Leusden,
07
oktober
2020
|
15:11
Europe/Amsterdam

Volkswagen maakt prijzen ID.4 1ST bekend, verkoop van start

  • Verkoop ID.4 vandaag van start met twee rijk uitgeruste 1ST editions 
  • Krachtige elektromotor, 77 kWh accupakket voor actieradius van 501 kilometer**
Samenvatting

De ID.4, Volkswagen’s eerste elektrisch aangedreven SUV, is binnenkort verkrijgbaar in Nederland. In eerste instantie is de ID.4 er als complete 1ST-uitvoering en als nog luxere 1ST Max. Beide modellen hebben een 77 kWh accupakket, dat goed is voor een actieradius van 501 km**. De ID.4 1ST is vanaf vandaag te bestellen, vanaf € 47.340*.

De ID.4 is mede door het ontbreken van een grille en de kenmerkende LED-koplampunits direct herkenbaar als elektrisch aangedreven Volkswagen. Hij profiteert van alle voordelen van het MEB-platform, dat Volkswagen voor zijn EV-familie ontwikkelde. Zo combineert hij de buitenmaten van de Tiguan met de binnenruimte van een Tiguan Allspace. De inhoud van de bagageruimte varieert van 543 tot 1.775 liter met neergeklapte achterbank. Het maximale trekgewicht bedraagt 1.000 kg.

Een ID.4 heeft nagenoeg geen fysieke knoppen of schakelaars. Hij is te bedienen via aanraakgevoelige knoppen, 'sliders' onder het infotainmentsysteem én spraakopdrachten. Smartphones zijn eenvoudig te koppelen. Daarnaast is de ID.4 altijd online dankzij een geïntegreerde simkaart. Bovendien beschikt hij over hoogwaardige assistentiesystemen die bijdragen aan een hoog veiligheids- en comfortniveau.

Aftrap met de ID.4 1ST-modellen

De uitvoeringen die dit jaar al besteld kunnen worden, zijn de ID.4 1ST en ID.4 1ST Max. Beide beschikken over een elektromotor met een vermogen van 150 kW/204 pk en een koppel van 310 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u vergt 8,5 seconden, de topsnelheid is begrensd op 160 km/u. De elektromotor wordt gevoed door een in de wagenvloer geplaatst lithium-ion accupakket. De capaciteit van 77 kWh maakt een actieradius van 501 km** mogelijk. Bij een 125 kW snellaadpunt volstaat een half uur laden voor 320 kilometer extra actieradius. 

De luxe van elektrisch rijden: ID.4 1ST en ID.4 1ST Max

De ID.4 1ST heeft een zeer uitgebreide standaarduitrusting. Inbegrepen zijn onder meer 20 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen en –achterlichten en donker getinte ramen achter. In het interieur gaan functionaliteit en luxe samen met 2-zone airconditioning, het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Pro’ (10 inch display), spraakbediening, verwarming van de voorruit en voorstoelen, een multifunctioneel stuur en sfeerverlichting inclusief dertig instelbare kleuren en diverse keuzethema’s. We Connect Start en App connect bieden de voordelen van online diensten. We Connect Start koppelt smartphones zelfs aan de infrastructuur. Er is dan toegang tot real-time verkeersinformatie en de dichtstbijzijnde laadstations worden weergeven. Met de gratis We Connect ID. app zijn diverse autofuncties op afstand te monitoren en te bedienen.Voor het gemak én de veiligheid zijn Lane Assist, Park Distance control, een achteruitrijcamera en de Adaptive Predictive Cruise Control ook inbegrepen.

De ID.4 1ST Max is nog luxueuzer. Hij heeft alles van de ID.4 1ST en voegt daar onder meer deze features aan toe: 21 inch lichtmetalen velgen, een glazen panoramadak, LED-Matrix koplampen (IQ.Light), Dynamic Light Assist en het Discover Pro-systeem met 12 inch touchscreen, een head-up display, 360 graden camera, 3-zone airconditioning, Keyless access, telefoonvoorbereiding Plus inclusief draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, elektrisch verstelbare Ergo-Active stoelen met massagefunctie, de Easy Open achterklep (elektrische bediening na voetbeweging) en de veiligheidssystemen Travel Assist en Side Assist. 

De prijzen

De Volkswagen ID.4-modellen worden standaard geleverd inclusief 8 jaar fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op het accupakket. Bovendien is het onderhoud tot 8 jaar*** inbegrepen. 

Dit zijn de prijzen van de eerste elektrisch aangedreven SUV van Volkswagen:

  • ID.4 1ST € 47.340*
  • ID.4 1ST Max € 56.940*

In 2021 start Volkswagen met de verkoop van de reguliere ID.4-modellen. Naar verwachting beginnen de prijzen hiervoor bij circa € 38.000. 

Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven, kunnen zich inschrijven voor de ID.4-nieuwsbrief. Klik hier om de ID.4 1ST te configureren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

 * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** * Buiten deze onderhoudsbeurten vallen slijtagedelen zoals o.a. remschijven, remblokken, ruitenwissers, banden en schade die ontstaan is door invloeden van buitenaf.