Leusden,
17
juni
2019
|
17:04
Europe/Amsterdam

Volkswagen ID.R gaat opnieuw voor zege op Goodwood

Volkswagen ID.R gaat opnieuw voor zege op Goodwood

  • Elektrische raceauto één van de highlights op Brits iconisch event
  • Volkswagen Motorsport komt dit jaar met een speciale sprint-versie
  • Huidig Goodwood-record elektrische auto’s op naam van Romain Dumas en ID.R
Samenvatting

De Volkswagen ID.R is klaar om zijn titel te verdedigen tijdens de prestigieuze heuvelklim op het Goodwood Festival of Speed. Vorig jaar verpulverde Romain Dumas daar het record voor elektrische auto’s. De Fransman voltooide met zijn ID.R de 1,86 kilometer lange Goodwood Hillclimb in slechts 43,86 seconden - de snelste tijd sinds 15 jaar.

Nog geen vijf weken na het verbreken van een ander record voor elektrische auto’s op de Nürburgring-Nordschleife, is de ID.R klaar voor de volgende uitdaging: het verdedigen van zijn titel op Goodwood. Dit jaar komt Volkswagen Motorsport met een speciale ID.R die nog specifieker is afgesteld voor de heuvelklim op Goodwood. Deze ID.R is een sprint-versie met kleinere batterijen voor een lager gewicht. Volkswagen Motorsport heeft de configuratie afgestemd op het afgeven van nog meer vermogen over een kortere afstand, voor een nóg scherpere sprinttijd.

Het Goodwood Festival of Speed (4-7 juli) is één van 's werelds grootste motorsportevenementen, met jaarlijks ongeveer 180.000 bezoekers. Zij worden getrakteerd op een weekend vol showcars en races met motorfietsen, rallyauto's en raceauto's uit verschillende tijdperken. De wereldberoemde heuvelklim, een korte race over een afstand van 1,86 kilometer, is één van de belangrijkste highlights van het event.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.