Wat je voor het gebruik van Car-Net nodig hebt

Dit is wat je nodig hebt:
Voor het gebruik van de Car-Net-diensten 'Guide & Inform' heb je in je Volkswagen een navigatiesysteem nodig, namelijk de 'Discover Media', 'Discover Pro' of de voor de Touareg verkrijgbare 'Innovision Cockpit'.

Voor het Car-Net-dienstenpakket 'Security & Service' heb je alleen de noodoproepservice nodig en kun je het net als App-Connect met de radio 'Composition Media' onbeperkt gebruiken.

In combinatie met het navigatiesysteem 'Discover Pro' raden wij je bovendien de telefooninterface 'Business' aan, waarmee je een wifi-hotspot in je Volkswagen inricht. Op die manier maken jij en je passagiers optimaal gebruik van het veelzijdige Car-Net-aanbod.

Veel diensten kun je via je smartphone met de Volkswagen app bedienen. Gekoppeld aan het infotainmentsysteem kan de app bovendien zorgen voor internettoegang, die je nodig hebt voor het gebruik van Car-Net. Voor individuele functies zijn er bovendien technische onderdelen in de auto vereist, bijvoorbeeld een alarmsysteem voor de dienst 'Online alarmsysteem'. 

Afhankelijk van de auto zijn er verschillende dienstenpakketten verkrijgbaar, die je (indien je dit nog niet hebt gedaan bij de aanschaf van je Volkswagen) via de Volkswagen app of je persoonlijke klantaccount myVolkswagen kunt kopen. Als aan de technische voorwaarden is voldaan, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig, die je in een paar stappen kunt aanmaken.

  • Navigatiesysteem ‘Discover Media’, ‘Discover Pro’ of ‘Discover Premium’
  • Radio-installatie ‘Composition Media’ (beperkt)
  • Android™-compatibele smartphone of iPhone® met internettoegang
  • Car-Net-dienstenpakket
  • Volkswagen ID.-gebruikersaccount

Aanmelden in het portaal

Om de mobiele online diensten gemakkelijk overal te kunnen gebruiken, meld je je met je Volkswagen ID aan op het myVolkswagen-gebruikersaccount of in de Volkswagen app en registreer je je vervolgens met je auto. Als je nog geen Volkswagen ID. hebt aangemaakt, word je stap voor stap door de registratie geleid.

Gebruik via de Volkswagen app en myVolkswagen

Na registratie kies en bedien je je nieuwe functies van de Car-Net-diensten overzichtelijk in je klantaccount myVolkswagen of met de Volkswagen app. Download de app hier:

Naar de Apple App Store >
Naar de Google Play Store >