Scroll direct naar

De eerste 100% elektrische Golf.

De Golf nu ook elektrisch. De e-Golf is een volwaardige Golf, geruisloos, wegenbelastingvrij, bijna volledig co2 neutraal en slechts 4% bijtelling. Met een theoretische actieradius tot 190 km, energiekosten van nog geen 3 euro per 100 km en met een snellader binnen een half uur voor 80% opgeladen. In de ANWB top 10 elektrische auto's staat de e-Golf op nummer 2, vlak achter de e-up! Dit is mede dankzij het lage verbruik van de e-Golf. Volkswagen is niet alleen innovatief, maar ook zuinig.

Elektrisch rijden

Simpel opladen.

Altijd een volle accu.

Bij de e-Golf krijgt u standaard 2 oplaadsnoeren. Een voor het oplaadpunt bij u thuis en de publieke  laadpalen. Het tweede snoer kunt u gebruiken om in geval van nood op te laden via een ‘gewoon’ stopcontact. Zo heeft u altijd een volle accu en komt u altijd thuis. Er is zelfs een handig opbergvak voor de oplaadsnoeren. Volkswagen heeft dus aan alles voor u gedacht. 

Laadpaal delen.

Meer mogelijkheden.

Als e-Golf abonnee kunt u gebruikmaken van de Easy Sharing-app. U kunt de lader die bij u thuis is gemonteerd, aanmelden als ‘hotspot’. Hierdoor kunnen ook andere e-Golf abonnees gebruikmaken van uw laadpaal. En u kunt weer gebruikmaken van andere laadpalen. Zo wordt er op een slimme manier iets gedaan aan het aantal oplaadpalen te vermeerderen.

Car-Net.

Eenvoudig op afstand functies regelen.

Via de app of uw pc kunt u met Car-Net alle functies van uw elektrische auto op afstand regelen. Met Car-Net checkt u gemakkelijk de status van de accu, waar uw auto geparkeerd staat en of de deuren wel vergrendeld zijn. U kunt zelfs op afstand het interieur voorverwarmen, zodat u altijd instapt met een aangename binnentemperatuur.

Meer over Car-Net

Exterieur

Vergroten
 • Speciale Badges.

  Speciale badges met blauw opschrift op de achterklep en aan de zijkanten onderstrepen dat we hier met een speciale Golf te maken hebben. Verder wordt de e-Golf altijd geleverd in een vierdeurs-uitvoering.

 • Volledige LED-koplampen.

  Uniek voor de e-Golf is dat deze standaard is uitgevoerd met volledige LED-koplampen. Bovendien is de e-Golf direct te herkennen aan de opvallende blauwe doorlopende bies in grille en koplampen.

 • LED-achterlichten voor sportief uiterlijk.

  Door de achterlichten krijgt de e-Golf een extra sportieve look. De achterlichten unit is standaard voorzien van LED-lichten, zodat u ook van achteren extra goed zichtbaar bent in het verkeer.

 • In alles een echte Golf.

  Het exterieur van de e-Golf toont sterke gelijkenis met dat van de andere Golf uitvoeringen. Het immers een Golf. De nieuwe Golf is een auto die ‘staat’. Hij oogt stoerder door zijn sportieve proporties. Zo staan de wielen verder uit elkaar, heeft hij een lagere daklijn en doordat de wielen op de ‘hoeken’ van de carrosserie staan, oogt hij nog sportiever.
 • ‘Astana’ 16 inch lichtmetalen velgen.

  Over alles is nagedacht om de e-Golf zo efficiënt mogelijk te maken. Zo zijn de 16 inch lichtmetalen velgen niet alleen stoer, maar hebben ze ook een lagere rolweerstand.
 • Slimme app om opladen te checken.

  Met de Wallbox die bij u thuis gemonteerd wordt, kunt u de e-Golf heel gemakkelijk opladen. En met de speciale Car-Net app voor uw smartphone kunt u op afstand zien of uw e-Golf al opgeladen is. Lees meer over Car-Net.

 • Onderscheidende LED-dagrijverlichting.

  De LED-dagrijverlichting is in een c-vorm verwerkt in de voorbumpers. Dit geeft de e-Golf ook in het donker een eigen gezicht.

Interieur

Hoogwaardig afgewerkt interieur.

De e-Golf ziet in het interieur typisch uit als een Golf. Dat betekent hoogwaardige afwerking een rustige uitstraling en de prachtige decorinleg ‘Iridium Matrix’. De e-Golf is standaard uitgerust met een multifunctioneel lederen stuurwiel waarop u de belangrijkste functies van uw radio of navigatiesysteem gemakkelijk kunt bedienen zonder dat u, uw ogen van de weg af hoeft te houden. Daarnaast nog de middenarmsteun voor is standaard zo komt u nog beter uitgerust aan op uw werkplek.

Cockpit.

Intuïtieve bediening.

In de e-Golf krijg je daadwerkelijk het gevoel dat je in een cockpit zit. Alle functies zijn intuïtief te bedienen dankzij het naar de bestuurder toegedraaide dashboard en de hooggeplaatste versnellingspook. Via het multifunctionele lederen sportstuur bedient u heel eenvoudig de boordcomputer en het radio-navigatiesysteem.

Comfortstoelen.

De stoelen van de e-Golf zijn comfortabel dankzij de verstelbare lendesteun, en de Traploos in hoogte verstelbaar. Bovendien zijn ze bekleed. met de luxe stof ‘Merlin/Clip’. Deze stof is lichtgrijs met antraciete randen en is voorzien van subtiele blauwe stiksels. Bovendien is uw interieur al voor te verwarmen als uw auto nog aan de lader staat. Zo bespaart u op de capaciteit van de accu. Optioneel kunt u kiezen voor een beige interieur of een lederen interieur.

Functioneel

Radio/Navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Grootbeeld touchscreen.

Het volledig geïntegreerde navigatiesysteem ‘Discover Pro’ blinkt uit in mogelijkheden. Het systeem is eenvoudig te bedienen door het grootbeeld 20,3 cm kleuren touchscreen en heeft een aux-in aansluiting, sd-kaartlezers en USB-aansluiting. Het systeem is voorzien van 'comfort'-telefoonvoorbereiding voor BlueTooth en bevat Car-Net.

Meer over Car-Net

Automatisch uw lichten of ruitenwissers aan of uit.

Het licht- en zichtpakket voorziet standaard van een licht- en regensensor. In de automatische stand hoeft u daardoor nooit meer na te denken over het aan of uitzetten van uw lichten of ruitenwissers. Wel zo veilig en comfortabel.

Climatronic airconditioning.

Voor ieder de juiste temperatuur.

Met de ‘Climatronic’ volautomatische airconditioning heeft u altijd dezelfde temperatuur in de auto. Het werkt hetzelfde als uw huisthermostaat. Bovendien kunnen passagier en bestuurder elk hun eigen temperatuur instellen.

Multifunctioneel lederen e-Golf sportstuur.

Alles vanaf één plek te bedienen.

Met het driespaaks multifunctionele lederen sportstuur met afgeplatte onderkant heeft u altijd een perfecte grip. Daarnaast kunt u er ook uw geluidsysteem, uw boordcomputer en uw telefoon mee bedienen. Het behoort tot de standaard uitrusting van de e-Golf

Boordcomputer ‘Premium’.

Belangrijke informatie binnen handbereik.

De ‘Premium’ boordcomputer voorziet u van standaardinformatie over de auto, de rit en het verbruik. Verheug u daarnaast op de volgende functies: snelheidsweergave, interieurverwarming, taalinstellingen, olietemperatuur en licht- en zichtinformatie.

Motor

Elektrische motor.

In tegenstelling tot een normale verbrandingsmotor levert de motor van de e-Golf direct vol vermogen en kunt u zonder schakelen naar de gewenste snelheid accelereren. Zo zit u al binnen 5 seconden op 60 kilometer per uur. De volledig elektrisch aangedreven motor heeft dan ook 85 kW (115pk) en een koppel van 270Nm.

Litium-ionaccu met power.

Tot 190 km met één laadbeurt.

In de e-Golf zit een krachtige lithium-ionaccu. De slimme software die in de accu zit heeft ervoor gezorgd dat de individuele cellen worden gebalanceerd, waardoor de accu beter oplaadt dan die van de meeste andere elektrische auto’s. Hierdoor is het in theorie mogelijk om met één laadbeurt tot wel 190 kilometer elektrisch te rijden. Om ruimte te sparen is de lithium-ionaccu vernuftig onder de achterstoelen en de bodem geplaatst.

Recuperatie.

Afremmen is opladen.

Bij recuperatie wordt energie die vrijkomt bij het remmen en in de vrijloop weer teruggeleverd aan de motor. Een grotere recuperatie betekent dat er meer remkracht wordt teruggewonnen. Zo heeft u dus zelf invloed op de hoeveelheid energie die weer terugvloeit en kunt u nog zuiniger rijden.

Veiligheid

Pre Crash.

Spant uit voorzorg uw gordel en sluit alle ramen.

Met dit systeem worden vóór een eventuele aanrijding de veiligheidsgordels preventief extra aangespannen en worden de ramen en het eventuele schuifdak gesloten.

Elektrisch rijden.

Veiligheid voor alles.

Bij Volkswagen draait alles om veiligheid. Ook bij elektrisch rijden. Daarom checkt het systeem in de e-Golf elke 5 seconden of er onverhoopt ergens krachtstroom lekt. De auto wordt zelfs automatisch volledig uitgeschakeld in het onwaarschijnlijke geval van een kabelbreuk. Ook het accupakket is extra beveiligd en met speciale stickers worden monteurs en hulpdiensten erop geattendeerd dat het om een elektrische auto gaat.

Multi-collision braking system.

Verkleint de kans op letsel bij een tweede botsing.

Het multi-collision remsysteem omvat de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid. Het zorgt ervoor dat na een eerste botsing de auto de remmen vasthoudt en de airbags paraat heeft. Hierdoor voorkomt het letselschade bij een tweede botsing.

ESP.

Uw elektronische beschermengel.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat uw auto in kritieke situaties – zoals tijdens een dreigende slip – uitbreekt. Bij plotselinge uitwijkmanoeuvres corrigeert het de koers en voorkomt zo een aanrijding. ESP zit standaard op elke Golf.

7 Airbags. Inclusief knie- en gordijnairbag.

Volledige bescherming rondom.

Met alle airbags rondom zijn u en uw eventuele medepassagiers goed beschermd bij een eventueel ongeval. De e-Golf is standaard uitgerust met 7 airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en zij-airbags die de gehele zijkant afdekken. Optioneel kunt uw kiezen voor 2 extra zij-airbags achter.

Meeruitvoeringen

ACC Cruise Control met Front Assist.

Past uw snelheid aan op het verkeer. Ook in de file.

Wist u dat rijden met cruise control zuiniger is dan gewoon rijden? Het Adaptive Cruise Control-systeem van de nieuwe Golf werkt bovendien met een automatische afstandscontrole. Het systeem houdt de door u ingestelde snelheid en de afstand tot het voor u rijdende voertuig zelfstandig aan met behulp van de radarsensor ‘Front Assist’. Voegt er voor u een langzamer voertuig in, dan remt de ACC uw auto af. Indien nodig brengt het systeem het voertuig volledig tot stilstand. Veilig én comfortabel.

Telefoonvoorbereiding Premium.

Telefoonvoorbereiding Premium heeft dezelfde eigenschappen als Telefoonvoorbereiding Plus maar heeft als extra voordelen dat de auto een eigen GSM-/UMTS module heeft en dus in feite een vaste autotelefoon is. De mobiele telefoongegevens worden via rSAP gekopieerd naar de auto waarna de mobiele telefoon uitgeschakeld wordt en dus geen stroom verbruikt.

Lane Assist met Dynamic Light Assist.

Altijd binnen de lijnen. Altijd optimaal licht.

Een camera in de voorruit herkent de belijning op het wegdek. Zolang u geen richting aangeeft, blijft de auto zelf tussen de lijnen. Het systeem corrigeert u door een beetje tegenstuur te geven. Dynamic Light Assist schakelt uw grootlicht in als u harder rijdt dan 65 km per uur. De camera herkent tegemoetkomend verkeer en past de lichtbundel automatisch aan. Tegenliggers worden zo niet verblind.

Audiosysteem Dynaudio.

High-End muziekbeleving.

Het audiosysteem Dynaudio zorgt dankzij haar tien luidsprekers en een 12-kanaalversterker voor een intense, transparante klank en een overdonderende muziekbeleving van maar liefst 400 watt.

Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
Let op! Geld lenen kost geld

Getoonde maandbedragen zijn indicatief. Leasetarieven zijn vanafprijzen zonder meeruitvoeringen.

Contante Prijs Aanbetaling Totaal kredietbedrag Slottermijn Termijnbedrag Totale door de consument te betalen bedrag Debetrentevoet Jaarlijks kostenpercentage Looptijd in maanden
€ 36.649,69 € 9.162,42 € 27.487,27 € 18.324,85 € 385,44 € 32.200,69 6,99% 6,99% 36

Financiering wordt verstrekt door Volkswagen Financial Services te Amersfoort. Ingeschreven in het Handelsregister met de naam Volkswagen Bank GmbH onder nummer 32099980 en gevestigd te Amersfoort. Financieringsaanbieding op basis van een niet doorlopend krediet. Het financieringstarief geldt in combinatie met een all risk Volkswagen Autoverzekering. Tarief zonder all risk Volkswagen Autoverzekering is 7,49% effectieve rente op jaarbasis. Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.volkswagenfinancialservices.nl. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden. Berekening is inclusief BTW en BPM, exclusief verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken.