De ID. LIFE

Actieradius 400 km* 0 tot 100 in 6.9 seconden

Duurzame stadsauto. Innovatieve crossover

Maak kennis met de ID. LIFE, de auto die duurzaamheid op nummer één zet. Want niet alleen rijdt ‘ie 400 kilometer volledig elektrisch, de materialen zijn zoveel mogelijk duurzaam en gerecycled. En met de gebruiksvriendelijkheid die je van een Volkswagen gewend bent - maar dan een beetje extra. Want met gezichtsherkenning en de mogelijkheid voor een eigen autobioscoop, is de ID. LIFE veel meer dan alleen een voertuig.

Volkswagen ID. Life
Volkswagen ID. Life

Past bij jouw levensstijl

Opvallend design met een duidelijk doel, een hoge zitpositie en een flexibel interieur maken de ID. LIFE een echte urban auto. En vergis je niet in zijn compacte formaat, want door zijn krachtige karakter is het ook de perfecte wagen voor off-road avonturen. De matrix LED-verlichting zorgt er hoe dan ook voor dat jij overal te zien bent. Nét iets anders dan normaal, want het licht schijnt direct door de carrosserie van de auto. Zo ben jij nog meer verbonden met de wereld om je heen. En wil je eens wat anders? Snappen we. De motorkap en het dak bestaan uit 2 lagen die je er makkelijk afritst. Zo geef jij je ID. LIFE een andere look wanneer je dat wil en beleef je het echte cabriogevoel.

Welkom in je tweede huis

In de ID.LIFE is alles mogelijk - maar dan ook echt alles. Van een tripje met het hele gezin en het vervoeren van grote voorwerpen tot online gamen, relaxen en zelfs slapen. Alles wat je hoeft te doen, is de stoelen inklappen. En over de sfeer hoef je je geen zorgen te maken. Hier voelt het net als een tweede thuis, met houten accenten, zachte stoffen van de hoogste kwaliteit, een hoogpolig tapijt en extra comfortabele stoelen - allemaal duurzaam, natuurlijk. Grote kans dat ze jou hier niet meer wegkrijgen.

Volkswagen ID. Life
Volkswagen ID. Life

Hier draait alles om recyclen

Normaal plastic? Daar doet de ID. LIFE niet aan. Duurzaam vanbinnen én vanbuiten, dat is de ID. LIFE zonder twijfel. De materialen zijn namelijk helemaal duurzaam. Zo is het dak gemaakt van recyclede PET-flessen en bestaan de rubberen banden onder andere uit natuurlijk rubber, plantaardige oliën en harsen. Het interieur is gemaakt van FSC-materialen, gerecyclede PET-flessen en T-shirts en nog veel meer duurzame materialen.

Ruimte voor digitaal

Rijden moet makkelijk en comfortabel zijn. Daarom zit er een flinke portie high-tech features in de ID. LIFE. Standaard knoppen? Nee hoor, hier bedien je alles intuïtief en met touch. Ook op het zeshoekige stuur bedien je de versnelling, richtingaanwijzer en de ruitenwissers met een lichte aanraking. Je auto openen gaat vanzelf, via de software met gezichtsherkenning. De spiegels hebben plaatsgemaakt voor displays, waarop camerabeelden laten zien wat er om je heen gebeurt. Als highlight is er natuurlijk de game console en de projector in het multimediasysteem. Hiermee maak je van de ID. LIFE jouw gamekamer of thuisbioscoop. Je hoeft alleen je smartphone en de snacks mee te nemen.

Volkswagen ID. Life
Volkswagen ID. Life

Tot 1.285 liter opbergruimte

Of je nu de weekboodschappen doet of met de hele familie op kampeervakantie gaat, opbergruimte is er genoeg in de ID. LIFE. Zo leg je het picknickkleed onder het afneembare dak van je Volkswagen en verdwijnen vieze wandelschoenen en natte jassen in het verborgen compartiment in je kofferbak. En help je je vrienden met verhuizen? Dan klap je de achterbank en passagiersstoel weg, zodat je optimaal gebruikmaakt van de 1.285 liter aan opbergruimte. Inladen maar!

Blijf op de hoogte

Zie jij jezelf wel in de ID. LIFE rijden? Nog even geduld, hij is in 2025 beschikbaar. Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle updates, zoals nieuwe features en prijzen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief over elektrisch rijden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Volkswagen ID. Life

Maak kennis met de ID. LIFE

Autovisie

"Volkswagen brengt in 2025 een compacte elektro-auto uit en dit is waar je aan moet denken. Het studiemodel van die compacte cross-over wordt deze week op de IAA Mobility 2021 in München gepresenteerd met de naam ID. Life."

Bekijk het artikel

Autoweek

"Net als zustermerk Cupra grijpt ook Volkswagen de IAA van München aan om een vooruitblik op een nieuwe elektrische compacte cross-over te presenteren. We heten welkom: de ID Life."

Bekijk het artikel

De basis van jouw ID. LIFE

Dat de ID. LIFE zoveel ruimte heeft, is allemaal te danken aan het MEB-platform. Dit platform is speciaal ontwikkeld om de ID. Familie op te plaatsen. De platte batterijen zijn in de vloer van de auto weggewerkt, zodat jij extra veel ruimte hebt om te ontspannen. De krachtige batterij is verbonden aan de voorwielen en geeft jou genoeg kracht en controle.

Meer informatie

Volkswagen ID. Life
Volkswagen ID. Life

WAY TO ZERO

Volkswagen AG staat voor één van de grootste uitdagingen in de geschiedenis van haar merk, namelijk in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Ontdek hoe zij dit doel probeert te bereiken.

Ontdek meer

Ontmoet de ID. Familie

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Bekijk nu de andere modellen.

Elektrisch rijden bij Volkswagen

Alles over elektrisch rijden

Hoe moet dat nou met opladen? En waarmee moet je rekening houden als je een nieuwe elektrische auto koopt? We leggen het je allemaal uit.

Ontdek alles

* De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.