Leusden,
18
januari
2024
|
09:00
Europe/Amsterdam

Siemens verduurzaamt met 1.000 Volkswagens ID.4

Volkswagen en Volkswagen Financial Services gaan het wagenpark van Siemens AG gezamenlijk op grote schaal elektrificeren. De komende tijd gaat Siemens in totaal zo’n 1.000 Volkswagens ID.4 in zijn wagenpark opnemen. De megadeal komt voort uit de elektrificatie- en duurzaamheidsstrategie van Siemens, één van de grootste en langst bestaande industriële bedrijven in Duitsland.

Siemens heeft zichzelf ambitieuze doelen opgelegd voor de elektrificatie van zijn eigen wagenpark. De onderneming heeft als doel om in 2030 het gehele wagenpark CO2-neutraal en volledig elektrisch te hebben. 

Pionier in duurzaam wagenparkbeheer

“De elektrificatie van ons wagenpark is een duidelijk commitment om onze klimaatdoelstellingen te behalen. Maar we willen ook een pionier zijn in onze branche en een duidelijk signaal afgeven op het gebied van duurzaam wagenparkbeheer”, legt Stefan Kurz, hoofd Global Fleet Management bij Siemens, uit. “We hebben voor de Volkswagen ID.4 gekozen omdat het model voor ons een goede combinatie biedt van actieradius, laadsnelheid, kofferbakvolume en prijs.”

​Siemens gaat de ID.4-modellen geleidelijk inzetten op basis van een leaseconstructie via Volkswagen Financial Services. De ID.4 is de eerste volledig elektrische middenklasse-SUV Volkswagen op het modulaire elektrische MEB-platform en wordt inmiddels geleverd in Europa, China en de VS.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.