Leusden,
27
februari
2024
|
15:48
Europe/Amsterdam

De vernieuwde Golf GTI: het volgende hoofdstuk van een sportief succesverhaal

Met de iconische Golf I GTI uit 1976 startte Volkswagen een nieuw sportief segment dat tot de dag van vandaag zijn naam draagt. Veel concurrenten kwamen en gingen in de afgelopen decennia met hun eigen versies van het origineel, maar kenners weten natuurlijk dat er maar één de enige echte is. Ook de vernieuwde Golf is er natuurlijk weer als GTI. Die is opnieuw de benchmark van dit segment en legt de lat hoger met nóg meer vermogen en rijbeleving.

De nieuwe Golf GTI is te herkennen aan de stoere en scherp gelijnde voorkant, met een opvallende lichtsignatuur inclusief verlicht Volkswagen-logo en spectaculaire (optionele) LED mistlampen. Van de felrode biezen tot de stoere honingraat-grille, van de verlaagde wielophanging en de rode remklauwen tot aan de verchroomde, dubbele uitlaat: werkelijk alles ademt GTI. Onder de kap huist een 2,0-liter TSI-motor met een indrukwekkende 265 pk. Die lanceert je van 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden en houdt pas op met accelereren bij een topsnelheid van 250 km/u. Al dat vermogen is natuurlijk leuk op de snelweg, maar juist ook op bochtige wegen voelt de vernieuwde GTI zich als van oudsher helemaal thuis.

Binnenin de nieuwe GTI is het alsof je in het rijke verleden van de enige echte ‘hot hatch’ stapt, maar dan wel met alle updates voor de wereld van vandaag en morgen. Natuurlijk zijn de stoelen standaard bekleed met het legendarische ruitjespatroon, en ook de zitpositie is van nature afgestemd op de sportieve rijder. Toch vind je achter het stuur ook de nieuwste versie van de Digital Cockpit Pro van Volkswagen, met natuurlijk het kenmerkende GTI honingraatdesign. Het volledig digitale display bevat een weergaveoptie voor Digital Sport Layout Gauges met realtime prestatiegegevens zoals een heuse g-krachtmeter. Ja, ook de nieuwe Golf GTI is uitgerust met alles waar je GTI-hart sneller van gaat kloppen. En veel meer. 

Volkswagen maakt binnenkort alle specificaties en de prijzen bekend van de nieuwste GTI. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.