Leusden,
21
juli
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

‘Unboxing’ op z’n Volkswagens: gigafactory in Salzgitter krijgt inhoud

Een flinke mijlpaal voor de nieuwe gigafactory van Volkswagen in Salzgitter: recent zijn daar namelijk de eerste machines uitgepakt die in de batterijfabriek gebruikt gaan worden. De ‘unboxing’ was van een wat groter formaat dan je doorgaans op YouTube of TikTok voorbij ziet komen. In dit geval ging het namelijk om een machine van 10 x 3 meter groot. Daarom werd Thomas Schmall, bestuurslid voor technologie van Volkswagen AG en voorzitter van de Raad van Commissarissen van PowerCo (onderdeel van de Volkswagen Groep), voor deze gelegenheid een handje geholpen door de premier van Nedersaksen, Stephan Weil.

Nieuw uit de doos

Voor de medewerkers van de nieuwe gigafactory was het een bijzondere aanblik: gewapend met een koevoet en een gezonde dosis zelfvertrouwen begonnen Thomas Schmall en Stephan Weil samen aan de gigantische ‘unboxing’. Waarmee de volgende fase van de nieuwe Duitse batterijproductiefaciliteit van Volkswagen symbolisch werd ingeluid. Het eerste megaproject van PowerCo – de dochteronderneming van de Volkswagen Groep die verantwoordelijk wordt voor de productie van accupakketten – ligt op schema: de serieproductie van batterijcellen op de locatie Salzgitter start al in 2025.

280 voetbalvelden groot

“Een jaar geleden was dit nog een open veld, maar nu zijn we al bezig met het opzetten van de eerste hightech machines”, vertelt Thomas Schmall. “Dit onderstreept de snelheid waarmee we onze plannen in de praktijk brengen. PowerCo is goed op weg om een ​​wereldspeler te worden in de batterij-industrie.” 

Het bouwoppervlak van de enorme fabriek beslaat bijna 2 miljoen vierkante meter, wat gelijk staat aan ongeveer 280 voetbalvelden. In totaal zijn er momenteel drie PowerCo-locaties in aanbouw. Naast Salzgitter worden er ook gigafactories gebouwd in Valencia en St. Thomas (Canada). De totale capaciteit bedraagt ​​maximaal 200 gigawattuur per jaar, genoeg om meer dan 2 miljoen elektrische auto’s van revolutionaire accupakketten te voorzien. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.