Volkswagen Longlife onderhoudsbeurt.

 • Officiële onderhoudsbeurt bij de Volkswagen dealer
 • Uitgebreide inspectie volgens fabrieksvoorschrift
 • Gratis APK indien noodzakelijk
Maak direct een afspraak
longlife

Onderhoud volgens het boekje.

Houd je Volkswagen in topconditie met onderhoud volgens fabrieksvoorschrift met de Longlife onderhoudsbeurt. Onze monteurs kennen je auto als de beste en gebruiken alleen originele Volkswagen onderdelen.

Volkswagen Longlife onderhoudsbeurt.

 • Vervangen van de motorolie en oliefilter
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Controle van bandenprofiel
 • Controle van verlichting, inclusief afstellen
 • Controle van de motor op lekkages
 • Controle van de distributieriem of -ketting op slijtage
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren
 • Testen van de accu
 • Controleren en bijvullen van de vloeistoffen

Dit is wat de Volkswagen dealer extra doet:

 • Vooraf duidelijke prijsopgave
 • Inspectie van essentiële onderdelen, waaronder distributieriem
 • Twee jaar garantie op werkzaamheden en onderdelen
 • Gratis APK, indien nodig
 • Gratis update van de auto, indien beschikbaar
 • Gratis pechhulp na onderhoudsbeurt

Wat heeft mijn auto nodig?

Het juiste onderhoud is helemaal afhankelijk van het type Volkswagen dat je rijdt. Vul daarom je kenteken in om te zien welk onderhoud jouw Volkswagen nodig heeft.

Wanneer moet je een Longlife onderhoudsbeurt laten uitvoeren?

Voor bijna alle Volkswagen modellen met een bouwjaar vanaf 2000, adviseren we een Longlife onderhoudsbeurt. Deze onderhoudsbeurt is elke twee jaar of bij elke 30.000 kilometer noodzakelijk om je Volkswagen in topconditie te houden. Bij elke 60.000 kilometer zijn er aanvullende werkzaamheden nodig, zoals het vervangen van de bougies, interieurfilter en brandstoffilter. Elk jaar dat tussen de beurten in valt, is de inspectieservice noodzakelijk om te controleren of er niets aan je auto mankeert. Heeft je Volkswagen een boordcomputer? Dan geeft hij zelf aan wanneer er onderhoud noodzakelijk is.

Veelgestelde vragen.

Is deze onderhoudsbeurt te combineren met Economy Service?
Is deze onderhoudsbeurt te combineren met Economy Service?
Is jouw Volkswagen uit 2014 of ouder? Grote kans dat jouw Longlife onderhoudsbeurt ook profiteert van Economy Service. Hierdoor zijn de onderhoudskosten extra laag. Check direct of jouw model ook onder Economy Service valt. Bij het maken van een werkplaatsafspraak, wordt de Economy Service automatisch toegepast.
Hoe werkt onderhoud voor mijn Golf GTE of Passat GTE?
Hoe werkt onderhoud voor mijn Golf GTE of Passat GTE?
De Passat GTE en Golf GTE zijn, naast een 1.4 TSI motor, voorzien van een hoogvoltaccu. Daarom hebben deze modellen een ander onderhoudsschema. Dit schema bestaat uit twee elementen: de olieservice en de inspectieservice. De olieservice vindt het eerste jaar of na 15.000 kilometer plaats en kost € 180. Daarna heeft je Volkswagen GTE elk jaar of bij elke 30.000 kilometer een inspectieservice nodig. Voor de Golf GTE kost dit € 255 en voor de Passat GTE € 265. De boordcomputer geeft een melding wanneer het tijd is voor een beurt. Breng je GTE altijd naar een erkende Volkswagen dealer. De monteurs bij onze dealers zijn namelijk getraind om met de hoogvoltaccu's te werken. Hierdoor worden onnodige storingen en ongelukken voorkomen.
Hoe zit het met onderhoud voor de elektrische modellen, de e-up! en de e-Golf?
Hoe zit het met onderhoud voor de elektrische modellen, de e-up! en de e-Golf?
Aangezien deze modellen geen brandstofmotor hebben, is er geen olieservice nodig. Het onderhoud bestaat daardoor alleen uit een uitgebreide inspectieservice bij een E-servicepunt. Hier werken speciaal gekwalificeerde technici die je Volkswagen controleren op essentiële punten. De eerste keer dat de e-Golf of e-up! voor inspectieservice naar een E-servicepunt moet komen, is bij maximaal 30.000 kilometer of na 2 jaar. Breng hem daarna elk jaar of bij elke 30.000 kilometer langs voor een inspectieservice.
Wat is het voordeel van een Longlife beurt bij de Volkswagen dealer?
Wat is het voordeel van een Longlife beurt bij de Volkswagen dealer?

Breng je jouw auto naar een Volkswagen dealer, dan weet je zeker dat er alleen gekwalificeerde Volkswagen monteurs aan je auto werken. Zij weten dus precies hoe ze het perfecte onderhoud moeten uitvoeren. Daarnaast gebruiken ze originele Volkswagen onderdelen, waar je 2 jaar garantie op hebt. Goed onderhoud levert je uiteindelijk ook wat in je portemonnee op. Auto's die door een dealer zijn onderhouden, hebben vaak een hogere restwaarde wanneer ze worden ingeruild.

Een ander voordeel is dat je gratis pechhulp ontvangt, als je jouw Volkswagen volgens de voorschriften bij de Volkswagen dealer laat onderhouden. Zo ben je in bijna heel Europa verzekerd van een snelle hulpverlening.

Is een Longlife onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer duur?
Is een Longlife onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer duur?
Onze onderhoudsprijzen zijn vaak niet hoger dan die van andere autobedrijven. Oudere modellen profiteren daarnaast van Volkswagen Economy Service. Hierbij wordt je auto onderhouden voor een lagere prijs, maar nog steeds met originele Volkswagen onderdelen. Daarnaast hebben auto’s die door de merkdealer zijn onderhouden een hogere restwaarde, waardoor jij meer ontvangt zodra je de auto inruilt.
Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?
Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?
Bij de wat nieuwere Volkswagen modellen geeft de boordcomputer aan wanneer je Volkswagen onderhoud nodig heeft. Als jouw Volkswagen meerdere eigenaren heeft gehad, en de onderhoudshistorie niet helemaal bekend is, dan kun je het beste advies vragen bij de dealer. Zij hebben vaak wél inzicht in de onderhoudshistorie van een bepaalde auto en kunnen je precies vertellen wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.
Zit de APK bij een onderhoudsbeurt in?
Zit de APK bij een onderhoudsbeurt in?
Ja, de APK is altijd kosteloos in combinatie met een onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85. Je auto ontvangt alleen een gratis APK als de vervaldatum binnen twee maanden na de onderhoudsbeurt is.
Hoe zit het met aanvullende werkzaamheden die eventueel naar voren komen bij een onderhoudsbeurt?
Hoe zit het met aanvullende werkzaamheden die eventueel naar voren komen bij een onderhoudsbeurt?

De prijs die je op Volkswagen.nl voor een onderhoudsbeurt ziet staan, is een basis beurtprijs. Dat betekent dat er nog geen extra werkzaamheden in zijn opgenomen. Afhankelijk van het aantal kilometers en de leeftijd van de auto, komen er extra werkzaamheden bij kijken. Dit is dan bijvoorbeeld het vervangen van de filters en bougies. Deze extra werkzaamheden vinden vaak plaats bij elke 60.000 kilometer (bijvoorbeeld bij 60.000, 120.000 en 180.000 kilometer). De tarieven vind je terug op de Economy Service pagina.

Aanvullende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:
- Interieurfilter vervangen voor een gezond binnenklimaat.
- Luchtfilter voor de motor vervangen.
- Brandstoffilter vervangen.
- Bougies vervangen (alleen voor benzine en CNG).
- Remvloeistof verversen. - DSG olie verversen.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 0800 - 5557000 (ma t/m vr 08:00-20:00, za 08:00-18:00).