Leusden,
15
maart
2023
|
12:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen zet nog nadrukkelijker in op elektrisch rijden

  • Omzet en winst 2022 in de lift
  • Vooruitblik op een elektrische Volkswagen voor iedereen: ID.2all
  • Het gaat snel: in 2030 is 80% van alle Volkswagens een EV

Volkswagen heeft een succesvol 2022 achter de rug. De financiële resultaten waren positief, maar de focus ligt toch echt op morgen. De perfecte illustratie daarvan is de ID.2all, een studiemodel waarmee Volkswagen vooruitblikt op een compacte en betaalbare elektrische auto. En dat is maar één van de tien nieuwe elektrische modellen die het merk de komende drie jaar voorstelt.

Het is die tijd van het jaar: particulieren zijn druk met de belastingaangifte en bedrijven laten weten hoe hun afgelopen jaar is verlopen. Volkswagen kijkt tevreden terug op 2022, een jaar waarin de omzet ten opzichte van 2021 met 8,7% steeg tot 74 miljard euro en de operationele winst kwam uit op 2,6 miljard euro (+22,5%).

Elektrisch voor iedereen

Maar de presentatie van de jaarcijfers was voor Volkswagen vooral een moment om vooruit te kijken. De focus ligt daarbij op ‘elektrisch’ en het studiemodel ID.2all dat vanavond wordt onthuld, is daarvan een voorbode. Vooral door zijn scherpe prijs wordt dit compacte model vanaf 2026 een elektrische Volkswagen voor iedereen. Let ook op het design: dit is de richting die Volkswagen in slaat.

Tien nieuwe elektrische modellen

De ID.2all is niet de enige elektrische nieuwkomer. Tot en met 2026 introduceert Volkswagen tien nieuwe EV’s. De tweede generatie van de ID.3, de sportieve ID.3 GTX, de ID. Buzz met lang wielbasis en topmodel ID.7 komen al snel. Volkswagen verwacht dat in 2030 zo’n 80% van alle verkochte modellen elektrische aandrijving heeft. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.