Volkswagen uitgeroepen tot duurzaamste autoconcern ter wereld

Volkswagen Groep is uitgeroepen tot het meest duurzame autoconcern ter wereld. In het onderzoek, gebaseerd op de toonaangevende Dow Jones Sustainability Index, werden 31 autoconcerns beoordeeld. De criteria waren onder meer milieuvriendelijkheid, innovatiekracht en verantwoordelijke bedrijfsvoering. Het is voor het eerst dat de Volkswagen Groep de titel krijgt toebedeeld.

Het onderzoek werd uitgevoerd door RobecoSAM, een gerenommeerde naam als het gaat om duurzaam investeren. Volkswagen streeft er naar dé aanbieder van groene mobiliteit te worden. De complete bedrijfsvoering is ingericht op een efficiënt gebruik van energie en grondstoffen. De resultaten op basis van de Dow Jones Sustainability Index-klassering tonen aan dat de inspanningen van Volkswagen hun vruchten afwerpen.

Verbruiksreductie over complete breedte gamma

Overall scoorde Volkswagen 89 van de maximaal 100 punten in het onderzoek. De onderzoekers noemden specifiek de grote inspanningen om het verbruik van het complete leveringsgamma te verminderen. Volkswagen Groep haalde de hoogst mogelijke score voor zijn milieumanagementsysteem, risicomanagement en zijn betrokkenheid bij de gemeenschap.

Meer duurzame erkenning

Volkswagen is sinds kort ook opgenomen in een tweetal ranglijsten van het zogenaamde Carbon Disclosure Project (CDP), een non-profit organisatie die initiatieven van grote beursgenoteerde ondernemingen op het gebied van klimaatverandering analyseert. Doordat Volkswagen volgens het CDP grote stappen vooruit heeft gezet, is de Groep nu voor het eerst opgenomen in de CDP Global 500 Climate Performance Leadership Index en de CDP Global 500 Climate Disclosure Leadership Index. Niet alleen de prestaties maar ook de transparante manier van gegevenspublicatie werden door het CDP als zeer goed beoordeeld.