Veiligheid

Mobiele veiligheid aan jouw zijde

Lekke band? Met de pechhulpdienst in je ID. is er direct hulp onderweg. Zelfs als jouw elektrische auto een ongeval registreert, ben je volledig verzekerd. Zo handig kan mobiele beveiliging zijn.

Noodoproepservice in jouw ID.

Met de dienst Noodoproepservice wordt in noodgevallen voor je gezorgd. Want bij ernstige ongevallen, bijvoorbeeld met airbagactivering, wordt automatisch hulp ingeroepen. Als jouw Volkswagen een ongeval registreert, brengt de dienst de verbinding met de alarmcentrale van Volkswagen tot stand en stuurt belangrijke informatie door naar de hulpdiensten. Jij hebt dus de mogelijkheid om met één druk op de knop hulp in te roepen.

Pechoproep in je ID.

Bij pech zijn wij snel ter plaatse. Met één druk op de knop kun je de pechoproep in de auto activeren en gegevens over je positie en auto naar de Volkswagen hulpdienst sturen. Een medewerker helpt je vervolgens de oorzaak van de pech vast te stellen of kan zo nodig een servicevoertuig naar je sturen als het probleem niet direct kan worden opgelost.

Veilig onderweg met "Travel Assist"

Het optionele "Travel Assist" houdt je ID. binnen de rijstrook, terwijl de snelheidslimiet en afstand tot voorliggers ook wordt aangehouden. Ook houdt het systeem het verkeer om je heen in de gaten. Zo kun je veilig van rijstrook wisselen. Ben je verbonden met VW Connect en heb je een bijbehorende aanvullende overeenkomst voor zwermgegevens? Dan kun je "Travel Assist" ok op landelijke wegen met één rijstrook gebruiken.