Leusden,
28
september
2023
|
13:12
Europe/Amsterdam

Rijk uitgeruste Volkswagen ID.7 Pro Business vanaf € 63.990*

  • Vlaggenschip ID.-familie tijdelijk verkrijgbaar als luxe Pro Business
  • Gebaseerd op verbeterd MEB-platform: nieuwe motor en infotainment 
  • Standaard met 77 kWh accupakket; range van 599 km**, snelladen met 175 kW
  • Volgend jaar ook als Pro S beschikbaar met tot 700 km** range
  • Standaard t/m 7 jaar onderhoud inbegrepen

De ID.7, Volkswagen’s elektrische vlaggenschip, is nu te bestellen in een aantrekkelijke, tijdelijke introductie-uitvoering: de Pro Business, met een 210 kW/286 pk sterke elektromotor, een 77 kWh accupakket en een uitrusting die vrijwel niets te wensen over laat. De ID.7 Pro Business is tot het einde van dit jaar leverbaar vanaf € 63.990*. Nog dit jaar worden de eerste exemplaren in Nederland geleverd.

In lijn met zijn rol als vlaggenschip binnen Volkswagens ID.-familie legt de ID.7 de lat op alle fronten hoger. Om te beginnen is zijn design zeer gestroomlijnd (Cw: 0,23). Dankzij royale afmetingen en de wielbasis van bijna drie meter biedt hij bovendien ruimte in overvloed. Ook op het gebied van rijcomfort scoort de ID.7 hoog. Zo beschikt hij over een zeer geavanceerd onderstel en een slim aircosysteem met elektronisch aangestuurde ventilatieopeningen en de nieuwe generatie ergo-Active stoelen met elektrische verstelling en geavanceerde massage- en klimaatfuncties. De premium afwerking draagt natuurlijk ook bij aan de beleving van luxe, rust en comfort.

Innovatief tot in detail

Ook het dashboard weerspiegelt het innovatieve karakter van de ID.7. Naast een compact digitaal instrumentencluster is een augmented reality head-up display altijd standaard. Dit verrijkt de buitenwereld met virtuele informatie. Volkswagen heeft geluisterd naar de opmerkingen van de berijders van de eerste generatie ID. modellen. Het nieuwe infotainmentsysteem met zeer groot 15 inch aanraakscherm is zeer snel en laat zich nu heel intuïtief bedienen via een compleet nieuwe menustructuur en met de altijd zichtbare sneltoetsen. Met de slimme IDA stemassistent zijn veel functies via natuurlijk spraakgebruik aan te sturen. 

Start met de ID.7 Pro Business

De ID.7 Pro Business is de eerste uitvoering uit de ID.7-serie die nu al te bestellen is. Deze uitvoering beschikt over een aandrijflijn met een 210 kW/286 pk sterke elektromotor en een 77 kWh accupakket met water-/oliekoeling. De maximale range volgens de WLTP-norm bedraagt 599 km**. Het accupakket is bij een snellader met 175 kW gelijkstroom te laden. Daarmee duurt het van opladen van het accupakket van 5-80% zo’n 28 minuten. De ID.7 Pro Business mag aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg trekken.

Alle luxe inbegrepen 

De Pro Business-uitvoering staat ook voor een meer dan complete standaarduitrusting. De IQ. Light LED Matrix-verlichting en de doorlopende lichtstrip tussen de koplampen maken het vlaggenschip direct herkenbaar als lid van de ID.-familie en ze benadrukken het hightech karakter van de limousine. Ook 20 inch lichtmetalen Montreal-velgen dragen bij aan de krachtige en elegante uitstraling. Het sleutelloze vergrendel- en startsysteem (Keyless Access) is een mooie binnenkomer in het interieur, dat zich kenmerkt door luxe en gebruiksgemak. Standaard zijn bijvoorbeeld Navigatie ‘Discover Pro’ met 38,1 cm aanraakscherm, het augmented reality head-up display en 8+1 luidsprekers. De met Art-Velours beklede ergo-Active voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en verwarmd. De automatische Climatronic airconditioning heeft drie klimaatzones. Bij dat alles zijn ook Area View met 360-graden-camera en Travel Assist inclusief Adaptive Cruise Control inbegrepen. Daarmee is de ID.7 geschikt voor gedeeltelijk geautomatiseerd rijden.

Om de ID.7 Pro Business nog meer aan persoonlijke smaak en wens aan te passen, is hij ook leverbaar met het ‘smart glass’ panoramadak. Via een druk op de knop of via een stemopdracht switcht dit dak van transparant naar verduisterd of omgekeerd. Andere interessante opties zijn Dynamic Chassis Control en het high-end Harman Kardon audiosysteem. 

Nog dit jaar bij de dealer en op de weg

De nieuwe ID.7 Pro Business loopt van de band in het Duitse Emden en is nu te bestellen bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. Hij is er vanaf € 63.990*. De eerste ID.7-modellen worden nog dit jaar bij de Nederlandse dealers en op de weg verwacht.

Aansluitend bouwt Volkswagen het ID.7-gamma snel verder uit. Op de planning staat onder meer de ID.7 Pro S met een verwachte range van zo’n 700 kilometer**. 

Net als bij andere ID.-modellen is bij de nieuwe ID.7 t/m 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu inbegrepen. Daarnaast is er gratis 24 uur pechhulp binnen Europa. Dankzij het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa zijn ID.-rijders binnen 3 uur weer mobiel bij pech, zoals een lekke band.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.