Leusden,
28
mei
2015
|
11:39
Europe/Amsterdam

20e Volkswagen-fabriek in China CO2-neutraal door zonne- en waterkrachtenergie

Volkswagen breidt milieuvriendelijk uit in zijn belangrijkste en grootste markt

De Volkswagen Groep heeft zijn 20e productiefaciliteit in China in gebruik genomen. De nieuwe productiefaciliteit is CO2-neutraal door het gebruik van zonne- en waterkrachtenergie. Slimme maatregelen verminderen de druk op grondstoffen. Daarvoor is de fabriek onderscheiden met de ‘Triple-Star Green Building Design Award’.

De nieuwe fabriek in Changsha (900 km westelijk van Shanghai) is in twee jaar tijd gebouwd. De productiecapaciteit bedraagt circa 300.000 voertuigen per jaar. In eerste instantie wordt de in China populaire Volkswagen New Lavida er geproduceerd. Later volgen andere modellen van Volkswagen en ŠKODA. De productiefaciliteit is goed voor 4.000 nieuwe banen.

Professor Jochem Heizmann, CEO Volkswagen Groep China
China is niet alleen de belangrijkste en grootste markt voor de Volkswagen Groep, het is ook onze tweede thuismarkt geworden
Professor Jochem Heizmann, CEO Volkswagen Groep China

CO2-neutraal, grondstoffen ontzien
De fabriek in Changsha is CO2-neutraal en heeft de Triple-Star Green Building Design Award gekregen, de hoogste onderscheiding voor milieuvriendelijke ontwerpen. Dit komt onder meer door het gebruik van zonne-energie (een eigen installatie genereert meer dan 10.000 MWh). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van waterkracht. Grondstoffen worden zo zuinig mogelijk gebruikt. Zo zorgt het drooglaksysteem E-scrub voor 20% besparing op water en energie. De lak die over blijft, wordt opgevangen en gefilterd. Het gebruik van kraanwater wordt met nog eens 20% beperkt door de inzet van regenwater en door water te recyclen.

Een rijke historie in ChinaVolkswagen is zo’n 30 jaar actief op de Chinese markt, die is uitgegroeid tot de grootste voor het concern. In 2014 produceerde Volkswagen er samen met zijn twee joint ventures (FAW-Volkswagen en Shanghai-Volkswagen) 3,7 miljoen auto’s voor de lokale markt. Wereldwijd heeft Volkswagen 119 productiefaciliteiten.