VW Connect Start

Verbindt, ondersteunt en brengt je ontspannen naar je bestemming

Naar de App Store Naar de Play Store
We Connect

De slimme verbinding met je Volkswagen ID.

Heb je een model uit de ID.-familie? Dan ben je niet alleen volledig elektrisch, maar ook volledig verbonden onderweg. Met de online diensten van VW Connect Start voor softwareversies onder 3.0 haal je digitale assistenten aan boord die je actuele info geven over laadbeheer of verkeer en specifieke functies met de Volkswagen app aansturen.

Vanaf ID.-softwareversie 3.0 breid je jouw connectiviteit uit met het VW Connect-aanbod voor jouw ID. Controleer welke online diensten jouw ID. ondersteunt in de compatibiliteitscontrole.

Jouw voordelen op een rijtje:

  • altijd verbonden en online
  • toegang tot handige extra functie via de Volkswagen app
  • de eerste drie jaar gratis

Klaar voor vertrek,
wanneer jij dat bent

Wil je de actieradius van je ID. checken? Via je smartphone heb je in de Volkswagen app altijd zicht op de laadstatus en actieradius van de accu wanneer je ID. met het internet is verbonden. Ook check je of de laadkabel is aangesloten, waarna je een laadsessie vanaf de bank start of beëindigt. En geef je in de app je vertrektijd naar kantoor aan, dan staat je ID. iedere ochtend opgeladen en wel voor je klaar.

Laden


Zo werkt het

Met de We Connect ID.-app bewaak je op afstand jouw laadsessie

Volledig op jou ingesteld

Is het buiten snikheet of ijskoud? Met de app stel je heel eenvoudig een aangename temperatuur in je auto in. Je kunt als de ID. online is op je smartphone de airconditioning aan- of uitzetten en de gewenste temperatuur instellen voor jouw moment van vertrek. Extra comfortabel: de stoelverwarming kun je ook al voor de rit instellen. Zo voel je je comfortabel vanaf het moment dat je instapt.

Klimatisering


Zo werkt het

Met de We Connect ID.-app de temperatuurwaarde regelen

Kom ontspannen aan

Bijna realtime verkeersinformatie en de beste route. Zo kom je ontspannen op je bestemming.

NavigatieJij weet waar je naartoe wil. Je ID. weet de kortste route

Online verkeersinformatie
Online verkeersinformatie

Vanaf nu manoeuvreer je ongestoord door het verkeer want je Volkswagen ID. denkt met je mee. Je navigatiesysteem heeft bijna realtime toegang tot verkeersinformatie, herkent ongevallen, wegwerkzaamheden of andere verkeersverstoringen en stelt de beste route aan je voor. Zo bespaar je tijd en ben je ontspannen onderweg.

Online routeberekening
Online routeberekening

Je wilt snel en ontspannen op je bestemming aankomen? Laat het navigeren dan over aan de ID. Met "Online routeberekening" maakt je ID. van begin af aan gebruik van verkeersprognoses en de actuele verkeersituatie op jouw traject om de optimale route te bepalen.

Parkeerplaatsen
Parkeerplaatsen

Vooral in de bebouwde kom zijn parkeerplaatsen soms moeilijk te vinden. Vertrouw bij het zoeken voortaan op jouw ID. De dienst 'Parkeerplaatsen' zoekt tussen aangesloten parkeergarages naar het beste vrije plekje - waar je vervolgens met de navigatie in één keer naartoe rijdt. Handig: ook prijzen, accucapaciteit, vrije parkeerplaatsen en openingstijden zie je in het systeem.

Laadstations
Laadstations

Is de accu van je ID. bijna leeg? Dan zoekt de app automatisch naar laadstations in de buurt. Ook zie je in één oogopslag de prijzen, openingstijden, bezette laadstations en het stekkertype. Voeg het gekozen laadstation toe aan je routeplanner en je rijdt er zo naartoe. Makkelijker bestaat niet.

Kaartupdates
Kaartupdates

In de modellen van de ID. familie worden je navigatiekaarten als je wilt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Wanneer de auto online is, werkt het infotainmentsysteem het kaartmateriaal namelijk rechtstreeks in de auto bij en installeert het systeem het materiaal.

Alles onder controle met je stem

Soms hebt je al bij de eerste rit van de dag je handen vol. Op zo'n moment is het fijn dat het navigatiesysteem of de webradio ook naar je stem luistert. Met de online spraakbediening kies je een bestemming en lievelingsnummer bijna net zo intuïtief als dat je een gesprek met een medepassagier zou voeren. Door 'Hallo ID.' te zeggen kun je een hoop verschillende functies van het infotainmentsysteem en de auto met je stem bedienen. Zo bel je met je familie, luister je naar de radio, navigeer je naar een nieuw restaurant of stel je de airconditioning in.

Geniet volop van entertainment

Luister via webradio naar live-uitzendingen of podcasts en geniet van de vrijheid van een wifihotspot op wel acht mobiele apparaten. Gebruik hiervoor data van je smartphone via tethering of bestel heel gemakkelijk extra data bij de externe provider Cubic Telecom. Zo luister je altijd naar je favoriete programma's.

Verbonden met de Volkswagen app

Download de comfortupdate voor de ID. familie: De Volkswagen app is de toegang tot jouw ID. en alles wat je nodig hebt. De app verandert je smartphone namelijk in een afstandsbediening waarmee je meerdere nuttige wagenfuncties kunt bedienen. Zo heb je altijd zicht op jouw ID., ook als je even niet in de auto zit.

Naar de Apple App Store >
Naar de Google Play Store >

De hele wereld van online diensten gebruiken met VW Connect voor jouw ID.

VW Connect voor jouw ID. vergroot jouw digitale mogelijkheden vanaf ID. softwareversie 3.0 met een hoop extra intelligente hulptools die jou volledig verbonden laten voelen met je auto.


ID.-softwareversie 3.0.

Software-updates houden jouw ID. up-to-date en maken het gebruik van nieuwe diensten mogelijk. Hieronder vallen ook de geavanceerde online diensten van VW Connect voor jouw ID. Beschikbaar vanaf ID.-softwareversie 3.0.

Meer over ID.-softwareversie 3.0.

VW Connect voor jouw ID.

Dankzij veelzijdige online diensten biedt jouw ID. extra comfort. Net zoals je dat gewend bent van jouw smart home. Hier zie je van welke diensten je gebruik kan maken in jouw auto vanaf ID.-softwareversie 3.0.

Meer informatie over VW Connect voor jouw ID.

Eenvoudig registreren en starten maar

Hoe je VW Connect Start in een paar stappen activeert en onze digitale diensten in de auto en op de smartphone gebruikt, kun je hieronder lezen.

1. Download de Volkswagen app
1. Download de Volkswagen app

Je kunt de Volkswagen app voor je smartphone gratis downloaden. Afhankelijk van het besturingssysteem vind je de Volkswagen app voor Android of iOS in de App Store of in de Google Play Store.

Naar de Apple App Store >
Naar de Google Play Store >

2. Maak jouw gebruikersaccount aan
2. Maak jouw gebruikersaccount aan

Meld je aan in de app met jouw Volkswagen ID. Indien je nog geen Volkswagen ID hebt aangemaakt, begeleidt de app je stap voor stap door de registratie.

Aanmelden of registreren

3. Voeg uw Volkswagen toe
3. Voeg uw Volkswagen toe
Voeg jouw Volkswagen met behulp van het chassisnummer (VIN) toe aan jouw gebruikersaccount in de Volkswagen app. Je vindt het VIN op het kentekenbewijs en op de voorruit van jouw voertuig.
4. Activeer VW Connect Start
4. Activeer VW Connect Start
Volg tot slot voor de activering de instructies via de app om het contract voor VW Connect Start af te sluiten. Vanaf nu til jij elke rit naar een hoger niveau met een hoop intelligente diensten.

Daarnaast kun je de activeringshandleiding als pdf downloaden.