Leusden,
08
december
2016
|
15:16
Europe/Amsterdam

Volkswagen R-dealer opent deuren

  • ‘R’ staat voor ultieme sportiviteit van Volkswagen
  • Speciaal ingerichte R-showroom
  • Officiële opening: R-Event met Polo R WRC op 9 en 10 december

Deze week opent de eerste Volkswagen R-dealer van Nederland zijn deuren. De Volkswagen R-dealer legt extra nadruk op sportiviteit. Dat gebeurt onder meer met een speciale showroom waar de sportiefste Volkswagens, zoals de Golf R, perfect tot hun recht komen.

De letter R staat voor het meest sportieve dat Volkswagen te bieden heeft en Volkswagen-dealer Van Mossel in Tilburg is de eerste die deze modellen extra in de spotlight zet. Met het starten van het officiële R-dealerschap mikt het bedrijf nadrukkelijk op een sportieve en veeleisende doelgroep. In de showroom vinden bezoekers een 250 m2 grote R-sectie. Naast de Golf R en Golf R Variant worden hier onder andere ook de Golf GTI en GTD getoond. Uiteraard zijn deze sportieve Volkswagens uitgebreid te ervaren tijdens een proefrit. Tevens is er veel aandacht voor de reeks R-line modellen, zoals de onlangs gepresenteerde Touran R-Line. Speciale R-displays informeren de bezoekers tot in detail over de verfijnde sportiviteit van Volkswagen R.

Golf R en Golf R Variant
De Golf R en Golf R Variant zijn de krachtigste Golf-modellen voor straatgebruik. De indrukwekkende aandrijflijn van deze sportieve topmodellen is zeer geavanceerd: de 221 kW/300 pk sterke TSI brengt zijn kracht via een DSG-transmissie over op de vier aangedreven wielen. De sprint van 0-100 km/u duurt slechts 5,1 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/u (elektronisch begrensd). De R-modellen zijn herkenbaar aan de fraaie 18 of 19 inch lichtmetalen velgen, vier uitlaatpijpen, voor- en achterspoiler, side-skirts en het sportieve interieur.

R-Line
Naast de sportieve topmodellen van Volkswagen R staan ook de R-line modellen van onder meer de Golf, de Passat, Touran en Tiguan centraal. Deze Volkswagens zijn uitgevoerd met het R-line Exterieur pakket, het R-Line Interieurpakket of beide en krijgen zo een extra sportieve touch. Het R-line exterieurpakket omvat onder meer speciale bumpers, dorpels en spoilers en daarnaast een specifieke grille, grote lichtmetalen velgen en natuurlijk de R-line logo’s. Het R-line interieurpakket zorgt voor extra sportiviteit met het sportstuur, sportstoelen met specifieke bekleding, zwarte hemelbekleding en meer. Een overzicht van alle Volkswagen R-Line modellen is hier te vinden.

Sportief openingsweekeinde
Het R-dealerschap van Van Mossel in Tilburg start officieel met een sportief Volkswagen R-Event op 9 en 10 december. Naast de Golf R en diverse Volkswagen R-line-modellen is er een bijzondere special guest: de Polo R WRC, de auto waarmee Volkswagen vier jaar op rij het WK Rally (WRC) won. Het R-Event is op vrijdag 9 en zaterdag 10 december te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.

Adres:
Van Mossel Tilburg
Ringbaan Noord 65
5046 AA Tilburg