Personenauto leasen als ZZP'er

Alle info en voordelen van Volkswagen op een rij

Auto leasen als zzper

Als zzp'er is mobiliteit cruciaal. Met veel wisselende opdrachten en opdrachten die zich door het hele land kunnen bevinden, ben je veel onderweg en is flexibiliteit essentieel. Maar wat is de beste optie voor jou om een auto te leasen als zzp'er? Hoe weet je zeker dat je via Volkswagen de meest voordelige keuze maakt?

De mobiliteitsexperts van Volkswagen hebben alle voordelen van een auto leasen voor iedereen in de ZZP branche op een rij gezet, zodat je met precies de juiste informatie een gedegen keuze kunt maken.

Welke vormen van zakelijk leasen zijn voor zzp'ers interessant?

Hoe je mobiliteitssituatie er ook uitziet, bij Volkswagen hebben we altijd de optie om de auto te leasen die het beste bij jou als zelfstandige past. Of je nu met ons een overeenkomst voor een langere periode aangaat of als zzp'er liever flexibel blijft, wij helpen je graag om de beste én voordeligste keuze te maken. Daarom hebben we de meest geschikte leasevormen hieronder voor je op een rij gezet:

Full operational lease.

Deze manier van leasen bij Volkswagen lijkt het meeste op huren: je wordt als zzp'er namelijk geen eigenaar van de auto. Het heeft dus geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit en liquiditeit van jouw onderneming. Operational lease gaat uit van de meest complete leasevorm, waarbij o.a. reparatie, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk dekking), afschrijving, rente en houderschapsbelasting inclusief is.

Financial lease.

Bij Financial Lease ligt het economische risico bij jou als leaser. Financial Lease draait dan ook om de financiering van jouw nieuwe Volkswagen, de auto is jouw eigendom. Deze leasemethode stelt je simpelweg in staat om de beste auto voor jouw situatie te financieren. Het voordeel voor jou als zzp'er is bovendien dat je de BTW bijvoorbeeld kunt terugvragen en dat er meer fiscale voordelen voor jouw situatie zijn.

Short lease.

Ben je als zzp'er nog maar net begonnen, maar heb je wel behoefte aan een goede, betrouwbare auto? Dan biedt Volkswagen je de keuze om verkort een auto te leasen, de Short Lease overeenkomst. Hierbij is het mogelijk om tegen een scherpe prijs een contract af te sluiten voor een korte looptijd, van 12 tot 24 maanden. Ook bij Short Lease van een Volkswagen heb je alle voordelen van een compleet full operational leasepakket zoals eerder genoemd werd.

Stock lease.

Bij Stock Lease kun je een jong gebruikte Volkswagen kiezen, die je tegen een lager tarief (al dan niet met een lage bijtelling) kunt rijden. Ideaal als zzp'er, want de minimale looptijd begint met Stock Lease al bij 12 maanden. De aangescherpte bijtellingsregels van 2017, waarbij het bijtellingspercentage standaard 22% wordt voor alle auto’s behalve volledig elektrische auto’s, zijn op deze manier van autolease niet altijd van toepassing. Wanneer de auto namelijk voor 2017 ten naam gesteld is, kan het bijtellingspercentage lager liggen. Dit kan jou als ondernemer meer voordeel opleveren terwijl je gewoon een uitstekend onderhouden Volkswagen rijdt met een lage kilometerstand. 

Flexible lease.

Heb je als zzp'er vooral behoefte aan flexibiliteit bij een leaseauto? Dan is Flexible Lease de beste keuze. Maakt jouw bedrijf een grote groei of krimp door? Dan kun je bij Volkswagen al na 12 maanden deze overeenkomst kosteloos opzeggen, mits je aan de voorwaarden voldoet; ook als de looptijd in eerste instantie 48 maanden was. 

Voor de periode waarin je gebruikmaakt van deze manier van autolease, kun je rekenen op dezelfde service als een full operational leaseproduct.

 

Zakelijk leasen als zzp'er, en nu?

Als je eenmaal hebt besloten welke vorm van zakelijk leasen bij Volkswagen voor jou als zzp'er het meest geschikt is, dan komen er nog een paar aanvullende zaken bij kijken. Wij hebben de belangrijkste aspecten waar je aan kunt denken op een rij gezet.

  • Hoe kun je het beste de auto van jouw keuze leasen: zakelijk of privé?
  • Kun je duurzaam rijden én slimme, fiscale kansen laten samengaan?

 

Meer weten?

Misschien ben je er nog niet helemaal uit en wil je je beter inlezen voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt voor het leasen van een auto bij Volkswagen. Wil je op basis van aanvullende informatie een gedegen keuze maken en meer weten over de ins en outs over een auto leasen als zzp'er?

  • Lees alles over zzp'ers en hun mobiliteit: van de diverse leasevormen tot de verschillen tussen privé of zakelijk leasen. Download direct de whitepaper met ons uitgebreide onderzoek!
  • Benieuwd hoe je onder de €400 per maand zakelijk kunt rijden? Download dan de handige whitepaper met tips & tricks om dit te verwezenlijken! 
 

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Neem contact met ons op
Meer informatie over zakelijke mogelijkheden