Leusden,
20
januari
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

Originele Volkswagen ‘currywurst’ viert veertigste verjaardag

Volkswagen in 2014: meer worsten dan auto’s

Volkswagen heeft een uitstekend 2014 achter de rug. In totaal werden er 6,12 miljoen nieuwe auto’s afgeleverd. Minder bekend is dat Volkswagen ook tot de grote spelers op de worstenmarkt behoort. In 2014 werden in totaal 7,8 miljoen Volkswagen-worsten in Wolfsburg geproduceerd. Dé favoriet is de curryworst.

In 2014 verkocht Volkswagen Personenauto’s voor het eerst meer dan 6 miljoen auto’s in één jaar; in 2004 waren dat er nog circa 3 miljoen. Ook de worstproductie bij Volkswagen vertoont een duidelijk stijgende lijn. In 2014 werden in totaal 7,8 miljoen Volkswagen-worsten geproduceerd – 10% meer dan in 2013. Met 6,4 miljoen exemplaren is de ‘curryworst’ verreweg het populairste model. Deze is er in twee uitvoeringen_ 12,5 cm en de lange versie met 25 cm.

Populair
De Volkswagen-worsten - en dan vooral de curryworsten - worden veel geserveerd in de bedrijfskantines van Volkswagen-fabrieken. Ze zijn een traditioneel onderdeel van de lunch van de medewerkers. Ook buiten de fabrieken zijn de verse modellen zeer populair. Zo geven diverse Volkswagen-dealers bij de aflevering van een nieuwe auto een curryworstpakket cadeau. De worsten zijn ook te koop in het stadion van voetbalclub VfL Wolfsburg. Een extra succesfactor is de originele Volkswagen Ketchup_ daarvan werd in 2014 536.826 kg geproduceerd.

Al 40 jaar een innovatieve klassieker
Volkswagen viert dit jaar het veertigjarige jubileum van zijn eigen currywurst. Momenteel werken 30 werknemers aan de productie ervan. Het vlees voor de worsten komt uit de regio Wolfsburg. De worsten bevatten slechts 20% vet tegen 40-45% voor de gemiddelde curryworst. En er zijn meer innovaties. Zo is er sinds 2010 ook een vegetarische variant. De Volkswagen-worsten zijn al diverse malen in de prijzen gevallen bij slagers-competities als ‘worst van het jaar-verkiezingen’. En dan nog iets_ elke Volkswagen-worst is duidelijk herkenbaar door het stempel ‘Origineel Volkswagen-onderdeel’ en heeft een eigen onderdeelnummer.