Leusden,
13
januari
2017
|
11:35
Europe/Amsterdam

Volkswagen introduceert Business- en Business R-modellen

 • Riant uitgeruste Volkswagens tegen zeer aantrekkelijke prijzen en lage bijtelling
 • Ook als sportieve Business R met R-Line exterieur
 • Voordeel kan oplopen tot 5.514 euro, inclusief inruilpremie

Volkswagen begint 2017 goed met een serie zeer rijk uitgeruste Business-uitvoeringen van de Polo, Golf Sportsvan, Touran, Tiguan en Passat, met duizenden euro’s voordeel. Daarnaast maken de sportieve Business R-uitvoeringen met

R-Line exterieurpakket dit jaar hun rentree.
De behoeften en wensen van zakelijke rijders vormden voor Volkswagen het uitgangspunt voor de samenstelling van de nieuwe Business-modellen. Met als resultaat een reeks zeer compleet uitgeruste Volkswagens met juist die voorzieningen die veelrijders dagelijks nodig hebben. Particuliere kopers profiteren tegelijkertijd mee van deze Business- en Business-R uitvoeringen.

Riante uitrusting
De Business-versies van de Golf Sportsvan, Touran, Tiguan en Passat kenmerken zich in de basis al door hun uitgebreide Highline- of Comfortline-uitrusting. Bovenop deze al rijke aankleding – met onder andere airco en lichtmetalen velgen – zijn de nieuwe uitvoeringen voorzien van zaken als een navigatiesysteem, adaptieve cruise control en parkeersensoren. Innovatieve features als de connectiviteits- en servicediensten van ‘Car-Net’ (‘App Connect’ en ‘Guide & Inform’) en digitale radio-ontvangst (DAB+) zijn eveneens inbegrepen. Bovendien worden de Business-varianten standaard geleverd met de innovatieve ‘Mijn Volkswagen’ app.

Sportieve Business R
Tegen een geringe meerprijs levert Volkswagen de Business-versies van Touran, Tiguan en Passat ook als exclusieve Business R. Ook de Polo Comfortline is er als sportieve Business R-variant. Standaard zijn in dit geval onder meer het R-Line exterieurpakket met sportief gestylde R-Line bumpers/dorpels, grotere lichtmetalen velgen en getinte zijruiten en achterruit. De Tiguan en Passat Business R hebben daarnaast ook het digitale instrumentenpaneel Active Info Display én een zwarte dakhemel.

Met de nieuwe Business-modellen maakt Volkswagen veel luxe en sportiviteit niet alleen bereikbaar voor zakelijke rijders, maar ook voor particuliere kopers. Zakelijke rijders profiteren door de gunstige prijsstelling van veel luxe tegen een lagere bijtelling. Particuliere kopers krijgen bovenop de hoge korting op de completere uitrusting ook nog eens extra inruilvoordeel tot maximaal 1.500 euro. Hiermee kan het maximale voordeel verder oplopen tot maar liefst 5.514 euro.

Vanafprijzen Volkswagen Business- en Business R-modellen

 • Polo Comfortline Business R: vanaf € 19.990*. (max. klantvoordeel € 3.057)
 • Golf Sportsvan Highline Business: vanaf € 31.550*. (max. klantvoordeel € 3.132)
 • Touran Comfortline Business: vanaf € 33.490*. (max. klantvoordeel € 2.750)
 • Touran Highline Business R: vanaf € 35.350*. (max. klantvoordeel € 3.593)
 • Tiguan Comfortline Business: vanaf € 33.750*. (max. klantvoordeel € 2.656)
 • Tiguan Comfortline Business R: vanaf € 37.550*. (max. klantvoordeel € 2.867)
 • Passat Comfortline Business: vanaf € 36.250*. (max. klantvoordeel € 2.874)
 • Passat Highline Business R: vanaf € 39.150*. (max. klantvoordeel € 3.934)
 • Passat Variant Comfortline Business: vanaf € 37.920*. (max. klantvoordeel € 2.985)
 • Passat Variant Highline Business R: vanaf € 40.670*. (max. klantvoordeel € 4.014)

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.