App-Connect

Op deze manier haal je de apps naar jouw auto

Het werkt als volgt

Jouw smartphone-apps worden overgebracht naar het scherm van het infotainmentsysteem en kunnen op die manier gemakkelijk en overzichtelijk binnen je blikveld worden bediend. Zo wordt het bijzonder eenvoudig om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot muziek, nieuws, kaarten of gesproken boeken. Volkswagen biedt twee interfaces voor het koppelen van smartphones met talrijke mogelijkheden: Apple CarPlay en Android Auto van Google. Het gebruik is dankzij de draadloze verbindingsmogelijkheid voor de navigatiesystemen ‘Discover Media’, ‘Discover Pro’ en ‘Ready 2 Discover’ ook bijzonder gemakkelijk. Om afleiding te voorkomen, kunnen er tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart.

Volkswagen stelt je in staat om Apple CarPlay en Android Auto te gebruiken, maar de landspecifieke beschikbaarheid van beide technologieën is de verantwoordelijkheid van Apple en Google.

Apple CarPlay

Apple CarPlay

Met CarPlay van Apple bedien je tijdens het rijden geselecteerde apps van jouw iPhone. Voor auto's die zijn voorbereid voor VW Connect en We Connect kan dat ook draadloos. Daarbij is de bediening van de apps zo eenvoudig als je dat van de iPhone gewend bent. Telefoon, berichten, muziek – alles is slechts één druk op een knop verwijderd. En indien gewenst bedien je het systeem zelfs met behulp van spraakinvoer. Voor meer informatie kun je rechtstreeks bij Apple terecht.

Meer over Apple CarPlay
Android Auto

Android Auto

Met Android Auto van Google bedien je geschikte apps van je smartphone veilig tijdens het rijden. Voor auto's die zijn voorbereid voor VW Connect en We Connect kan dat ook draadloos. En met Google Voice stuur je alles met een spraakopdracht aan. Voor meer informatie kun je rechtstreeks bij Google terecht.

Meer over Android Auto