Alle diensten

Alle diensten voor ID.-modellen

Met VW Connect en VW Connect Plus maak je in jouw ID. gebruik van een scala aan nuttige onlinediensten om je te ondersteunen en te entertainen. Hier zie je in één oogopslag onze digitale aanbiedingen en de overeenkomstige gebruiksvereisten. De beschikbaarheid van de diensten beschreven in de pakketten van VW Connect en VW Connect Plus kan per land verschillen en is afhankelijk van het model, modeljaar en uitvoering van de auto. Verdere informatie over de voor jou beschikbare diensten vind je in je myVolkswagen klantaccount of in je Volkswagen app.

Basisfuncties in jouw ID.

Basisfuncties zoals de noodoproepservice of de digitale voertuigdocumentatie kun je direct in jouw ID. gebruiken - ook zonder contract. Voor updates is de sluiting van een apart VW Connect-contract vereist.

VW Connect - jouw toegang tot online diensten

VW Connect is de directe verbinding met jouw ID. en ondersteunt je in je dagelijkse leven met verschillende digitale diensten. Die zijn na de activering gewoon gratis voor je beschikbaar.

Sluit een apart VW Connect-contract af met Volkswagen AG om deze gratis diensten te gebruiken.


Dienst Activering Technische voorwaarden
Pechoproep (incl. data) VW Connect Levering vanuit de fabriek met minimaal ID.-softwareversie 3.0.
Voertuigstatus (incl. portieren & licht) VW Connect -
Parkeerpositie VW Connect -
Personalisering VW Connect Levering vanuit de fabriek met minimaal ID.-softwareversie 3.0, functionaliteit afhankelijk van diverse extra opties.
Temperatuursaanwijzingen VW Connect Afhankelijk van accugrootte 1)
Over-the-air updates VW Connect -
Wifihotspot VW Connect Vereist extra datavolume (via smartphone tethering of cubic telecom)

1) De beschikbaarheid is afhankelijk van het model van de auto, de uitrusting en de geïnstalleerde softwareversie. Meer informatie krijg je bij jouw Volkswagen-partner of bij de klantenservice van Volkswagen.

De weergave vertegenwoordigt het actuele verkoopprogramma.

VW Connect Plus - De hele wereld van online diensten

Het activeren van VW Connect Plus voegt nog meer nuttige diensten toe aan het digitale aanbod van jouw ID. - van intelligente navigatie tot functies voor toegang op afstand via een smartphone.

Sluit een apart VW Connect Plus-contract af met Volkswagen AG om deze diensten te gebruiken. Voor VW Connect Plus heb je 90 dagen na de overhandiging van de auto de tijd om het voertuig via www.myvolkswagen.net of met de Volkswagen app te registreren. Hierna gebruik je de diensten voor de volledige duur van de eerste looptijd gratis.


Dienst Categorie Activering Technische voorwaarden
Vertrektijden Voertuigfuncties VW Connect Plus -
Klimatisering Voertuigfuncties VW Connect Plus -
Laden Voertuigfuncties VW Connect Plus -
Online spraakbediening 1) Infotainment VW Connect Plus -
Webradio 2) Infotainment VW Connect Plus -
Online verkeersinformatie
Navigatie VW Connect Plus Navigatiefunctie
Online routeberekening Navigatie VW Connect Plus Navigatiefunctie
Online kaartupdate Navigatie VW Connect Plus Navigatiefunctie
Parkeerplaatsen Navigatie VW Connect Plus Navigatiefunctie
Online reisdoel importeren Navigatie VW Connect Plus Navigatiefunctie
Online bijzondere reisdoelen zoeken Navigatie VW Connect Plus Navigatiefunctie
laadstations Navigatie VW Connect Plus Navigatiefunctie

1) De (online)spraakbediening is momenteel beschikbaar in de volgende talen: Duits, Deens, Engels (GB en US), Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Zweeds, Spaans en Tsjechisch.

2) Het gebruik van de mobiele online diensten van VW Connect/VW Connect Plus wordt mogelijk gemaakt via een geïntegreerde internetverbinding. Om de wifihotspot te gebruiken, kan de hoofdgebruiker tegen betaling datapakketten verkrijgen bij de externe mobiele aanbieder “Cubic Telecom“. Het datavolume van deze pakketten kan worden gebruikt door alle gebruikers en voertuiginzittenden binnen de netwerkdekking in diverse Europese landen. Informatie over prijzen en ondersteunde landen vind je op https://vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de wifihotspot worden gebruikt via een mobiel apparaat, zoals een smartphone, dat als mobiele wifihotspot kan fungeren. In dit geval is de overeenkomstige dienstfunctie enkel met een bestaand of via een afzonderlijk af te sluiten contract voor mobiele telefonie tussen jou en jouw mobiele provider en binnen de dekking van het mobiele netwerk beschikbaar. Door het uitwisselen van gegevens via het internet kunnen, afhankelijk van het tarief voor mobiele telefonie en met name bij gebruik in het buitenland, extra kosten (bijv. roamingkosten) in rekening worden gebracht.

De weergave vertegenwoordigt het actuele verkoopprogramma.

Volkswagen app download – een slimme verbinding

Krijg de verbinding met jouw ID. op jouw smartphone. Je kan de Volkswagen app hier downloaden.

Naar de App Store  Naar de Play Store