Leusden,
22
april
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Verfrissend nieuw: de slimme airconditioning van de Volkswagen ID.7

Het is fijn als er naar je geluisterd wordt. Daarom vind je in de nieuwe Volkswagen ID.7 een bijzonder slimme airconditioning die op spraakopdrachten reageert en automatisch bewegende luchtroosters heeft. Zodra je met de sleutel in de buurt van de auto komt, wordt de airco direct geactiveerd om het interieur te koelen of te verwarmen. Ook houdt de nieuwe, slimme airco rekening met de stand van de zon en onthoudt het systeem de voorkeursinstellingen van verschillende bestuurders.

Een warm of kil welkom naar wens

De ID.7 is de eerste Volkswagen met deze slimme airconditioning. Nog voordat je bent ingestapt, brengt het systeem het interieur alvast op een aangename temperatuur. Via automatisch bewegende luchtroosters wordt de luchtstroom over een groot gebied in de auto of juist heel gericht naar een specifieke zone van het interieur geleid. Je bedient het airconditioningsysteem via het centrale touchscreen, waarbij de verschillende functies van het systeem overzichtelijk zijn gegroepeerd. Via het digitale menu bepaal je voor alle ‘slimme’ luchtroosters de sterkte en richting van de luchtstroom. De temperatuur in de auto is gemakkelijk instelbaar via een verlichte ‘slider’ onderaan het beeldscherm, zodat je er niet naar op zoek hoeft in het menu. En natuurlijk hebben we er een spraakfunctie aan toegevoegd. Door bijvoorbeeld “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen” te zeggen, activeer je de stuurverwarming en wordt gedurende vijf minuten warme lucht naar je handen geleid.

Airconditioning afgestemd op persoonlijke voorkeuren

In de ID.7 kunnen daarnaast ook de specifieke voorkeuren van andere gebruikers worden opgeslagen. Best een praktische eigenschap als er meer mensen van de auto gebruikmaken. Misschien nog praktischer is de zonnesensor die bij de voorruit geplaatst is en waarmee de ID.7 de stand van de zon detecteert. Wanneer die fel op één van de zijkanten van de auto schijnt, voert de airco automatisch koele lucht naar deze zijde van het interieur. Een verfrissend idee, die slimme airconditioning! 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.