Leusden,
26
oktober
2023
|
09:37
Europe/Amsterdam

Nieuwe Passat: perfecte balans tussen comfort en dynamiek dankzij DCC Pro

De nieuwe Volkswagen Passat Variant staat vanaf het eerste kwartaal van 2024 in de showroom. Net als zijn voorgangers zal de negende generatie van de succesvolle zakenauto tot de meest comfortabele auto’s in zijn klasse behoren. Dankzij het optionele DCC Pro wordt rijden in de nieuwe Passat verheven tot een ware kunstvorm, ongeacht de rijmodus die je voorkeur heeft.

De nieuwste generatie Passat staat op het MQB evo-platform van Volkswagen. Dat vormt de basis voor een geheel vernieuwd adaptief onderstelsysteem, het optioneel verkrijgbare DCC, dat al bekend is uit de vorige generatie Passat. Het intelligente systeem heet nu DCC Pro en is voorzien van adaptieve schokdempers die volledig autonoom op het wegdek en de rijsituatie reageren. DCC Pro kan door de bestuurder zelf naar wens worden aangepast, van zeer comfortabel tot heel sportief. Dat gebeurt via de rijbelevingsschakelaar, die de Passat-rijder ook laat kiezen uit vier rijprofielen. Daarbij dragen zelfs de aanwezige sfeerverlichting en het audiosysteem bij aan een volmaakte rijbeleving. Met vijftig jaar ervaring heeft de Passat nu eenmaal een naam hoog te houden.

Topmanagement 

DCC Pro is een technologisch kunstwerk: het berekent de demping per wiel, waarbij ook rekening wordt gehouden met sturen, accelereren en remmen. In tegenstelling tot het vorige systeem zijn de schokdempers van het nieuwe DCC Pro uitgerust met twee kleppen in plaats van een. Daardoor reageren ze bliksemsnel op oneffenheden in de weg en dragen zo bij aan een comfortniveau dat vergelijkbaar is met dat van een premium limousine. Voor het eerst krijgt het systeem daarbij hulp van een rijdynamiekmanager. Die regelt de functies van het elektronische sperdifferentieel (XDS) en van de variabele dempers die bij DCC Pro horen. 

Samen bieden de systemen onder elke omstandigheid de meest uitgebalanceerde combinatie tussen rijcomfort en rijdynamiek. Laat het dus maar aan de nieuwe Passat over om je rijbeleving op elk vlak te managen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.