Leusden,
19
juni
2020
|
09:36
Europe/Amsterdam

Volkswagen’s filmster nu in Move Amsterdam

  • Herbie staat deze maand in Move Mobility Experience 
  • Geheim van Herbie ontrafeld in Sjoerd’s Weetjes
Samenvatting

Het is misschien wel de meest bekende filmauto ooit en hij staat deze maand tentoongesteld in Move in Amsterdam. We hebben het over Herbie, de Volkswagen Kever met het beroemde startnummer 53 waarmee menig dertig-plusser is opgegroeid.

Herbie is het karakter dat de hoofdrol speelt in verschillende Walt Disney-films. Hij vergaarde bekendheid met de film The Love Bug uit 1968, waarin hij bevriend raakt met een mislukte autocoureur die het voor hem opneemt tegen een gemene autohandelaar. Het tweetal beleeft de gekste avonturen in de racewereld en daarbuiten, mede doordat Herbie zichzelf kan besturen en een eigen wil heeft. 

In Herbie rides again (1974), Herbie goes to Monte Carlo (1977), Herbie goes Bananas (1980), The Love Bug (1997) en Herbie: Fully Loaded (2005) speelde deze eigenwijze Kever de sterren van de hemel. In laatstgenoemde film was er een hoofdrol voor de toen 19-jarige Lindsey Lohan. Deze film was overigens niet zo’n daverend succes als zijn voorgangers. 

Het geheim van Herbie

Herbie was als zelfsturende auto zijn tijd ver vooruit. Sjoerd van Bilsen, redacteur van Autovisie, onthulde vorig jaar het geheim van Herbie in ‘Sjoerd’s Weetjes’. In deze aflevering vertelt de autojournalist hoe Herbie nou eigenlijk zonder bestuurder kon rijden, zonder het gebruik van sensoren en ingewikkelde technologie; zaken die in die tijd nog niet voorhanden waren. Een prachtig verhaal van Sjoerd.

Time to Move

Herbie is te herkennen aan het startnummer 53 dat op de voorklep en portieren prijkt, en aan de rood-wit-blauwe striping die over de voorklep, het dak en de motorklep loopt. Daarmee is Herbie de komende maand niet te missen in Move Mobility Experience, waar het thema ‘Time to Move’ centraal staat. Dit thema staat in het teken van de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van mobiliteit. Tijdens het bezoek aan Move in Amsterdam maakt iedere bezoeker onder leiding van een (privé)gids een reis door de tijd. 

Na deze unieke tour is het tijd om ook zelf in actie te komen. Zo kunnen bezoekers op professionele racefietsen tegen elkaar sprinten over een fictief wielerparcour en kan met één van de Porsche-simulatoren over verschillende circuits worden geracet. Dé nieuwste attractie is de racebaan waarmee met bestuurbare mini-raceauto’s over een perfect op schaal gemaakt circuit van Zandvoort kan worden gescheurd.

Via de website van Move kan een tijdslot geboekt voor een bezoek, inclusief rondleiding.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.