Bespaartips

Zo kom je verder met je elektrische auto

Volkswagen bespaartips

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit de actieradius van je elektrische Volkswagen halen. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Met het opvolgen van deze vier stappen merk je direct dat je meer kilometers per oplaadbeurt maakt. 

5 tips om met je rijstijl te besparen

1. Haal sneller je voet van het pedaal

Als je de jouw elektrische Volkswagen laat uitrollen, wint de accu energie terug. Anticipeer dus zo vroeg mogelijk op stoplichten en rotondes door de auto te laten uitrollen.
e-Golf

2. Gebruik de eco-stand

Met de zuinige eco-stand haal je zoveel mogelijk uit één acculading. Wissel daarom alleen van rijprofiel op momenten dat je het maximale vermogen écht nodig hebt.
e-up! ecostand

3. Vertrouw op het informatiesysteem

Het instrumentenpaneel vertelt je hoe je het rijgedrag kan verbeteren om energie te besparen of terug te winnen. De navigatie zorgt ervoor dat je niet omrijdt, zodat je geen onnodige kilometers maakt.
e-Golf infotainmentsysteem

4. Regel vooraf de temperatuur

Breng met de Car-Net app jouw elektrische Volkswagen al tijdens het laden op temperatuur. Zo verwarm je je auto zonder onderweg in te leveren op je acculading. Gebruik tijdens het rijden ook alleen stoelverwarming en niet de gewone verwarming. Dit is efficiënter.
e-up! standverwarming

5. Beperk bagage en ballast

Zorg ervoor dat je auto zo leeg mogelijk is. Laat alles wat je niet nodig hebt thuis. Per 100 kg daalt het bereik namelijk met ongeveer 5 kilometer. Hoe minder je meeneemt, hoe verder je komt.
e-Golf kofferbak
e-Golf
e-up! ecostand
e-Golf infotainmentsysteem
e-up! standverwarming
e-Golf kofferbak

Fiscaal besparen met bijtelling en subsidies

Ook financieel gezien is elektrisch rijden een verstandige keuze: stroom is veel goedkoper dan benzine, waardoor je kosten per kilometer een stuk lager zijn. Daarnaast krijg je vanuit de overheid veel financieel voordeel, bijvoorbeeld met een lage bijtelling of subsidie.

Wegenbelasting- & BPM-vrij

Het besparen begint al bij de aanschaf van een elektrische auto. Je hoeft namelijk geen BPM af te dragen, wat je al gauw duizenden euro's bespaart. Ook betaal je geen wegenbelasting, waardoor je maandelijkse kosten lager zijn. Beide regelingen gelden in ieder geval tot 2020, om het elektrisch rijden in Nederland te stimuleren.

e-Golf opladen
e-Golf stekker

Lage bijtelling

Ondanks dat de regels rondom bijtelling de afgelopen jaren flink zijn aangepast, hebben de volledig elektrische auto's nog steeds een laag bijtellingspercentage. Voor zakelijke rijders met een volledig elektrische auto is dat bijvoorbeeld slechts 16%. En aangezien stroom een stuk goedkoper is dan benzine, bespaar je daar ook nog eens heel veel op. Let op: afhankelijk van waar je laadt, kan het zijn dat je nog energiebelasting moet betalen.

Regionale subsidies

Ook op regionaal niveau wordt elektrisch rijden gestimuleerd. Verschillende provincies hebben eigen subsidieregelingen voor ondernemers en particulieren die willen overstappen op elektrisch rijden. Kijk op de website van Nederland Elektrisch voor de subsidies die gelden in jouw regio.

e-up!

Modellen van nu

Bespaar ook. Ga nu voor een 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen ID.3

ID.3

Onze volledig elektrische stadsauto


Ontdek meer

Stel 'm samen

ID.4

ID.4

De volledig elektrische SUV


Ontdek meer

Stel 'm samen

ID.5

ID.5

De volledig elektrische SUV Coupé


Ontdek meer

Stel 'm samen

 

Wellicht vind je dit ook interessant:

Over elektrisch rijden

Ontdek meer
Volkswagen e-mobility

De e-Golf

Ontdek meer