Leusden,
04
december
2023
|
09:01
Europe/Amsterdam

Parkeren is makkelijker dan ooit in de nieuwe Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan maakt van parkeren een koud kunstje. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest, beschik je namelijk over Park Assist Plus of Park Assist Pro. Daarmee geef je elke parkeermanoeuvre eenvoudig uit handen en kun je gedag zeggen tegen parkeerstress. Park Assist maakt het parkeren met een nieuwe Tiguan voortaan misschien wel het leukste onderdeel van je reis.

De nieuwe Tiguan is standaard voorzien van ultramoderne hulpsystemen, waaronder automatische afstandsregeling (ACC), vermoeidheidsherkenning en natuurlijk ook een nieuwe reeks parkeerhulpsystemen, Park Assist genaamd. Deze zijn specifiek ontworpen om je leven makkelijker en veiliger te maken, want in het dagelijks leven parkeer je er heel wat af. Of je nu liever parkeerstress vermijdt of de show wilt stelen op een familiefeestje: dankzij Park Assist bereik je letterlijk je doel. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is de nieuwe Tiguan voorzien van het optionele Park Assist Plus, Park Assist Pro of Park Assist Pro met geheugenfunctie.

Park Assist Plus en Park Assist Pro

Park Assist Plus is een systeem dat al bekend is uit andere Volkswagens. Hiermee is ondersteund uit- en inparkeren mogelijk in parkeervakken parallel aan of haaks op de rijrichting. De Tiguan neemt daarbij het versnellen, remmen en sturen over. Is je nieuwe Tiguan uitgerust met Park Assist Pro, dan kun je in dezelfde situaties van buitenaf in- en uitparkeren, met behulp van een app op je smartphone. 

Next level in- en uitparkeren

In het geval van Park Assist Pro met geheugenfunctie registreert het systeem op verzoek van de bestuurder de laatste vijftig gereden meters en daarmee ook de parkeersituatie. Zodra je in je Tiguan tot stilstand bent gekomen, kan de parkeermanoeuvre worden opgeslagen. Wanneer de auto daarna vervolgens dezelfde positie bereikt (bijvoorbeeld de inrit van je eigen carport), biedt hij automatisch aan om het inparkeren geheel van je over te nemen. Ook is hier zelfstandig uitparkeren natuurlijk mogelijk. Je kunt maar liefst vijf parkeermanoeuvres opslaan in de nieuwe Tiguan.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.