Elektrisch en Hybride rijden

De opkomst van de elektrische auto - het begin van een revolutie

Volkswagen hybride id modellen

Elektrisch rijden iets van de toekomst? Zeker niet. Ook nu kun je al rijden in een volledig elektrische Volkswagen, zoals de e-Golf of de e-up!. Deze duurzame en innovatieve manier van mobiliteit heeft veel voordelen.

Volkswagen hybride passat

Wat is elektrisch en hybride rijden?

Het verschil tussen elektrisch en hybride rijden zit 'm in de mate waarin de auto op elektriciteit rijdt. Is een auto 100% elektrisch en is er geen andere brandstof nodig om vooruit te komen? Dan spreekt men van een elektrische auto. Alle andere verhoudingen van aandrijving op elektriciteit en (fossiele) brandstof noemen we 'hybride'. De meeste hybride auto's moeten worden opgeladen door middel van een laadpaal of andere energiebon, en heten daarom ook wel plug-in hybrides.

De voordelen van elektrisch rijden

Hoewel je met een hybride auto al een stap zet richting een schonere wereld, doe je dat met een volledig elektrische wagen al helemaal. Je draagt bij aan een schoner milieu omdat je auto geen fossiele brandstoffen verbruikt of CO2 uitstoot. Daarnaast rijdt een elektrische auto stiller.

Een elektrische auto is daarnaast op lange termijn vaak goedkoper dan een auto op brandstof. Dit komt mede doordat je recht hebt op verschillende voordelige regelingen vanuit de overheid. Zo betaal je slechts 8% bijtelling als je een elektrische auto zakelijk rijdt. Zij zien, net als wij, dat elektrisch rijden de toekomst heeft. Jij ook? Bekijk dan nu onze 100% elektrische modellen.

Volkswagen hybride opladen

Modellen van nu

Wacht niet langer. Ga nu al voor een gedeeltelijk of 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen e-Golf
e-Golf

Deze krachtige, 100% elektrische Golf heeft een actieradius tot wel 230 kilometer. Standaard luxe uitgerust, met onder andere parkeersensoren en navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Ontdek nu

Volkswagen e-up!
e-up!

Deze volledig elektrische up! is de compacte stadsauto van Volkswagen. Daarnaast heeft de e-up! alle eigenschappen van de gewone up!: pittig, efficiënt en fraai.

Ontdek nu

Wellicht vind je dit ook interessant: