Leusden,
21
oktober
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

Gehavend front weerhoudt gefacelifte Touareg niet van record Kaap tot Kaap

Van Noordkaap tot zuidelijkste punt van Afrika in nog geen 22 dagen

De gefacelifite Volkswagen Touareg staat pas kort bij de dealer maar is nu al in het bezit van een record. De vernieuwde Touareg reed recent de 17.000 kilometer van de Noordkaap (Noorwegen) tot Cape Agulhas (zuidelijkste punt van Afrika) in slechts 21 dagen, 16 uur en 36 minuten. En dit ondanks dat de gefacelifte Touareg onderweg een extra (onbedoelde) facelift te verwerken kreeg bij een ongeval.

Het recordteam onder aanvoering van ‘beroepsavonturier’ Rainer Zietlow ging op 21 september van start op de Noordkaap in Noorwegen. Het doel_ de robuustheid van de nieuwe Touareg aantonen door het bestaande record uit 1984 (28 dagen) scherper te stellen.

Niet te stoppen, ondanks ongeval
In Tanzania, op de zesde dag van de recordrit, raakte Team Zietlow door een fout van een medeweggebruiker betrokken bij een ongeval. Niemand raakte gewond, maar van het gefacelifte front van de vernieuwde Touareg was was weinig meer over. De recordpoging leek voorbij. In de werkplaats bleek echter dat zowel de motor als de versnellingsbak nog intact was_ na dagenlang repareren kon de reis worden voortgezet.

780 km per dag
Cape Agulhas werd inclusief reparatietijd in nog geen 22 dagen bereikt – een gemiddelde van ruim 780 km per dag. Als de reparatietijd hiervan wordt afgetrokken komt de tijd voor 17.000 km lange trip op 8 dagen, 10 uur en 26 minuten – ruim 2.000 km per dag.

Een reeks records met de Touareg
Het nieuwe Kaap-tot-Kaap-record staat niet op zichzelf. Team Zietlow reed eerder met een Touareg in recordtijd van Vuurland naar Alaska in 11 dagen en 17 uur. Melbourne - Sint Petersburg volbracht Team Zietlow in 17 dagen en 11 uur.

De vernieuwde Touareg staat nu bij de Volkswagen-dealers en heeft een vanafprijs van 75.750 euro* incl. BTW/BPM.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.