Het icoon van de toekomst.

De Volkswagen ID. BUZZ.

Volkswagen I.D. BUZZ

De iconische T1 in een volledig nieuw jasje.

Pak je de beroemste microbus uit de geschiedenis en combineer je dat met de technologieën van de toekomst, dan krijg je de ID. BUZZ. Een waardige opvolger van de multifunctionele T1. De ID. BUZZ is volledig elektrisch en zal volgens planning vanaf 2022 in productie worden genomen. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over elektrisch rijden?

Uniek design.

Een klassieke basis.

Ondanks dat de ID. BUZZ vol zit met futuristische eigenschappen, herken je de oude T1 er nog steeds in. Zo heeft de ID. BUZZ de neus van de klassieker overgenomen: het grote Volkswagen logo en de diepe lijn die de twee kleuren scheidt, zijn ook nu weer bepalend voor het exterieur.
Volkswagen I.D. BUZZ

Personen- en bestelbus.

De ID. BUZZ is ideaal als personenauto, maar ook als bestelbus. Dankzij de grote binnenruimte kun je veel kwijt en het compacte design zorgt ervoor dat deze Microbus ook ideaal is voor in de stad.
Volkswagen I.D. BUZZ

Extra lange ophanging.

Doordat de accu's op een slimme manier in de wagenvloer zijn weggewerkt en de aandrijflijn weinig ruimte in beslag neemt, staan de voor- en achteras ver van elkaar af. Dat levert heel veel extra ruimte op.
Volkswagen I.D. BUZZ

Variabele stoelindeling.

Eén van de vele voordelen van de klassieke T1, was dat je hem op zoveel verschillende manieren kon inzetten. De ID. BUZZ zet dit voort. De verdeling van de stoelen is namelijk geheel flexibel. Je kunt dus zelf kiezen of je bijvoorbeeld tegenover elkaar of achter elkaar zit.
Volkswagen I.D. BUZZ

Eerste studiemodel al gebouwd.

Aangezien de ID. BUZZ al in 2022 in productie wordt genomen, is er nu al een studiemodel gebouwd. Deze eerste concept-car is 4,95 meter lang, 1,98 meter breed en 1,96 meter hoog.
Volkswagen I.D. BUZZ
Volkswagen I.D. BUZZ
Volkswagen I.D. BUZZ
Volkswagen I.D. BUZZ
Volkswagen I.D. BUZZ
Volkswagen I.D. BUZZ

Alles verbonden.

Volkswagen I.D. BUZZ

 

Slimme Co-Pilot-functies.

Dankzij de samenwerking met NVIDIA, loopt de ID. BUZZ voorop op het gebied van slimme Co-Pilot-functies. Dit betekent dat de Microbus zal beschikken over onder andere bewegings- en stembediening, gezichtsherkenning en Augmented Reality.

 

Veiliger voor jezelf en de omgeving.

De nieuwe technologieën zorgen ervoor dat autorijden nog veiliger wordt. De auto ontgrendelt zich bijvoorbeeld bij het herkennen van je gezicht, waarschuwt je voor fietsers en herkent vermoeidheid op basis van je oogactiviteit.

Volkswagen I.D. BUZZ
Volkswagen I.D. BUZZ

 

Een stap naar autonoom rijden.

Dankzij de samenwerking met NVIDIA krijgt de ID. BUZZ gaandeweg meer autonome rijfuncties. Deze functies zorgen ervoor dat je auto steeds vaker het stuur van jou kan overnemen.

Techniek van de toekomst.

Gebouwd op het MEB-platform. 

Net als de overige ID. modellen, is ook de ID. BUZZ op het nieuwe MEB-platform gebouwd. Hierbij zijn de extra platte accu's in de wagenvloer weggewerkt, zodat het niet ten koste gaat van de binnenruimte. Toch hebben de accu's veel capaciteit, waardoor de actieradius maar liefst 600 kilometer is (volgens de WLTP meetmethode).

Volkswagen I.D. BUZZ

 Ontmoet de ID. Family.

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Bekijk nu de andere drie modellen.