De ruimste in zijn klasse.

De Volkswagen Passat GTE is de ruimste auto in zijn klasse en met boordevol innovatie. Download alvast de prijslijst. De Passat GTE is er ook in een luxe highline uitvoering en een ruime Variant

De Mijn Volkswagen app.

Altijd uw auto terugvinden, nooit meer te lang voor uw parkeerplek betalen, uw zakelijke kilometers overzichtelijk bijhouden en een melding krijgen als uw auto toe is aan onderhoud. Dit en nog veel meer vindt u in de Mijn Volkswagen app. Nu standaard op alle Business-, Business R- en GTE-modellen.

Techniek en Innovatie

Innovatieve technologie.

De Passat GTE verrast en zet de toon met nieuwe, innovatieve technieken. Zo is er een ruime keuze uit slimme assistenten die uw rit comfortabeler, veiliger en gemakkelijker maken.

Active Info Display.

Uw digitale dashboard.

Met het innovatieve digitale dashboard 'Active Info Display' ziet u precies wat u wilt weten. Informatie over de snelheid, toerental of uitgebreide infotainmentfuncties. Bovendien kunt u met deze optie eenvoudig de navigatiekaart integreren tussen de tellers.

Trailer Assist. 

Assisteert bij insturen met aanhangers. 

Manoeuvreren met een aanhanger, dat kan knap lastig zijn. De Trailer Assist biedt uitkomst. Ingeschakeld neemt hij moeiteloos het insturen van u over. En dat bespaart u niet alleen veel tijd, maar ook frustratie.

File-assistent. 

Ontspannen rijden in de file. 

De File-assistent houdt de Passat bij filerijden tussen de lijnen en zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Kop-staartbotsingen behoren met deze assistent tot het verleden. De File-assistent loodst u zelfs veilig over smalle rijbaangedeelten en versmalde rijbanen bij wegwerkzaamheden.

Area View. 

U ziet alles.

Vier camera's bieden u zicht in tal van situaties en vereenvoudigen het manoeuvreren met uw auto. De directe omgeving van uw auto kan bijvoorbeeld vanuit vogelperspectief worden weergegeven. Of u kijkt via het display van uw radiosysteem ‘om de bocht’: camera's op het voorste en achterste punt van de auto maken het mogelijk een straat in te kijken als het directe zicht voor de bestuurder geblokkeerd is.

Park Assist.

Hulp bij voor- en achteruit inparkeren. 

Voor- en achteruit inparkeren: met Park Assist gaat dat automatisch, dankzij vernieuwende Volkswagen-technologie. Tot nu toe was dit alleen voor achteruit inparkeren mogelijk. Optimaal parkeergemak dus, voor elke parkeerplaats.

Multimedia

Uw eigen concertzaal.

Het multimediasysteem ‘Radio Composition Media’ met 6,5” kleuren touchscreen en acht speakers maakt muziek luisteren tot een ware belevenis. Te integreren met uw mobiel, dus ook geschikt voor bijvoorbeeld Spotify en Bluetooth telefonie.

App-Connect. 

Eenvoudig uw apps bedienen.

Met dit unieke entertainmentsysteem kunt u een Android-smartphone aan de Passat koppelen. Hierdoor kunt u gecertificeerde apps veilig en eenvoudig bedienen op het scherm van uw radio- of navigatiesysteem. Met een app op een tablet kan zelfs een passagier op de achterbank het infotainmentsysteem bedienen.

Car-Net.

Actuele informatie bij de hand. 

Met Car-Net beschikt u altijd over actuele verkeersinformatie. Verder vindt u in een handomdraai handige en interessante locaties zoals restaurants en tankstations en met Google Streetview kunt u uw bestemming al voor vertrek bekijken. Car-Net voorziet u ook van info over uw batterijen, de airco, uw rijgedrag en vertelt u zelfs waar u uw auto geparkeerd heeft.

Discover Pro.

Bluetooth-functie, USB- en iPod-aansluiting. 

Het radio-navigatiesysteem ‘Discover Pro’ laat zich met zijn grote TFT-kleurentouchscreen intuïtief bedienen. Bovendien beschikt het onder meer over spraakbediening, een Bluetooth-functie, USB- en iPod-aansluiting. 

Spraakbediening. 

Dat stemt tevreden.

Optioneel in de Passat is spraakbediening. Met uw stem geeft u commando’s aan belangrijke functies als telefoon, navigatiesysteem of radio. 

Standaard GTE Design

Innovatief design.

U herkent de Passat GTE direct aan de elegante blauwe details. Zo is de remklauw blauw gelakt en loopt de blauwe bies in de grill door in de koplampen. Ook van binnen worden de blauwe details subtiel doorgevoerd in de bekleding.

Duurzame sportiviteit.

De nieuwe Passat GTE heeft standaard ledverlichting vóór en achter. Dankzij het licht van deze innovatieve lampen raakt u minder snel vermoeid en ze gaan langer mee. Dat is veilig en duurzaam. De sportieve uitlaten links en rechts geven de Passat GTE een stoere uitstraling.

Alles fraai in dezelfde tint.

De buitenspiegels en portier handgrepen zijn in dezelfde kleur als de carrosserie gespoten en vormen zo een fraai geheel. Maak de uitstraling van uw nieuwe GTE compleet met optionele 18" lichtmetalen "Dartford" velgen. Deze fraaie velgen geven uw GTE extra cachet.

Elegant interieur.

De nieuwe Passat GTE is niet zomaar een Passat. Het verfijnde design is verrijkt met subtiele blauwe accenten. Zo is de stoffen bekleding "Wave" afgewerkt met blauw stiksel.

Multifunctioneel lederen stuurwiel.

Het driespaaks multifunctioneel lederen stuur straalt niet alleen de luxe uit die bij de nieuwe Passat GTE past, maar geeft u ook perfect grip. Daarnaast kunt u er uw geluidssysteem, uw boordcomputer en uw telefoon mee bedienen. Veilig en comfortabel.

1/1

GTE technologie

160kW
(218 pk).

Verantwoord vermogen.

De Passat GTE wordt aangedreven door een 115kW (156 pk) sterke 1.4 TSI-benzinemotor én een 85 kW (115 pk) elektromotor. In ‘GTE-modus’ leveren benzinemotor en elektromotor samen tot wel 160kW (218 pk), maximaal 400 Nm koppel en een top van maar liefst 225 kilometer per uur.

DSG.

De ongeëvenaarde automaat.

DSG staat voor Direct Shift Gear, een systeem dat in een fractie van een seconde, automatisch van de ene naar de andere versnelling schakelt, zonder dat de aandrijvende kracht wordt onderbroken. Altijd soepel en direct schakelen. Een zeventraps DSG-transmissie is standaard op de GTE.

Elektro- en benzinemotor.

De perfecte combinatie.

De elektromotor wordt gevoed door een lithium-ion-accu met een capaciteit van 9,9 kWh. In ‘e-mode’ rijdt de Passat GTE korte afstanden volledig elektrisch. Met de elektromotor en benzinemotor samen rijdt de Passat GTE even ver als een normale auto. Zo legt u dus ook ongehinderd lange afstanden af met deze plug-in hybride.

Recuperatie.

Terugwinnen van energie.

Bewegingsenergie die in de vrijloop en tijdens het remmen vrijkomt, kan door recuperatie later weer worden ingezet tijdens de rit. Als bestuurder heeft u dus zelf invloed op de hoeveelheid energie die wordt teruggewonnen. Zo rijdt u nóg zuiniger.

Past de Passat  GTE bij u?

Ontdek het met de Volkswagen Berijdersscan.

Beantwoord simpelweg een paar vragen en weet binnen enkele seconden of een GTE geschikt is voor uw situatie. De Volkswagen Berijdersscan berekent hoeveel u elektrisch rijdt en schat uw brandstofkosten in. Gericht op uw persoonlijke situatie: uw mobiliteitsbehoefte, rijstijl, laadmogelijkheden en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt.

Lederen GTE accessoire

GTE stiksel.

Exclusief bij uw dealer verkrijgbaar.

Voor de Passat GTE heeft Volkswagen Nederland een speciaal lederen interieur ontworpen. Het geraffineerde zwarte leder is afgewerkt met herkenbaar blauwe GTE stiknaden. Sportief, luxe en comfortabel. Vraag uw dealer naar dit accessoire en zorg voor een perfecte afwerking van uw Passat GTE. 

GTE logo.

Speciaal voor de GTE ontworpen.

De voorstoelen zijn beiden voorzien van het GTE logo en benadrukt het slimme en sportieve karakter van de Passat GTE. Dit speciaal ontworpen interieur is nu zeer aantrekkelijk geprijsd voor slechts € 1.999. Zo wordt het rijden in de Passat GTE nóg leuker. Dit GTE lederen interieur is alleen verkrijgbaar bij uw dealer.

Veiligheid

Emergency Assist.

U moet er niet aan denken: in slaap vallen of onwel worden achter het stuur. Volkswagen is als eerste in staat u met Emergency Assist te waarschuwen met indringende signalen. Als u daarop niet reageert, houdt het systeem de auto op de baan, schakelt waarschuwings- signalen in en remt de auto veilig af tot stilstand.

Front Assist. 

Voorkomt aanrijdingen met voorliggers.

De functie Front Assist analyseert continu het verkeer. Dit helpt u bij het voorkomen van een aanrijding met een voorligger. Als de onderlinge afstand onder een kritieke waarde daalt, krijgt u een waarschuwingssignaal. Reageert u niet, dan vermindert Front Assist de snelheid om de kans op een aanrijding te verkleinen. Front Assist is actief tot een snelheid van 150 km per uur.

Voetgangersherkenning.

Waarschuwt bij gevaarlijke situaties.

Uw veiligheid telt. Maar ook die van uw medeweggebruikers. Voetgangerherkenning in de Passat helpt aanrijdingen voorkomen. Ook in donkere en onoverzichtelijke situaties wordt u gewaarschuwd als u een voetganger nadert en als u zelf niet tijdig reageert, remt de auto automatisch af. 

Side Assist. 

Houdt alles in de gaten. 

Side Assist is uw assistent bij het wisselen van rijbaan. De ingebouwde ‘Blind Spot-sensor waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek en remt indien nodig. En met het daarbij geleverde Rear Traffic Alert houdt u in de gaten of er verkeer aankomt als u achteruit rijdt. Het systeem geeft een waarschuwingssignaal en voert een remingreep uit als u niet tijdig reageert.