Het MEB-platform.

De basis van de ID. Family.

Volkswagen Elektrisch rijden

Een toekomstbestendig design.

Elektrische auto's hebben geen grote motor meer nodig. Een kleine aandrijving en een paar flinke batterijen zijn voldoende om de auto's voort te bewegen. Maar zo simpel is het natuurlijk niet: er gaat een hoop techniek achter schuil. Bij Volkswagen zijn we al sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van het perfecte elektrische platform: MEB, oftewel Modular Electrification Toolkit. 

MEB-platform

Dit is het MEB-platform.

Het nieuwe MEB-platform is speciaal ontwikkeld om de nieuwe generatie elektrische Volkswagens, oftewel de ID. Family, op te plaatsen. De platte batterijen zijn in de vloer van de auto weggewerkt. Dit zit aangesloten aan twee elektromotoren: de één is verbonden met de voorwielen, en de ander met de achterwielen. Zo heb je een vierwielaandrijving, gevoed door één grote batterij.

De voordelen van MEB.

Volkswagen elektrisch rijden

Ruimte.

Doordat de accu's in de laadvloer zitten en de motoren direct op de aandrijving zijn bevestigd, is er bijna geen plek meer nodig voor andere onderdelen. Zo heb je heel veel ruimte over voor je spullen, passagiers én benen.

Volkswagen elektrisch rijden

Flexibiliteit.

Het MEB-platform is inzetbaar voor elk type auto, of het nou om de ID. CROZZ of de ID. BUZZ gaat. Auto's met verschillende designs, eigenschappen en actieradiussen, maar gebouwd op precies hetzelfde platform. Dat is de flexibiliteit van MEB.

Volkswagen ID. R Pikes Peak

Prestaties.

Elektrische auto's staan nu al bekend om hun snelheid: optrekken is kinderspel, en voor je het weet zit je op de gewenste snelheid. De accu's van het MEB-platform ondersteunen daarnaast snelladen en kunnen tot wel 650 km ver op één lading.

 Modellen van de toekomst.

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Ontmoet de ID. Family.

Volkswagen ID.3 1ST
ID.3

Een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. De ID.3 verwelkomen we in de tweede helft 2020 als eerste model van de nieuwe generatie.

Ontdek nu

Volkswagen ID. BUZZ
ID. BUZZ

De Volkswagen klassieker heruitgevonden. Het herkenbare design en de vele rijfuncties maken de ID. BUZZ een elektrisch icoon.

Ontdek nu

Volkswagen ID. CROZZ
ID. CROZZ

Een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een Augmented Reality head-up display. Dat is de ID. CROZZ.

Ontdek nu

ID. Vizzion
ID. VIZZION

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de commando's die jij met je stem en gebaren geeft.

Ontdek nu

Meer weten over elektrisch rijden?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief.

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-Golf of e-up!?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen.