Leusden,
16
februari
2016
|
09:52
Europe/Amsterdam

Volkswagen maakt werk van e-mobiliteit in Nederland

  • Groot aanbod producten en diensten voor zorgeloze en duurzame e-mobiliteit
  • Uitgebreid netwerk van gespecialiseerde Volkswagen e-dealers

Volkswagen maakt werk van elektrisch rijden. Het gamma van geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen wordt steeds verder uitgebreid. Ook de dealerorganisatie is helemaal ingericht voor e-mobiliteit. Er komen steeds meer Volkswagen e-dealers met speciaal getrainde medewerkers, er staan demonstratie-voertuigen klaar en er zijn nu ook fast-chargemogelijkheden bij een aantal vestigingen. Daarnaast bieden de e-dealers een compleet dienstenpakket dat elektrisch rijden zorgelozer en duurzamer maakt dan ooit.

Het aanbod van e-auto’s bij Volkswagen wordt steeds groter. Tot dusver verkocht het merk in ons land al zo’n 11.000 plug-in hybrides (Golf GTE en Passat GTE) en enkele honderden volledig elektrische Volkswagens. De introductie van de volledig elektrisch aangedreven e-up! was in 2014 de eerste stap en kort daarna volgde de eveneens volledig elektrische e-Golf, die inmiddels succesvol wordt ingezet voor verschillende autodeelprojecten.

Doordat Volkswagen gebruik maakt van modulaire platformen en hybridemodules, is het e-aanbod snel verder uit te breiden. Onlangs toonde Volkswagen tijdens CES in Las Vegas de BUDD-e, een innovatieve conceptauto op basis van de Modular Electric Drive Kit (MEB). Daarmee zet het merk de volgende stap richting elektrificering van auto’s. De nieuw ontwikkelde elektrische aandrijving voor de BUDD-e maakt een actieradius van zelfs 533 km (NEDC) mogelijk. Dankzij de montage van de batterijen in de bodem van de auto biedt het studiemodel geheel nieuwe designmogelijkheden.

Van Volkswagen-dealer naar e-dealer
Elektrisch rijden brengt nieuwe eisen en richtlijnen voor Volkswagen-dealers met zich mee. Om e-mobility voor iedereen in Nederland bereikbaar te maken, is een groot aantal Volkswagen-dealers inmiddels ook officieel Volkswagen e-dealer. Een e-dealer heeft speciaal geschoolde verkopers en technici in dienst en heeft demonstratieauto’s met e-aandrijving beschikbaar.

Nu al zijn er in Nederland circa 70 Volkswagen e-dealers die zijn gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van de plug-in hybride modellen van het merk. Negen Nederlandse e-dealers hebben daarnaast alles in huis voor verkoop en onderhoud van volledig elektrisch aangedreven Volkswagens. Bij alle e-dealers kunnen geïnteresseerden en klanten terecht voor alle diensten die Volkswagen rondom elektrisch rijden aanbiedt.

Duurzaam en zorgeloos
Om volledig elektrisch rijden zo duurzaam en zorgeloos mogelijk te maken, bieden de Volkswagen e-dealers bijvoorbeeld het Easy Electric-abonnement voor de e-Golf aan, een leaseconstructie waarin naast de auto vele services zijn inbegrepen. Zo omvat Easy Electric een laadpunt bij de berijder thuis, inclusief een serviceabonnement voor vier jaar en een laadpas met 10.000 km gratis rijden op 100% HollandseWind ® waarmee de groene stroom en CO2 neutraal rijden gegarandeerd wordt.Voor deze services is een duurzaam partnership aangegaan met Eneco. Ook onderhoud, banden en pechhulp zijn all-inclusive en voor vakanties staat jaarlijks drie weken lang een ruime Golf Variant klaar.

Fast-charge laadgemak bij de Volkswagen e-dealer
De beschikbaarheid van laadpunten is één van de vele onderscheidende elementen van Volkswagens e-dealers. Hier kunnen potentiële klanten kennismaken met het laadproces en bestaande klanten kunnen deze punten gebruiken om de batterij van hun auto te laden. ‘bij te tanken’. De Volkswagendealers A-Point in Amsterdam en Century in Groningen beschikken sinds kort bovendien over ‘fast-chargers’ die in samenwerking met partner Eneco zijn gerealiseerd. Deze zorgen voor een aanzienlijke beperking van de laadtijd en nog meer gemak voor de klant.