APK

Tijdelijk voor € 25.

Plan uw APK online in

Vul eerst uw kenteken in zodat we weten om welke auto het gaat.

  • €25,- all-in 
  • 2 jaar garantie op onderdelen 
  • Originele Volkswagen onderdelen 
  • Monteurs gecertificeerd voor Volkswagen 
  • 150 servicepunten in Nederland 
  • Altijd vervangend vervoer beschikbaar 
  • Gratis APK i.c.m. onderhoud

APK actietarief €25.

Voor de APK bij de Volkswagen dealer is er een speciaal actietarief van € 25. Dit is een all-in prijs inclusief btw, afmeldkosten en viergas-test, EOBD-scan of roetmeting. Dit is het vaste bedrag dat u bij de Volkswagen dealer betaalt voor de keuring. Geen verrassingen achteraf.

Maak een afspraak.

Gratis APK Keuring in combinatie met onderhoud.

Wanneer u de APK in combinatie met onderhoud** laat uitvoeren dan is de APK gratis. U betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85. Mocht na de keuring een reparatie nodig zijn, dan is uw Volkswagen in de meest ervaren handen. Vooraf ontvangt u een heldere offerte en krijgt u twee jaar garantie op zowel de onderdelen als de reparatie.

Wat wordt er gecontroleerd bij een APK?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat uw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit:

Verkeersveiligheid.
Banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu.
De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.

Registratie.
Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof.

Wanneer een APK?

Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof. U kunt uw Volkswagen tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie verlengd. 

Voertuigsoort

Datum eerste
toelating

Brandstofsoort

Wanneer keuren?

Personenauto's en
lichte bedrijfsauto's
(tot en met 3.500 kg) 

Na 1 januari 2005

Benzine en/of
elektromotor of
anders

Eerste APK na 4 jaar,
daarna twee keer na
2 jaar, daarna elk jaar

Na 1 januari 2005

Diesel, gas of anders
(evt. i.c.m. elektrisch)

Eerste APK na 3 jaar,
daarna elk jaar

Vóór 1 januari 2005,
voertuig niet ouder
dan 30 jaar

Alle soorten

Eerste APK na 3 jaar,
daarna elk jaar

Voertuig 30 jaar of
ouder

Alle soorten

Eens per 2 jaar

Vóór 1 januari 1960

Alle soorten

Geen APK-plicht

Bijzondere voertuigen
(taxi, ambulance, bus,
vervoer gevaarlijke
stoffen)

Alle toelatingsdata

Alle soorten

Elk jaar APK 

* Deze actie is geldig t/m 31 december 2017. Prijs is inclusief btw, afmeldkosten en viergas-test, EOBD-scan of roetmeting en gelden voor auto's met zowel benzine- als diesel-motoren. Bij de gratis APK bij onderhoud betaalt u alleen de wettelijke € 3,85 afmeldkosten. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties.
** Onderhoud dat in aanmerking komt voor deze actie: Vast onderhoud elke 15.000 km of 12 maanden of Longlife service bi maximaal 30.000 km / 2 jaar.Moet uw Volkswagen binnenkort APK gekeurd worden?

U kunt uw Volkswagen al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten keuren bij uw Volkswagen dealer voor slechts € 25 all-in. De nieuwe APK datum zal gehanteerd blijven en 1 of 2 jaar worden verlengd afhankelijk van het bouwjaar en de brandstof van de auto. Als u de APK tegelijk laat uitvoeren met een onderhoudsbeurt dan is de APK gratis, u betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85.