alle nieuwe functionaliteiten op een rij

Verbeteringen in het opladen en geoptimaliseerd energiebeheer

Verbeteringen in het opladen en geoptimaliseerd energiebeheer

Dit heeft een positief effect op het opladen en het energiebeheer.

Nieuwe structuur van het laadmenu

Nieuwe structuur van het laadmenu

De instellingen voor het opladen van de accu zijn dankzij de nieuwe structuur logischer en sneller toegankelijk. Daarnaast heeft het laadmenu nu zijn eigen icoon in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem.

Langere levensduur van de accu

Langere levensduur van de accu

Als 'Battery Care Modus' actief is, wordt de limiet voor het laden van de accu ingesteld op 80% van het maximum. Dat geeft extra bescherming voor de accu. En daarom gaat de accu nog langer mee. Als het nodig is, kun je het effect van 'Battery Care Modus' tijdelijk uitzetten. Voor gebruik van de laadtimer kan de limiet voor het laden van de accu voor altijd op 100% worden gezet.

E-Route Planner in het navigatiesysteem
E-Route Planner in het navigatiesysteem

Met de geïntegreerde e-Route Planner plan je automatisch noodzakelijke laadstops in de ingestelde navigatieroute. Wanneer daar onderweg de aanleiding voor is, worden die stops ook automatisch aangepast. De e-Route Planner werkt nu met duidelijke en logischere schermen, waardoor je nu ook laadstations kunt zoeken met behulp van filters. Ook bevat deze een verbeterde route-algoritme en nieuwe opties voor persoonlijke voorkeursinstellingen.

Resetten van de actieradius berekening
Resetten van de actieradius berekening
Wil je de lange-termijn rijgegevens opnieuw instellen? Dan kun je nu ook de actieradius berekening resetten. Een druk op de reset-knop betekent dus ook een reset van de historische verbruiksgegevens zoals je auto die heeft ‘geleerd’ en de lange-termijn rijgegevens die voor de berekening van je bereik worden gebruikt.
Profiteren van de voordelen van Car2X-technologie
Profiteren van de voordelen van Car2X-technologie

Krijg met deze update nu makkelijker toegang tot de privacy-instellingen voor de C2X-technologie.

Met C2X-technologie en het daarop gebaseerde waarschuwingssysteem voor lokale verkeershinder kunnen auto’s direct met elkaar en met hun omgeving communiceren. Je krijgt meldingen over plaatsen waar auto’s met pech aan de kant staan bijvoorbeeld, je weet meteen wanneer files beginnen op te lossen, waar wegwerkzaamheden zijn, waar zich een ongeluk heeft voorgedaan, waar speciale voertuigen op de weg zijn en of er ergens vóór je plotseling wordt geremd. Om C2X te ervaren, moet je het in de auto-instellingen activeren. Is het actief? Dan ontvang je niet alleen informatie van andere auto’s. Jouw eigen ID. stuurt vanaf dat moment ook berichten naar medegebruikers van de C2X-technologie.

Privacy in gebruikersbeheer
Privacy in gebruikersbeheer

Met deze update heb je de mogelijkheid om de actuele privacy-status te bekijken, de privacy-instellingen te openen en gedetailleerde informatieve tekst te laten weergeven over elk van die instellingen – allemaal via het control center. Je kunt je instellingen personaliseren in het infotainmentsysteem en de aangepaste instellingen opslaan, als je tenminste bent aangemeld bij je auto.

In het Welkom-scherm kunnen nu ook anonieme gastgebruikers ‘Online modus’ of ‘Offline modus’ selecteren (met of zonder locatiegegevens).

Je bepaalt zelf wat voor gegevens je wilt versturen en delen. Online diensten in de auto die niet overeenkomen met je privacy-instellingen, worden automatisch uitgeschakeld.

Verbeterde navigatie dankzij rijbaanbegeleiding en extra zoekfunctionaliteiten
Verbeterde navigatie dankzij rijbaanbegeleiding en extra zoekfunctionaliteiten

Rijbaanbegeleiding
Als de routebegeleiding in je auto actief is, blijf je met de functie voor navigatie met rijbaanbegeleiding ook bij complexe verkeerssituaties op de snelweg heer en meester over de situatie. Om dat mogelijk te maken, schakelt het navigatiesysteem automatisch tussen beelden van de verschillende rijbanen wanneer je in de buurt bent van een knooppunt of afslag. Op die manier krijg je de hulp die je nodig hebt om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen in je keuze van rijbaan. Deze functie maakt deel uit van het navigatiesysteem zoals beschikbaar in het optionele Infotainmentpakket.

Extra zoekfunctionaliteit
Met de dienst voor online zoeken van bezienswaardigheden heb je de beschikking over een extra online zoekfunctie in je navigatiesysteem die gebruik maakt van een uitgebreide online database en een geoptimaliseerde zoekmachine die sneller exacte en beter gesorteerde zoekresultaten geeft. Je hebt voor deze functie een actief We Connect Plus account nodig.

Extra comfort door uitbreidingen en nieuwe functionaliteiten
Extra comfort door uitbreidingen en nieuwe functionaliteiten

Augmented Reality
Head-Up Display Dankzij de AR-technologie zie je navigatie-aanwijzingen direct op de weg geprojecteerd, daar waar je focus toch al ligt. Zo kom je ontspannen aan op elke bestemming. En met deze update is jouw Head-Up Display nóg beter geworden. Ook wordt het actuele laadvermogen nu ook in kW weergegeven.

ID. Light-systeem
Het ID. Light-systeem, een standaardvoorziening in alle Volkswagen Id. modellen is een lichtbalk in het onderste gedeelte van de voorruit waar extra visuele informatie wordt weergegeven. Met deze update krijg je nu ook een waarschuwing voor lokale verkeershinder en het advies om van rijbaan te wisselen.

Gebruikersbeheer
De functies voor gebruikersbeheer van de Volkswagen ID. maken aanmelding van meerdere gebruikers voor dezelfde auto mogelijk. Tot nu toe waren er voor gebruikers van een auto uit de ID. Family twee mogelijke rollen: ‘primaire gebruiker’ en ‘anonieme gast’. Met deze update is er nu de extra rol van ‘gastgebruiker’.

Internetradio
Geniet onderweg van je favoriete radiostations. En internetradio maakt niet alleen online ontvangst van zenders mogelijk, je kunt er ook podcasts mee streamen.

Spraakbediening en online spraakbediening
Spraakbediening en online spraakbediening
Nog beter begrepen worden door je ID.

Om ervoor te zorgen dat je auto je nog beter begrijpt en nog beter met je communiceert als je gebruikmaakt van gesproken instructies, heeft Volkswagen de voice in- en output sterk verbeterd. Deze update betekent een aanzienlijke verbetering van de reactiesnelheid, waarbij je opdrachten ook beter en meer consequent worden begrepen.

Dankzij het systeem voor spraakbediening dat ook over diverse onlinemogelijkheden beschikt, kun je een groot aantal infotainment- en autofuncties bedienen door gewoon, met een natuurlijke stem, te zeggen wat er moet gebeuren. Je ID. begrijpt helemaal wat je bedoelt, zonder dat je je daarvoor aan vast voorgeschreven formuleringen hoeft te houden en zonder de noodzaak van nadrukkelijk articuleren. De interactie begint met de activeringswoorden ‘Hallo ID.’ of met een druk op de stuurwielknop.

Voor de online spraakbediening-functies heb je een actief We Connect Plus-account nodig.

In-Car Apps
In-Car Apps

In-Car App "Vehicle Service"
Met de In-Car App ‘Vehicle Service’ kun je vooraf onderhoudsbeurten en reparaties plannen. Je kunt daarbij ook lampjes instellen die je herinneren aan onderhoud en je kan speciale onderhoudswensen noteren. Zo kun je op tijd een afspraak aanvragen bij de Volkswagen dealer van jouw keuze. De In-Car App ‘Vehicle Service’ is niet standaard in je auto geïnstalleerd. De app is gratis verkrijgbaar in de In-Car Shop.

Planning van onderhoudsafspraken
In de In-Car App ‘Vehicle Service’ kun je met ‘Service Appointment Scheduling’ automatisch aanvragen genereren voor een onderhoudsafspraak bij een Volkswagen dealer naar keuze. Je kunt daarbij gebruikmaken van actieve inspectiemeldingen en van geselecteerde herinneringslampjes voor servicebeurten. Voor volledig gebruik van de service voor afspraakplanning moet je de door jou gekozen Volkswagen dealer selecteren en de optie voor automatische afspraakplanning (‘Automatic Appointment Scheduling’) activeren in de ‘Vehicle Service’ App.

Uitbreidingen "We Charge"
Met We Charge vind je laadstations op een kaart van je actuele omgeving of in de buurt van je bestemming. De app zorgt vervolgens voor routebegeleiding naar het gekozen station. Met deze update is het nu ook mogelijk om functionaliteit aan de In-Car App toe te voegen, bijvoorbeeld in de vorm van gebruiksstatistieken voor een bepaald laadstation, geavanceerde filteropties en weergave van bezienswaardigheden in de omgeving.

In-Car App "Games"
Met de In-Car App ‘Games’ hoef je je nooit te vervelen, ook niet als je bijvoorbeeld moet wachten tot je auto is opgeladen. Want deze In-Car App heeft allerlei leuke en spannende retro games voor chauffeur en passagiers, voor jong en oud, voor het hele gezin. Op het scherm van je infotainmentsysteem speel je patience, schaken, plaatjes zoeken, woorden raden of het nieuwe ‘VW Go’.

Personalisatie met VW Connect
Personalisatie met VW Connect

Persoonlijke instellingen van meerdere systemen staan opgeslagen in jouw Volkswagen ID account en worden geactiveerd wanneer je je aanmeldt in de auto. Zo start je ontspannen, zonder dat je veel aan moet passen, voordat je aan de reis begint. Het laden, activeren en synchroniseren van de instellingen gebeurt nu automatisch.

Geniet van het gemak van opgeslagen instellingen voor tal van systemen, van zitpositie tot klimaatregeling, spiegels, binnenverlichting, buitenverlichting, parkeren, ruitenwissers en rijhulpsystemen.

Als u verandert van gebruiker, veranderen de gepersonaliseerde instellingen nu ook automatisch. De instellingen die tijdens het laatste gebruik zijn ingesteld, worden voor de gebruiker geactiveerd. Ook gezinsleden en andere gebruikers van hun eigen voertuig kunnen na eenmalig inloggen gemakkelijk als gastgebruiker beginnen met hun instellingen.

Plug & Charge
Plug & Charge

De "Plug & Charge"-functie maakt opladen nu nog eenvoudiger: als de functie geactiveerd is, kan jouw ID. zichzelf identificeren bij openbare laadstations en het laadproces automatisch starten zodra de laadkabel in de auto is gestoken zonder dat een laadpas hoeft te worden gescand.

Om de functie bij een compatibel laadstation te gebruiken, heb je een laadplan nodig, zoals We Charge Go of We Charge Plus van Volkswagen Group Charging GmbH (Elli), dat "Plug & Charge" ondersteunt. Nadat het opladen is voltooid, wordt er automatisch gefactureerd op basis van het opgeslagen laadtariefplan. Activeer "Plug & Charge" via de Volkswagen App en in de oplaadinstellingen van jouw voertuig.

Heb je nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat een software update vragen bij je oproept. Bekijk de meest gestelde vragen over de softwareupdate 3.2. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met je Volkswagen dealer. Hij of zij helpt je graag verder. Ook kan je terecht bij de Volkswagen klantenservice via 088 - 0330109 en via [email protected].

Naar meeste gestelde vragen

Vind een dealer