Wat je voor het gebruik van Car-Net nodig hebt

Dit is wat je nodig hebt:
Voor het gebruik van Guide & Inform Car-Net-diensten heb je een navigatiesysteem in jouw Volkswagen nodig. Hiertoe behoren Discover Media en Discover Pro, en de voor de Touareg verkrijgbare Innovision Cockpit.

Voor het Car-Net-dienstenpakket Security & Service heb je daarentegen alleen de Noodoproepservice nodig en kun je het net als App-Connect al met de radio Composition Media onbeperkt gebruiken.

In combinatie met het navigatiesysteem “Discover Pro” raden wij je bovendien de telefooninterface “Business” aan, die je de mogelijkheid beidt om een wifihotspot in jouw Volkswagen in te richten. Op die manier profiteren jij en jouw passagiers optimaal van het veelzijdige Car-Net-aanbod. Voor jouw navigatiesysteem “Discover Media” stelt de CarStick LTE snel en probleemloos een internetverbinding en een wifi-hotspot in jouw Volkswagen beschikbaar.

Veel diensten kunt je via jouw smartphone met de We Connect app bedienen. Gekoppeld aan het infotainmentsysteem kan de app bovendien zorgen voor internettoegang, die je nodig hebt voor het gebruik van Car-Net. Voor individuele functies zijn er bovendien technische componenten in de auto vereist, bijvoorbeeld een alarmsysteem voor de dienst “Online alarmsysteem”. 

Afhankelijk van de auto zijn er verschillende dienstenpakketten verkrijgbaar, die je (indien je dit nog niet hebt gedaan bij de aanschaf van jouw Volkswagen) via het We Connect portaal kunt activeren. Als aan de technische voorwaarden is voldaan, heb je een gebruikersaccount nodig, die je in enkele stappen kunt aanmaken.

  • Navigatiesysteem “Discover Media”, “Discover Pro” of “Discover Premium”
  • Radio “Composition Media” (beperkt)
  • Android-compatibele smartphone of iPhone met internettoegang
  • Car-Net-dienstenpakket
  • Volkswagen-gebruikersaccount

Aanmelden in het portaal

Om de mobiele onlinediensten gemakkelijk van overal vandaan te kunnen gebruiken, meld je je met jouw Volkswagen ID aan op het We Connect portaal en registreer je jezelf vervolgens met jouw auto. Indien je nog geen Volkswagen ID hebt aangemaakt, word je op het portaal stap voor stap door de registratie geleid.

We Connect app

Na registratie kun je de functies van de Car-Net-diensten overzichtelijk op het We Connect portaal of met de We Connect app op jouw mobiele apparaat oproepen en bedienen. Je kunt hier de app downloaden:

Naar de Apple App Store >
Naar de Google Play Store >