Volkswagen Connect Functies

Vermijd drukte op de weg naar huis met VW Connect. Krijg bijvoorbeeld online verkeersinformatie of beheer de temperatuur van je auto terwijl je binnen aan het ontbijten bent. Of ontdek nieuwe favoriete radiostations met de ingebouwde webradio en luister naar jouw favoriete podcasts. Met VW Connect wordt het comfort in jouw Volkswagen nog beter.

De beschikbaarheid van VW Connect functies is onder andere afhankelijk van het model. Check dus goed welke functies beschikbaar zijn in jouw Volkswagen.

VW Connect is de directe verbinding met jouw Volkswagen en ondersteunt je in je dagelijkse leven met verschillende digitale diensten. Die zijn na de activering gewoon gratis voor je beschikbaar.


Comfort

Personalisatie in jouw auto

Jouw auto begroet je altijd persoonlijk: je zitpositie, spiegelafstelling, verlichting, comfortklimaat en rijassistentie worden opgeslagen in jouw bestuurdersprofiel en geactiveerd wanneer je inlogt.


Voertuigstatus

Via de Volkswagen app zie je de laadstatus en de actieradius van jouw Volkswagen. Weet je niet zeker of de portieren en ramen gesloten zijn? Of twijfel je of het licht in de auto is uitgeschakeld? Ook dit kan je met behulp van de app vanuit je luie stoel te weten komen. Een geruststellend gevoel.


Parkeerpositie van jouw auto

In een nieuwe stad of op een grote parkeerplaats vind jij altijd met gemak je auto terug. De Volkswagen app onthoudt namelijk de laatste locatie van jouw auto en navigeert er direct heen. Dat zal je heel wat stappen besparen.


Temperatuurtips voor jouw ID.

Lage buitentemperaturen kunnen de prestaties van de accu beïnvloeden. De Volkswagen app stuurt je een herinnering om de accu voor te verwarmen of op te laden wanneer het kwik op jouw locatie flink daalt. De app adviseert je een vertrektijd in te stellen of om jouw elektrische of hybride Volkswagen op te laden om te voorkomen dat de actieradius door de kou afneemt.


Wifi-hotspot in jouw ID.

Ook je mede-passagiers hoeven het niet zonder internet te doen. De geïntegreerde wifi-hotspot maakt het mogelijk om op maximaal acht apparaten tegelijk te surfen. De datapakketten van Cubic Telecom bestel je rechtstreeks in je auto. Wel zo makkelijk.


Veiligheid

Noodoproepservice

Met de dienst Noodoproepservice wordt in noodgevallen voor je gezorgd. Want bij ernstige ongevallen, bijvoorbeeld met airbagactivering, wordt automatisch hulp ingeroepen. Als jouw Volkswagen een ongeval registreert, brengt de dienst de verbinding met de alarmcentrale van Volkswagen tot stand en stuurt belangrijke informatie door naar de hulpdiensten. Jij hebt dus de mogelijkheid om met één druk op de knop hulp in te roepen.


Pechoproepservice

Bij pech zijn wij snel ter plaatse. Met één druk op de knop kun je de pechoproep in de auto activeren en gegevens over je positie en auto naar de Volkswagen hulpdienst sturen. Een medewerker helpt je vervolgens de oorzaak van de pech vast te stellen of kan zo nodig een servicevoertuig naar je sturen als het probleem niet direct kan worden opgelost.


Veilig onderweg met Travel Assist

Het optionele "Travel Assist" houdt jouw Volkswagen binnen de rijstrook, terwijl de snelheidslimiet en afstand tot voorliggers ook wordt aangehouden. Ook houdt het systeem het verkeer om je heen in de gaten. Zo kun je veilig van rijstrook wisselen. Ben je verbonden met VW Connect en heb je een bijbehorende aanvullende overeenkomst voor zwermgegevens? Dan kun je "Travel Assist" ook op landelijke wegen met één rijstrook gebruiken.

Het activeren van VW Connect Plus voegt nog meer nuttige diensten toe aan het digitale aanbod van jouw Volkswagen. - van intelligente navigatie tot functies voor toegang op afstand via een smartphone.

Sluit een apart VW Connect Plus-contract af met Volkswagen AG om deze diensten te gebruiken. Voor VW Connect Plus heb je 90 dagen na de overhandiging van de auto de tijd om het voertuig via www.myvolkswagen.net of met de Volkswagen app te registreren.Navigatie


Intelligente navigatie

Ben je bijna te laat voor een afspraak? Met VW Connect Plus zie je precies hoe je er het snelst komt. Jouw Volkswagen waarschuwt je voor verkeersincidenten, anticipeert op je route en helpt je laadstations en parkeerplaatsen te vinden. Zo kom je ontspannen op je bestemming aan. Ook kun je online je reisdoel inladen.Laadstations bedienen met jouw Volkswagen

Een voordeel van elektrisch rijden: thuis of onderweg laad je je auto makkelijk op aan een wallbox. Openbare laadstations voor elektrische auto's in Europa vind je heel makkelijk. De Volkswagen app met VW Connect Plus geeft je namelijk actuele en duidelijke laadmogelijkheden langs jouw route in de navigatiefunctie - inclusief openingstijden en verwachte beschikbaarheidsstatus.Laden met jouw ID.

De Volkswagen app verandert jouw smartphone in een afstandsbediening waarmee je je laadprocessen makkelijk kunt starten en stoppen. Daarnaast kan je de resterende laadtijd, de huidige actieradius en de laadstatus van je elektrische auto in de gaten houden - zelfs wanneer je er niet in zit.EntertainmentWebradio in jouw ID.

Ga je op vakantie met je elektrische auto? Met internetverbinding in je ID. is vervelen verleden tijd. De webradio biedt een eindeloze selectie van wereldwijde radiostations en podcasts. Wie liever online surft, kan gebruikmaken van jouw eigen wifi-hotspot. Zo vliegt de rit voorbij.Online spraakbediening

Als je onderweg naar een radiozender wil luisteren, laadstations voor elektrische auto's wil vinden of een andere route wil kiezen, hoef je het alleen maar te zeggen - want jouw Volkswagen luistert naar je. Je kunt een hoop infotainment- en voertuigfuncties bedienen via de intuïtieve stembediening zonder je blik van de weg te moeten halen. En het beste eraan: je hoeft geen spraakcommando's uit je hoofd te leren. Een vriendelijke “Hallo Volkswagen” volstaat om jouw auto klaar te maken voor je instructies.Nooit meer ijs krabben met jouw Volkswagen

Via VW Connect Plus kan je je Volkswagen op een comfortabele temperatuur instellen voordat je vertrekt - wanneer jij dat wil of automatisch op je gebruikelijke vertrektijden. Zo stap je tijdens de zomer in een heerlijke koele auto en word je in de winter warm onthaald. En ja, ook ijskoude ramen behoren tot het verleden.Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je nog vragen hebt over VW Connect of Upgrades. Daarom hebben we alle veelgestelde vragen op een pagina verzameld.

Bekijk de veelgestelde vragen

VW Connect op jouw Volkswagen?


Let op: De functies die beschikbaar zijn en wat ervoor nodig is, hangen af van welke dienst je kiest. Hier kun je zien welke online mobiele diensten beschikbaar zijn in jouw Volkswagen:


Beschikbaarheid controleren

De Volkswagen-app

de digitale begeleider voor jouw Volkswagen


De Volkswagen-app combineert het uitgebreide connectiviteitsaanbod van VW Connect. De app biedt alle belangrijke functies en diensten in één oogopslag en zorgt voor nog meer comfort.

app store icon google play icon