Leusden,
12
maart
2024
|
17:20
Europe/Amsterdam

Nieuwe Passat nu te rijden bij de Volkswagen-dealers

  • Ruimer en comfortabeler dan ooit, vanaf € 48.990*
  • Altijd heel compleet, als Passat, Business, Elegance Business of R-Line Business
  • Met 690 liter bagageruimte de ruimste in zijn klasse
  • Vanaf eind april ook te bestellen als eHybrid plug-in hybride met 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk en ruim 100 km elektrische actieradius

De nieuwe Volkswagen Passat zijn opwachting gemaakt bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. Daar is de ruime stationwagon nu al te rijden in combinatie met de efficiënte eTSI mild-hybridemotor. Vanaf eind april is de Passat tevens te bestellen in combinatie met de nieuwe eHybrid plug-in hybrideaandrijflijn, met een volledig elektrische actieradius van meer dan 100 kilometer op een enkele acculading. De nieuwe Passat is nu te rijden vanaf € 48.990*.

Ten opzichte van zijn voorganger biedt de nieuwe Passat nog meer ruimte en comfort. Zo groeide de inhoud van de bagageruimte tot 690 liter (+40 l). Dankzij de 5 cm langere wielbasis is er nu nog meer beenruimte, met name achterin. Met de slimme, elektrisch verstelbare en met leder beklede ergoActive voorstoelen krijgt het comfort bovendien een extra boost. Afhankelijk van de uitvoering beschikken deze stoelen over ventilatie-, verwarmings- en massagefuncties.

Andere highlights in het interieur van de nieuwe Passat zijn de digitale cockpit en een compleet nieuw infotainmentsysteem (MIB 4), met een eenvoudige menustructuur en spraakbediening voor maximaal bedieningsgemak. Het optionele head-up display projecteert belangrijke informatie in de voorruit, zodat de bestuurder zijn ogen altijd op de weg kan houden.

Vier complete uitvoeringen

Volkswagen levert de Passat in vier compleet uitgeruste uitvoeringen: Passat, Business, Elegance Business en R-Line Business. In de basis krijgt de Passat al een riante uitrusting mee, met onder meer lichtmetalen velgen ‘Bari’, het Ready to Discover multimediasysteem met 32,8 cm touchdisplay, automatische airconditioning (2 zones), smartphone-integratie, Park Distance Control en een achteruitrijcamera. De Business-, Elegance Business en R-Line Business-uitvoeringen voegen daar vele comfortabele en luxe extra’s aan toe, waarbij de R-Line Business zich nadrukkelijk onderscheidt door zijn sportieve R-Line-looks en features.

Altijd mild-hybride of plug-in hybride

De nieuwe Passat is standaard altijd voorzien van een automatische DSG-transmissie. In eerste instantie is hij te rijden in combinatie met de 1.5 eTSI-motor (110 kW/150 pk), die voor maximale efficiency gebruikmaakt van 48V mild-hybridetechnologie. Eind april volgt tevens een eHybrid-aandrijflijn met plug-in hybridetechnologie, naar wens met 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk. De elektrische actieradius van deze eHybrid-modellen bedraagt zo’n 100 kilometer op een enkele acculading**. 

De nieuwe Passat 1.5 eTSI staat nu bij de Volkswagen-dealer, vanaf € 48.990*. De Passat 1.5 eHybrid (Business) is over enkele weken te bestellen, vanaf € 49.990*. De volledige prijslijst met alle modellen is hier te vinden. Elke Passat wordt standaard geleverd met 4 jaar garantie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.