De nieuwe Tiguan

Perfecte mix tussen kracht en comfort

Mis niks van de Tiguan

De populaire Tiguan is vernieuwd. Sterk, stoer en ruim als altijd. Nu ook als plug-in hybride SUV die goed is voor 100 ontspannen elektrische kilometers, plus een grote portie premium comfort. Alles om je rijdende leven gemakkelijker te maken.

Exterieur

Plug-in hybrid. Rij 100 km elektrisch

De nieuwe Tiguan plug-in hybride heeft zowel een elektromotor als een benzinemotor. Zo kun je tot zo’n 100 km volledig elektrisch rijden, voordat de brandstofmotor het overneemt. Dus normaal gesproken rijd woon-werk verkeer gewoon elektrisch! Daarnaast kun je zorgeloos op vakantie, eventueel mét zware caravan. Goed om te weten: de hoogvoltaccu is zo weer vol, want de nieuwe Tiguan ondersteunt DC snelladen tot 50 kW.

Wijst je de weg in het donker

Snelweg, bospad of bochtige vakantieroute, met de HD-LED Matrix-verlichting val je nog meer op in het verkeer en heb je nóg beter zicht in het donker. Dat is veiliger voor iedereen. De slimme koplampen zien er ook nog eens schitterend uit. Ze bestaan elk uit zo’n 20.000 LED’s! Ze projecteren onder andere een lichttapijt op de rijstrook van de nieuwe Tiguan. Dit Lane Light, of rijstrookverlichting, maakt elke nachtelijke rit extra ontspannen.

Interieur

Stoelen waar je nooit meer uit wilt

De stoelen van de nieuwe Tiguan bieden je extreem veel gemak. Je kunt ze elektrisch verstellen en hebben ook uitgebreide massage- en klimaatfuncties. Zo kunnen de stoelen naast verwarmen, ook koelen. Heb je bijvoorbeeld net gesport of ben je onderweg naar een spannende meeting? Met de Tiguan kom je in ieder geval met een droge rug op je bestemming. Of kies voor een drukpuntmassage en ontspan van top tot teen. Comfortabeler wordt het niet.

Genoeg ruimte voor al je hobby's

De nieuwe Tiguan is groter dan ooit, met een grotere wielbasis. Dat merk je vooral aan de riante binnenruimte én een grotere kofferbak van maar liefst 650 liter. Leg je de achterbank plat, dan beschik je in een handomdraai over bijna drie keer zoveel bagageruimte, 1.650 liter. Verhuizen, kamperen, of gewoon even lekker de benen strekken! O ja, de nieuwe Tiguan heeft ook nog eens genoeg trekkracht om een caravan of trailer met gemak mee te nemen.

Offroad voelt bijna als onroad

De nieuwe Tiguan is optioneel beschikbaar met een geavanceerd onderstel (Dynamic Chassis Control Pro). Met één druk op de knop kun je de ideale demping kiezen. Van extreem comfortabel tot supersportief. Er zijn maar liefst 15 verschillende opties, dus ook jouw perfecte stand.

Premium comfort

Stap in de nieuwe Tiguan en je merkt het meteen: alles is net wat luxer, meer premium. Zo is er standaard een groot touchscreen met extra bedieningsgemak, zodat je aandacht vooral op de weg blijft. Wil je helemaal ongestoord van A naar B? Ga dan voor geluidwerende zijruiten, die overigens achterin donker getint zijn. Vinden ze fijn op de achterbank.

Wat kun je verwachten van de nieuwe Tiguan

  • Verkrijgbaar als 1.5 eTSI benzinemotor (mild-hybride) met 130 pk en 150 pk, áltijd in combinatie met DSG.
  • Daarnaast 2 krachtige Plug-in Hybride aandrijflijnen met 204 pk en 272 pk waarmee je tot 100 km elektrisch kunt rijden
  • Volledig vernieuwd, maar toch herkenbaar als Tiguan
  • Ideale reisauto met toegenomen ruimte, nu 650 liter bagageruimte
  • Standaard uitgerust met alles wat je nodig hebt
  • Verhoogd comfort door nieuwe innovatieve features en stilte onderweg (door verbeterde geluidsisolatie).
Hou me op de hoogte

Mis niks van de nieuwe Tiguan