Licenties

Iedere held heeft zijn hulpje. En met de diensten van VW Connect heb je daar meteen een heel stel van. Ontdek hier welke diensten en opties bij jouw dagelijks leven passen. De beschikbaarheid van de diensten in de VW Connect en VW Connect Plus-pakketten verschilt per land en is afhankelijk van het model, modeljaar en de uitvoering van jouw auto. Meer informatie over de voor jou beschikbare diensten vind je in de Volkswagen app.

Pakketten, looptijden en prijzen

Auto's die VW Connect ondersteunen zijn standaard voorbereid op connectiviteit. Voor nieuwe wagens zijn afhankelijk van de uitvoering bepaalde dienstenpakketten voor een eerste looptijd gratis beschikbaar. Je kunt de diensten verlengen via de In-Car shop van het infotainmentsysteem of de www.myvolkswagen.net.


VW Connect VW Connect Plus(zonder navigatie) VW Connect Plus(met navigatie)
Gratis initiële looptijd onbegrensd 1 jaar 1 jaar (Discover Media of Ready 2 Discover)
3 jaar (Discover Pro)
Verlenging met 1 jaar € 75 € 149
Verlenging met 2 jaar - € 119 € 245

Deze weergave vertegenwoordigt het actuele verkoopprogramma.

Veelgestelde vragen over licenties

Ik krijg bij verlenging de foutmelding: "Uw factuuradres kon niet worden gevalideerd." Wat nu?
Ik krijg bij verlenging de foutmelding: "Uw factuuradres kon niet worden gevalideerd." Wat nu?
Er zijn een aantal mogelijkheden waardoor deze fout kan ontstaan:

 • Cookies verwijderen
  Het advies is om je cookies en de browsegeschiedenis te wissen. Hierna lukt het vaak wel om uw gegevens in te voeren. Soms kan het helpen om het in een andere internetbrowser te proberen.
 • Juiste land selecteren
  Het is belangrijk dat je aan het begin het juiste land selecteerd; hierdoor herkent het systeem de juiste weergave van gegevens. Dit kan je herkennen doordat bij het inloggen in de url de tekens "nl" (Nederland) staan weergegeven.
 • De app gebruiken in plaats van online
  Indien de verlenging online niet lukt, is het vaak wel mogelijk via de app. Soms blijft er iets in de cache van uw computer opgeslagen waardoor de fout terug blijft keren.
 • Postcode juist invoeren
  Het kan soms gebeuren dat de ingevoerde postcode niet herkend wordt. Probeer bij een foutmelding de postcode mét en vervolgens zonder spatie in te voeren (voorbeeld: 1234AA of 1234 AA). In sommige gevallen is het raadzaam om na de cijfers twee spaties in te voeren (voorbeeld 1234  AA).
Wat zijn de kosten voor het verlengen van VW Connect Guide & Inform, of Car-Net en hoe kan ik verlengen?
Wat zijn de kosten voor het verlengen van VW Connect Guide & Inform, of Car-Net en hoe kan ik verlengen?

De kosten voor het verlengen van het VW Connect contract voor de Guide & Inform Basic en Plus diensten zijn:
1 jaar verlengen: €79,-
2 jaar verlengen: €135,-

Voor Guide & Inform Premium (alleen beschikbaar op de Touareg) zijn de kosten:
1 jaar verlengen: €129,-
2 jaar verlengen: €199,-

Car-Net was voorheen de naam van VW Connect. In de auto heet dit nog Car-Net, de app waar je de verlenging in kunt uitvoeren heet Volkswagen app. Als je gaat verlengen, dan verleng je VW Connect. Indien je aan het eind van je contract bent, zal je automatisch een e-mail ontvangen op het mailadres dat gekoppeld is aan jouw VW Connect account. Hierin wordt aangegeven dat je jouw contract kunt verlengen en welke stappen je hiervoor kunt nemen.

Je kunt het contract voor jouw auto verlengen in de Volkswagen app, vanaf zes maanden voordat het contract afloopt. Nadat je je auto onder Mijn wagens hebt geselecteerd, kun je met verlengen beginnen. In de volgende stap selecteer je de looptijd en de betalingsmethode. Tot slot geef je akkoord voor de bestelling. Hier ontvang je een e-mail over ter bevestiging. 

Ik heb een verlenging gedaan en betaald, maar nog steeds is de verlenging niet doorgevoerd. Hoe kan dat?
Ik heb een verlenging gedaan en betaald, maar nog steeds is de verlenging niet doorgevoerd. Hoe kan dat?

Indien je de diensten hebt verlengd door middel van een creditcard betaling, dan zal het maximaal 24 uur duren, voordat dit verwerkt is.

Indien je de diensten hebt verlengd door middel van een bankoverschrijving, dan duurt dit langer. Je doet namelijk een betaling naar een buitenlandse rekening. Er gaat enige tijd overheen voordat de betaling binnen is op de rekening in het buitenland. Zodra de betaling ontvangen is, zal de verlenging doorgevoerd worden. Het is niet aan te geven hoe lang dit exact zal duren.

Indien het na twee weken nog niet is doorgevoerd neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat zijn de kosten om VW Connect e-Remote te verlengen van mijn Passat GTE of Golf GTE en hoe verleng ik deze vervolgens?
Wat zijn de kosten om VW Connect e-Remote te verlengen van mijn Passat GTE of Golf GTE en hoe verleng ik deze vervolgens?
De kosten voor het verlengen van het VW Connect contract voor e-Remote van je Volkswagen GTE zijn:
1 jaar verlengen: €60,-
2 jaar verlengen: €95,-
Verwerking
Verwerking

Indien je aan het eind van je contract bent, ontvang je automatisch een e-mail op het mailadres dat gekoppeld is aan je VW Connect account. Hierin staat vermeld dat je je contract kunt verlengen en wat je hiervoor dient te doen. Het verlengen voer je uit in je Volkswagen app.

Zodra VW Connect is besteld, worden de diensten binnen 24 uur geactiveerd ná ontvangst van de betaling. Bij een vervolgbestelling blijven de diensten zonder onderbreking actief, indien het contract vóór afloop wordt verlengd en de betaling ontvangen is. Na afloop van het contract worden de diensten bij een nieuwe bestelling binnen 24 uur na ontvangst van de betaling weer geactiveerd.

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je nog vragen hebt over VW Connect of licenties. Daarom hebben we alle veelgestelde vragen op een pagina verzameld.

Bekijk de veelgestelde vragen

VW Connect op jouw Volkswagen?


Let op: De functies die beschikbaar zijn en wat ervoor nodig is, hangen af van welke dienst je kiest. Hier kun je zien welke online mobiele diensten beschikbaar zijn in jouw Volkswagen:


Beschikbaarheid controleren

De Volkswagen-app

de digitale begeleider voor jouw Volkswagen


De Volkswagen-app combineert het uitgebreide connectiviteitsaanbod van VW Connect. De app biedt alle belangrijke functies en diensten in één oogopslag en zorgt voor nog meer comfort.

app store icon google play icon