Leusden,
07
oktober
2023
|
12:11
Europe/Amsterdam

Nieuwe Touareg: hightech en topkwaliteit maken de perfecte allrounder

  • Topmodel van Volkswagen standaard met efficiënte plug-in hybridetechnologie
  • Allrounder: ruim, standaard vierwielaandrijving, ideaal voor zware aanhangers
  • Hightech voor comfort, veiligheid, gebruiksgemak én luxe van topklasse

De nieuwe Volkswagen Touareg is met recht een allrounder. Het topmodel van Volkswagen biedt luxe voor lange reizen, grip onder alle omstandigheden en kan perfect overweg met zware aanhangers en trailers. Al deze kwaliteiten gaan samen met een ingetogen premium uitstraling inclusief veel hightech features. Bij beide plug-in hybride aandrijflijnen is 4MOTION permanente vierwielaandrijving inbegrepen. Ook de nieuwe interactieve IQ. LIGHT HD Matrix-verlichting is standaard op de nieuwe Touareg, die leverbaar is vanaf € 89.990*.

In 2002 was de Touareg de eerste SUV van Volkswagen. Het succes van de Touareg komt duidelijk tot uiting in de verkoopcijfers: wereldwijd zijn er al meer dan 1,3 miljoen exemplaren afgeleverd. De nieuwe generatie van de grote SUV valt wederom op door het allround karakter, waarbij een aangename rijervaring op verhard wegdek, serieuze offroadeigenschappen en de moeiteloze omgang met zware aanhangers samen gaan. Tegelijkertijd legt de nieuwe Touareg de lat op het gebied van kwaliteit en comfort opnieuw hoger.

Hightech-traditie

In de Touareg debuteerden veel geavanceerde technologieën, die vervolgens hun weg vonden naar andere modellen binnen het Volkswagen-gamma. Ook het nieuwste model zet deze hightech-traditie voort. Zo debuteert IQ LIGHT HD Matrix-verlichting in de nieuwe Touareg. Meer dan 38.000 multipixel-LED’s projecteren een waar lichttapijt voor de auto en verlichten de weg preciezer dan ooit zonder daarbij tegenliggers te verblinden. Ook zijn er speciale functies, zoals dynamische bochtverlichting en het kort uitlichten van personen en dieren (in combinatie met Night Vision). Dit beste lichtsysteem ter wereld stroomt binnenkort ook al door naar de nieuwe Tiguan.

Slimme samenwerking

De nieuwe Touareg heeft een dakbeladingssensor. Als er bijvoorbeeld een dakkoffer is gemonteerd, merkt de sensor dit op. Vervolgens stuurt hij informatie naar assistentiesystemen als het ESC. Dit systeem grijpt dan eerder in om de stabiliteit van de auto te waarborgen. Zonder dakbelading kan het rijgedrag juist extra dynamisch zijn. Onderstelsystemen als active roll compensation en vierwielbesturing werken tevens nauw samen én worden geïntegreerd aangestuurd. Ook daardoor is de nieuwe Touareg dynamischer dan ooit. 

Veiligheid en comfort

Dankzij geavanceerde rijassistentiesystemen van de Touareg gaan veiligheid van topklasse en hoogwaardig comfort hand in hand. Elke nieuwe Touareg beschikt standaard over ACC stop & go (Adaptieve Cruise Control), Front Assist (autonome noodremfunctie), het rearview camerasysteem, Lane Assist, Dynamische weergave van verkeerstekens en Park Assist met Park Distance Control. Travel Assist maakt gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk (tot topsnelheid). Met Park Assist Plus is de Touareg met behulp van een app op afstand in- of uit te parkeren. Trailer Assist vergemakkelijkt het manoeuvreren met een aanhanger. Area View maakt de onmiddellijke omgeving van de auto zichtbaar op het centrale display en Night Vision verbetert het veiligheidsniveau door met behulp van een warmtecamera personen en dieren in de nabijheid van de weg vroegtijdig zichtbaar te maken.

Innovision Cockpit

De bestuurder van de Touareg ervaart de cockpit als een ‘one screen’ digitaal landschap door de perfect op elkaar aansluitende Digital Cockpit (30,5 cm) en het Discover Pro Max infotainmentsysteem met 38,1 cm aanraakscherm. Een head-up display is optioneel leverbaar. De Touareg biedt maximaal bediening- en gebruiksgemak dankzij onder meer de nieuwste generatie voice-control, App Connect - waarmee smartphones (Apple en Android) zijn te koppelen - en USB-C-poorten met een hoog laadvermogen (45 W).

Altijd als plug-in hybride

In Nederland wordt de Touareg altijd geleverd met een geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn inclusief een automatische achttraps transmissie en 4MOTION vierwielaandrijving. 

In de Touareg Elegance eHybrid werkt een direct ingespoten zescilinder turbo-benzinemotor samen met een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 280 kW/381 pk. In de door Volkswagen R ontwikkelde Touareg R eHybrid leidt het samenspel van benzine- en elektromotor tot een systeemvermogen van maar liefst 340 kW/462 pk en een maximumkoppel van 700 Nm. Beide modellen hebben een lithium-ion accu met een capaciteit van 17,9 kWh. Daarmee kunnen kortere ritten (tot maximaal 50 km**) volledig elektrisch worden uitgevoerd. 

Dankzij 4MOTION vierwielaandrijving met variabele verdeling van de aandrijfkracht is de Touareg op elke ondergrond in zijn element. Via 4MOTION Active Control is voor elke rit de juiste rijmodus te selecteren. ‘Snow’ en ‘Off-road’ zijn toegespitst op extreme omstandigheden. De veelzijdigheid van de Touareg komt ook tot uiting in het hoge toegestane aanhangergewicht (3.500 kg) en de riante bagageruimte. Zelfs met de achterste zitplaatsen in normale positie is al een volume van 655 liter beschikbaar.

Alle luxe

Een uitgebreide standaarduitrusting is ook een belangrijk pluspunt. Alle modellen beschikken bijvoorbeeld over een elektrisch openende achterklep, Keyless Go, verwarmde voorstoelen, de Innovision Cockpit en Air Care Climatronic automatische airconditioning. Op de Touareg Elegance eHybrid zijn ook features als IQ LIGHT HD Matrix-verlichting, LED-achterlichten met dynamische rem- en richtingfunctie, het Discover Premium navigatiesysteem, een panoramisch schuif-kanteldak en elektrisch verstelbare stoelen en lederen bekleding standaard. 

De Touareg R eHybrid vult dit aan met sportieve elementen als adaptieve luchtvering, 20 inch lichtmetalen velgen ‘Braga’, blauwe R-remklauwen, verlichte R-instaplijsten en ‘Vienna’ lederen bekleding met blauwe stiksels. Ook inbegrepen zijn de 4-zone Air Care Climatronic airconditioning en interieur-/ambienteverlichting met dertig instelbare kleuren. De Touareg R eHybrid is als enige in de reeks leverbaar met de unieke matte lakkleur ‘Silicium Grey’.

De Touareg Elegance eHybrid is leverbaar vanaf € 89.990* en de sportieve Touareg R eHybrid vanaf € 99.990*. Beide modellen worden geleverd inclusief vier jaar fabrieksgarantie en gratis 24 uur pechhulp in Europa.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.