Het MEB-platform

De basis van de ID. Familie

Volkswagen Elektrisch rijden

Een toekomstbestendig design

Elektrische auto's hebben geen grote motor meer nodig. Een kleine aandrijving en een paar flinke batterijen zijn voldoende om de auto's voort te bewegen. Maar zo simpel is het natuurlijk niet: er gaat een hoop techniek achter schuil. Bij Volkswagen zijn we al sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van het perfecte elektrische platform: MEB, wat staat voor ‘Modulaire E-Antriebs Baukasten’, ook wel Modular Electrification Toolkit genoemd.

MEB-platform

Dit is het MEB-platform

Het nieuwe MEB-platform is speciaal ontwikkeld om de nieuwe generatie elektrische Volkswagens, oftewel de ID. Familie, op te plaatsen. De platte batterijen zijn in de vloer van de auto weggewerkt. Dit zit aangesloten aan twee elektromotoren: de één is verbonden met de voorwielen, en de ander met de achterwielen. Zo heb je een vierwielaandrijving, gevoed door één grote batterij. Toekomstige elektrische Volkswagens wordt gebouwd op de basis van het MEB-platform.

De voordelen van MEB

Volkswagen elektrisch rijden

Ruimte

Doordat de accu's in de vloer zitten en de motoren direct op de aandrijving zijn bevestigd, is er bijna geen plek meer nodig voor andere motoronderdelen. Zo heb je heel veel ruimte over voor je spullen, passagiers én benen.

Volkswagen elektrisch rijden

Flexibiliteit

Het MEB-platform is inzetbaar voor elk type auto, of het nou om de ID.3 of de ID. BUZZ gaat. Auto's met verschillende designs, eigenschappen en actieradiussen, maar gebouwd op precies hetzelfde platform. Dat is de flexibiliteit van MEB.

Volkswagen ID. R Pikes Peak

Prestaties

Elektrische auto's staan nu al bekend om hun snelheid: optrekken is kinderspel, en voor je het weet zit je op de gewenste snelheid. De accu's van het MEB-platform ondersteunen daarnaast snelladen en kunnen tot wel 650 kilometer ver op één lading.

Modellen van de toekomst

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Ontmoet de ID. Familie.


ID. BUZZ

Een eerbetoon aan een icoon. Terug van weggeweest, maar nu als hypermoderne bus.


Ontdek nu

Volkswagen ID. CROZZ
ID. CROZZ

Een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een augmented-reality-head-updisplay. Dat is de ID. CROZZ.

Ontdek nu

ID. Vizzion
ID. VIZZION

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de commando's die jij met je stem en gebaren geeft.

Ontdek nu

Modellen van nu.

Wacht niet langer. Ga nu voor een 100% elektrische Volkswagen.

Meer weten over elektrisch rijden?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen