Leusden,
18
december
2019
|
15:16
Europe/Amsterdam

Vijf sterren voor Golf 8

Vijf sterren voor Golf 8

  • Nieuwste generatie Golf gooit hoge ogen in alle categorieën van Euro NCAP-test
  • Golf beschikt over innovatieve IQ.DRIVE assistentiesystemen uit hogere segmenten
Samenvatting

De nieuwe Volkswagen Golf maakt een vliegende start met een score van vijf sterren in de Euro NCAP. Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut beloonde de Golf 8 na intensieve botsproeven met de maximaal haalbare score van vijf sterren.

Het New Car Assessment Programme, kortweg Euro NCAP, crasht auto’s op verschillende manieren om zo de voertuigveiligheid te testen bij onder meer frontale botsingen en aanrijdingen van opzij met stilstaande en rijdende voorwerpen. Deze tests bootsen de meest voorkomende ongevalssituaties na die kunnen leiden tot verwondingen van inzittenden of andere weggebruikers. De nieuwe Golf scoorde goed tot zeer goed in alle testcategorieën, met als hoogtepunt een score van 95% in de categorie ‘veiligheid voor volwassen inzittenden’.

Nieuwe assistentiesystemen uit hogere segmenten

De nieuwe Golf scoort niet voor niets topscores in de tests van het onafhankelijke Euro NCAP. De innovatieve ‘8’ brengt een groot aantal assistentiesystemen uit hogere segmenten naar de ‘Golf-klasse’, waarvan een groot aantal standaard is op elke uitvoering. Enkele voorbeelden zijn het geavanceerde Lane Assist, Front Assist, Turn-off Assist en het voorspellende Pedestrian Protection System. Ook standaard op elke Golf 8 is de innovatieve Car2X-technologie waarmee in milliseconden en binnen een straal van 800 meter relevante informatie kan worden uitgewisseld met andere voertuigen én de infrastructuur. Dankzij deze technologie kunnen Golf-bestuurders tijdig worden gewaarschuwd voor mogelijk gevaarlijke situaties zoals ongelukken, pechgevallen of wegwerkzaamheden. Met de geavanceerde IQ.DRIVE assistentiesystemen zoals het optionele Travel Assist kan onder bepaalde omstandigheden al verregaand autonoom (level 2) worden gereden.

De Golf 8 arriveert in maart 2020 in Nederland. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor meer informatie of om zich in te schrijven voor de Golf 8 nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.