De ID.3

 • ✓ Vanaf € 38.990
 • ✓ Snel rijden, direct uit voorraad leverbaar
 • ✓ 16% bijtelling ***
Stel 'm samen Bekijk de voorraad

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat je van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die je het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen. Stap over. Stap in.

Rij nu al een ID.3 uit voorraad vanaf 38.990. Op de ID.3 kun je nu mogelijk als particulier ook nog eens € 2.950 SEPP-subsidie² ontvangen van de overheid. Wacht niet te lang, want de overheid heeft een beperkt budget hiervoor vrijgesteld.

 

Rekenvoorbeeld ID.3 Pro Advantage 58kWh accupakket (150kW / 204 pk elektromotor)

Consumentenadviesprijs € 38.990
SEPP Subsidie 2023² € 2.950 -/-
Consumentenadviesprijs (incl. SEPP)  € 36.040

² SEPP-Subsidie wordt verstrekt door de overheid, hiervoor kun je mogelijk als particulier in aanmerking komen.

Bekijk de voorraad
ID.3 Style

Dit zijn de highlights

IQ.Light koplampen

Je koplampen passen zich automatisch aan – zelfs het grootlicht gaat vanzelf aan en uit. Zo heb jij altijd perfect zicht, in iedere situatie.

Upgrade tot 20 inch

Standaard zitten er stoere 18 inch velgen op je ID.3. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor meer. Upgraden kan tot en met de optionele 20 inch velgen.

Steunhaak voor de fietsen

Op vakantie met de fietsen? Monteer de steunhaak op je ID.3 en je neemt tot maximaal 55 kg aan gewicht met je mee. Wanneer je ‘m niet nodig hebt, haal je de balk gewoon weer van je auto af.

Panoramadak

Laat het licht binnen in je auto, met het grote panoramadak. En terwijl jij rijdt, genieten je passagiers op de achterbank van het uitzicht.

LED 3D-achterlichten

Wanneer je remt, licht een ‘X’ op in het felrode lichtvlak. Veilig? Ja. Stoer? Zeker weten.

Zwarte ID.3 details

De gestroomlijnde look en zwarte details zoals het dak en de achterspoiler, zorgen ervoor dat iedereen in één oogopslag weet dat er een ID.3 voorbijrijdt.

AR-head-up-display

Met het augmented-reality-head-updisplay zie je alle rij-informatie op je voorruit, direct in je zicht. De pijlen op je ruit geven bijvoorbeeld precies aan waar jij af moet slaan.

Zitten, rijden, relaxen

Neem plaats op stijlvolle voorstoelen, standaard op de ID.3

Navigatiesysteem

Zoeken naar je bestemming? Niet meer nodig. Het slimme navigatiesysteem leidt je naar elke plek en komt met snellere routes als er file staat. En je bedient ‘m gewoon met je stem.

Play & Pauze pedalen

De pedalen in Play & Pauze design geven jou alle controle over de ID.3. Indrukken en gaan.

Interieurverlichting in 30 kleuren

Hoe je je ook voelt, met sfeerverlichting in 30 verschillende kleuren is er altijd een kleur die bij je stemming past.

Genoeg ruimte voor al je passagiers

Het ruime interieur van de ID.3 kan je niet ontgaan. We bouwden ‘m op basis van het MEB-platform, waarbij we de platte batterijen verwerkten we in de bodem van de auto.

Stel jouw ID.3 samen

Pro Advantage

Vanaf 38.990 ¹

Standaard op de Pro Advantage

 • 58 kWh Pro accu, 150 kw / 204 pk
 • Velgen 18 inch staal
 • Lane Assist
 • Adaptive Cruise Control
 • Navigatiesysteem Discover Pro
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Koplampverlichting LED
 • Automatische airconditioning
Stel 'm samen
Range
428Km
WLTP**

Pro Edition Advantage

Vanaf 41.990 ¹

Standaard op de Pro Edition Advantage

 • 58 kWh Pro accu, 150 kW / 204 pk
 • Velgen 18 inch staal
 • Lane Assist
 • Adaptive Cruise Control
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Achteruitrijcamera (Rear View)
 • Koplampverlichting LED
 • Automatische airconditioning
 • Navigatiesysteem 'Discover Pro' incl. streaming & Internet
 • Voorstoelen, verwarmbaar
 • Parkeerassistent (Park Assist Plus)
 • Sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Acces)
 • Getinte zijruiten en achterruit
Stel 'm samen
Range
426Km
WLTP**

Direct in een ID.3 rijden?

Kun jij niet wachten om in een ID.3 te stappen? Dat snappen we. Kies dan voor een model uit voorraad en voor je het weet rijd jij in een ID.3. Goed om te weten: Op de ID.3 kun je nu mogelijk de SEPP-subsidie van € 2.950 ontvangen als jouw ID.3 onder de € 45.000 is.

Bekijk de voorraad

¹ De genoemde consumentenadviesprijs is inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, leges, recyclingbijdrage en eventueel beheerbijdrage. De uiteindelijke prijs van de auto is (mede) afhankelijk van het moment van afleveren en kan daardoor afwijken van de prijs die hier wordt getoond. Informeer bij de dealer naar de meest actuele levertijd en de bijbehorende prijs van de auto.

* Volkswagen Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 30 juni 2023. Actietarieven voor de uitvoeringen van de Golf en de basisuitvoering van de Golf Variant zijn alleen geldig op voorraadmodellen. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** In 2023 geldt voor volledig elektrische auto's 16% bijtelling over de eerste € 30.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald.